איך נוכל להפוך את ביתנו...

איך נוכל להפוך את ביתנו...

שלום לכולם, איך נוכל להפוך את ביתנו לאי של שלווה, רוגע ושלום במדבר הלחצים והמתחים? רעיונות יתקבלו בשמחה שלכם, עינת גבע, מנהלת הפורום.
 

rinaca

New member
ואו שאלה אדירה, בדיוק המטרה שלי

עינת אני כל כך שמחה על השאלה שלך. בדיוק אני תוהה בנושא זה בעצמי. אני חושבת שזו המטרה שלי בחיים. אבל ככל שאני חושבת על זה אני לא בטוחה שזה אפשרי כל זמן שאני לא כזו. בכל פעם שאני נכנסת למצב של שלוה, רגיעה ושלום, זה נמשך פרק זמן מוגבל לפעמים כמה דקות, לפעמים כמה שעות ולפעמים כמה ימים לא חושבת שהיו לי כמה שבועות של שלוה אבל אולי היו וזה המקסימום כי בטוח שלא היו לי חודשים של שלוה מאז שיש לי בן זוג וילדים. קראתי בהרבה מקומות שכדי לדעת מה המטרה שלנו בחיים צריך להסתכל מסביבנו ולראות איך אנחנו חיים. אז אם אני מסתכלת על חיי באופן אישי, יש לי כאילו גיהוקים של שלוה אבל הדרמה והמאבק תמיד מגיעים. מה אני יכולה ללמוד מכך? אולי שאני משלה את עצמי? שאני עובדת על עצמי? אני בוחרת באפשרות אחרת והיא שאני מאד רוצה לחיות בשלוה אבל כרגע אין לי את הכלים לכך. אז אני שואלת את השאלה ההגיונית כיצד ואיפה ניתן ללמוד את הכלים הללו? האם זה מדיטציה ויוגה? האם זה טיפול פסיכולוגי? דבר נוסף שאני שמה לב אליו שתקופות השלוה נמשכות בדרך כלל כשיש הערכה בין בני הבית שלי. כלומר כשאני מעריכה את בעלי, את הילדות שלי וכשאני אומרת להם את זה. כמו כן יש שלוה כשהצרכים שלי מסופקים, כשאני מצליחה לנוח, לבלות ולעשות דברים עבור עצמי ולא רק לטפל בבית ובילדים. למה יש לי תחושה שאני מפספסת משהו? בחזרה לפורום, מאד רוצה לשמוע תגובות של אחרים.
 
החיים: דראמה? או קומדיה?

רינה שלום רב, החיים מורכבים מפיסות רבות של חלקים בצבעים שונים. בחיים יש תקופות מעבר נורמאטיבים ( כמו בניית זוגיות, הולדת ילדים, יציאת הילדים מהקן), בתחנות אלה משתלבים גם מצבים לא נורמאטיביים ( כמו הולדת ילד עם צרכים מיוחדים, תאונות), מצבים זמניים או כרוניים (כמו מחלה חשוכת מרפא). שלבי מעבר הם תקופות רגישות, בהם אנחנו חשופים ופגיעים, לאחריהם מגיעות תקופות של יציבות (מתונות ומאוזנות יותר). אנחנו מושפעים מסגנן החיים שלנו השונה מסגנונו של בן זוגנו (שכולל מערכת גישות לחיים, אמונות, חינוך....), מחברי המשפחה הגרעינית, המורחבת, מהקהילה בה אנו חיים. החיים רוויים במשימות, התלבטויות ודילמות. לקבל את החיים זה להשלים עם הרעיון שהחיים הם בעיות ופתרונן. ועתה נשאלת השאלה איזה פתרונות אנחנו מוצאים האם אלה פתרונות יצירתיים, הגיוניים, מושכלים ומותאמים למשפחה שלנו המייצרים אווירה מזינה ויחסים טובים? האם אנחנו רואים בקשיים הזדמנויות לצמיחה וממנפים אותם לעבר קידום וצמיחה של המשפחה והפריטים בה. או האם הפתרונות שאנו מוצאים מחבלים ומרעילים את אווירה ובכך מעכירים את היחסים? רינה, מדברייך עולים מספר קווים מנחים חשובים: א. אווירה טובה ויחסים טובים במשפחה הם מטרה חשובה לשאוף אליה. ב. עלינו להכיר בעובדה שבחיים כמו בחיים יש ויהיו איים של שלווה, רוגע והרמוניה. ג. במקום שחי יותר מאדם אחד מצבים קונפליקטואלים הם חלק בלתי נמנע, טבעי ואנושי. ד. אפשר לרכוש בדרכים שונות דרכים לפתרונות יעילים, מועילים ומאוזנים. ה. האדם היחיד שנוכל לשנות או ליתר דיוק להרחיב את זווית הראייה שלו, לבחון את הדעות שלו, לנער אותו מדעות קדומות, ומהנחות נוקשות הוא אנחנו - אני. קוראים שהגיעו עד כאן מוזמנים לחוות דעה, להציע, לספר.... להשתמע, עינת גבע, יועצת משפחתית ומנהלת הפורום מטעם מכון אדלר
 
למעלה