קטע יפה מתוך ספר של אושו
כמו שאומר הסרט, אם אתה דוחף כנגד משהו, אתה לא תרחיק אותו ממך, אלא תיצור אותו שוב. בחירה להפסיק לעשן היא טובה ונחמדה, אבל אם היא מלווה במאמץ, בהתנגדות שלא גורם לך להרגיש טוב, אתה מרחיק ממך את התוצאה הרצויה. למה אתה רוצה להפסיק לעשן? כי אתה רוצה בריאות טובה? כי אתה רוצה לנשום אויר נקי? אז תתכוונן לזה. "תודה אלוהים שהבאת לי בריאות טובה, אוויר נקי וחיוניות" יכול להיות משפט מתאים אבל חוץ מזה... כדאי שתקרא את זה, זה לקוח מתוך ספר של אושו "מדיטציה" "אדם בא אליי. הוא סבל משום שעישן בשרשרת במשך 30 שנה. הוא היה מעשן כרוני. הוא לא הצליח להימנע מכך. הוא ניסה- לא שהוא לא ניסה- הוא ניסה בכל כוחו, והוא סבל רבות בנסיונותיו. אך הוא ניסה רק במשך יום או יומיים, ואז שוב בא הדחף בעוצמה כזו, והוא פשוט היה סוחף אותו..." "הוא שאל: מה אני יכול לעשות? איך אני יכול להפסיק לעשן? עניתי לו: איש אינו יכול להפסיק לעשן. אתה חייב להבין. עישון אינו רק שאלה של ההחלטה שלך כרגע. הוא נכנס לתוך עולם ההרגלים שלך. הוא הכה שורש. שלושים שנה הן תקפה ארוכה (...) הראש שלך אינו יכול לעשות שום דבר. הראש הוא אימפוטנט (...) ברגע שהתחלת ותרגלת זמן רב כל כך, אתה יוגי ענק- שלושים שנה מתרגל עישון! זה נהיה אוטונומי. תצטרך להסיר את האוטומטיות של זה" "הוא שאל: למה אתה מתכוון באומרך הסרת האוטומטיות? עניתי: עשה דבר אחד: שכח מההפסקה. אין כל צורך בכך. שלושים שנה עישנת וחיית. מובן שזה היה סבל, אך התרגלת גם לזה. ומזה משנה אם תמות כמה שעות מוקדם יותר מהזמן שבו היית מת ללא עישון?מה אתה מתכוון לעשות כאן? מה עשית? אז מה זה חשוב- אם תמות ביום שני או שלישי או ראשון, בשנה הזאת, בשנה ההיא- מה זה משנה? הוא אמר: כן, זה נכון, זה לא משנה. אמרתי: תשכח מזה. לא נעצור את זה בכלל. לעומת זאת ננסה להבין את זה. לכן בפעם הבאה תעשה מזה מדיטציה. הוא שאל: מדיטציה מעישון? כן: אם אנשי זן יכולים לעשות מדיטציה משתיית תה ויכולים להפוך את זה לטקס, למה לא? עישון יכול להיות מדיטציה יפה. הוא הסתכל נרגש ואמר: מה אתה אומר? נתתי לו את המדיטציה. אמרתי: עשה דבר אחד. כשאתה מוציא את חפיסת הסיגריות מתוך הכיס שלך, תנוע באיטיות. תיהנה מזה, אל תמהר. היה מודע, דרוך, עירני. תוציא אותה לאט, מתוך מודעות מלאה. לאחר מכן תוציא את הסיגריה מהחפיסה מתוך מודעות מלאה, לאט- לא בדרך הישנה והנמהרת, בדרך הלא מודעת, בדרך המכנית. תתחיל להקיש עם הסיגריה שלך על החפיסה- אך באופן עירני מאוד. תקשיב לצליל, ממש כמו שאנשי זן עושים כשהמיחם מתחיל לשיר והתה מתחיל לרתוח... והניחוח. לאחר מכן תריח את הסיגריה והיופי שלה... כן, היא יפה. הטבק אלוהי כמו כל דבר אחר. תריח אותו. זה ריחו של אלוהים הוא הסתכל מעט בפליאה ואמר: מה! האם אתה מתבדח?! לא, איני מתבדח. אפילו כשאני מתבדח, איני מתבדח. אני רציני מאוד. תשים אותה בפה שלך מתוך מודעות מלאה, תדליק אותה במודעות מלאה, תיהנה מכל פעולה, מכל פעולה קטנה,ותחלק את זה למספר הרב ביותר של פעולות האפשרי, כך שתוכל להיהפך למודע יותר ויותר אז תיקח את השאיפה הראשונה: אלוהים בצורה של עשן. הינדים אומרים: אנם ברהמה- אוכל הוא אלוהים. אז למה לא לעשן? הכל הוא אלוהים. תמלא את הריאות שלך לעומק. אני נותן לך את היוגה החדשה לעידן החדש! אחר כך, תשחרר את העשן, תנוח, קח עוד שאיפה- ותמשיך לאט מאוד. אם אתה יכול לעשות זאת, אתה תופתע. במהרה תראהאת כל הטיפשות שבזה. לא משום שאחרים אמרו שזה רע. אתה תראה זאת. והראייה לא תהיה אינטלקטואלית בלבד. היא תהיה מכל ההווייה שלך. היא תהיה ראיית המוחלטות שלך. ואז יום אחד, אם זה נפסק, זה נפסק. אם זה ממשיך, זה ממשיך. אינך צריך לדאוג לזה" לאחר שלושה חודשים, הוא חזר אליי ואמר: זה הפסיק. כעת, אמרתי, תנסה את זה גם בדברים אחרים." אין הרבה מילים להוסיף. כל מה שאני יכול להוסיף זה: אל תיקח את זה בתור "תרגיל מדיטציה למניעת עישון", כי אז זה שוב ייהפך למאמץ ולתרגול ול"עוד דרך שבה ניסיתי להפסיק". אלא קח את זה בתור: דרך אחרת לעשן, דרך מהנה יותר לעשן. תאמת, אני כל כך התרשמתי מהתיאור, עד שזה עשה אפילו לי חשק לעשן
ואז, כמו שאושו אמר, אם זה מפסיק, זה מפסיק אם לא אז לא. מה אכפת לך, אתה מתכוונן לבריאות, ונהנה מהעישון...