איך נגרום לתוכית להתקרב?

vivi27

New member
איך נגרום לתוכית להתקרב?

הקוקטיילית שהבאנו ביום שישי שעבר אמנם אוכלת ושותה, אבל נרתעת בכל פעם שמנסים להתקרב (היא האכלת יד-כך נאמר לנו). בשונה מקוקו, שהתקרבנו אליו ודי מהר אכל מהידיים שלנו, התוכית ממש נרתעת. בבוקר וגם בצהריים יש רגעים בהם היא משמיעה קולות (האמת די צורחת...) האם זה בכי? סתם צרחות? כאב? קוראת לנו? האם מישהו יודע לפרש? תודה

להאכלת יד אין שום משמעות

זה רק אומר שהתוכי הואכל ידנית באמצעות מזרק או צינור, זה לא אומר שנעשתה איתו כל פעולת חיברות וקשר עם אנשים.

יכול להיות שהיא הואכלה ידנית על ידי בני אדם מספר פעמים ביום ואם פרט לזה לא עבדו איתה, ליטפו אותה, הרגיעו אותה ושיחקו איתה, הרי שהיא לא מחוברתת לבני אדם.

בכל מקרה- לתוכים לוקח מינימום של שבועיים ובדרך כלל מקסימום של חודשיים להרגיש בבית ולהתרגל.
אילו פעולות אתם עושים כדי להקל עליה את ההגעה לחיים החדשים ולבית החדש?

אין לה דרך להבין שהיא הגיעה אליכם לתמיד ושאתם רוצים בטובתה, זה באחריותכם להתנהג בהתאם- לא להוציא אותה בכוח מהכלוב, להיות רגועים ועדינים איתה וכו'.

אל תשוו אותה לתוכי הקודם שלכם- גם אם הם במקרה אותו סוג- לכל תוכי אופי משלו, היסטוריה משלו וניסיון משלו עם בני אדם לחיוב או לשלילה.

אתם צריכים ללמד אותה לאט ובעדינות שאתם החבר'ה הטובים...

בוודאי שיש...

מספיק שמישהו אחר קורא את זה וכשהוא הולך מחר לקנות תוכי ואומרים לו שהתוכי האכלת יד, הוא יידע לשאול אם גם מחוברת או רק האכלת יד.

חוץ מזה שיש הבדל אם התוכית שלה עברה חיברות או לא, והאם היא רק בסטרס כרגע או לא רגילה לבני אדם.

vivi27

New member
ממה שאת מתארת

נראה לי שהתוכית עברה בכל זאת איזה תהליך חיברות. בני הגדול, כשנסע להביא אותה, ראה שמגדל התוכים ליטף אותה (אמנם לא ראה שעמדה על היד שלו...).. השאלה, אם אסור לי להוציא אותה כנגד רצונה מהכלוב (היא אמנם עולה למעלה ויוצאת כביכול מהכלוב, אבל נשארת לעמוד על העמוד ולא נותנת להתקרב) איך נגרום לה להתחבר? הרי ככל שיעבור זמן ולא יווצר קשר עם בני אדם, אין סיכוי שתתחבר...? אגב בנוגע לקולות שמוציאה (לפעמים גם בטונים גבוהים)...מישהו מבין מה פשרם?

קודם כל אין דבר כזה אין סיכוי

אפשר גם לקחת תוכי בוגר ישר מהג'ונגל ולהרגיל אותו לבני אדם.
אם זה יהיה קל? כנראה שלא...

צריך הרבה עדינות, הרבה להתקרב עם אוכל וצ'ופרים, מאוד רגוע,
לא להכריח- לבוא כל כמה זמן לתת צ'ופרים, לנסות ליטוף קטן וללכת...

לתת הרגשה של ביטחון, הרבה קולות נעימות, שריקות וכו'.

להרגיל אותה אליכם בדרך הכי כייפית שאפשר
לא לדחוף ידיים לכלוב בכוח
לא להוציא בכוח
לא להכריח אותה לעמוד על היד

vivi27

New member
אני אשמח לצ'פר אותה באוכל, רק

שהיא לא רוצה בכלל לאכול מהיד או להתקרב...היא כן עולה למעלה (כשהכלוב פתוח מלמעלה כמובן) ומתחילה לצרוח לה...לא מצליחה בכלל ללטף עדיין.

אlרית

New member
איפה דיויד שירצה לך כמו שהרצה לי בזמנו..

את צריכה לקנות את ההגעה שלה אליך
שהיא תבין "ששווה לה" לעלות אליך
כלומר, רק שוחד.
כשהיא תבין שאת הדודה עם ההפתעות..
היא תלמד להתחנחן אליך..
זה בגדול.

GrimBoy

New member
אצל תוכים כמו אצל בני אדם...

הכל פוליטיקה

התכוונת- עדיין לא :)

שימו את היד בטווח ראייה, אבל לא קרוב מידי שלא יהיה מאיים ותמתינו המון.
לאט לאט אפשר להתקרב וכמובן שאם היא מתקרבת- לא להרחיק את היד ולא לזוז...

זה יכול לקחת כמה שבועות טובים אבל רק לאט לאט ועם סבלנו ואם תוכיחו לה שאתם אמינים ויציבים- היא תסכים ותתחיל להתקרב :)

למעלה