איך נוסעים עם תינוק ברכב.... בחו"ל?

mnirit

New member
איך נוסעים עם תינוק ברכב.... בחו"ל?

אנו מתכננים חופשה ראשונה בחו"ל עם בננו בן החצי שנה. איך נוסעים במוניות/רכב שכור עם תינוק? מה לגבי כסא בטיחות? לא נראה לי לסחוב כסא מהארץ. זה גם מסורבל מדי וגם מן הסתם הכסא/הסלקל יחטפו חבטות שלא נדע אפילו עליהן בעת ההעמסה למטוס וברור שבטיחותיים הם כבר לא יהיו. רעיונות? מה עשיתם אתם? אשמח לקבל כל טיפ נוסף בקשר לנסיעה עם תינוק בגיל הזה. המון תודה.

לי28

New member
איפה החופשה????

אולי זה ישמע קצת אגואיסטי או אנוכי אך אני את ילדי עדין לא לוקחת לחול, למרות שבני הבכור בן 4 והקטנה בת 3. מהצד שלהם אני חוששת מהארץ הזרה, השפה החדשה וחוסר התקשורת שהם יחשפו. מבחינתי ובן זוגי (למרות שהוא קצת רצה לצאת איתם להפלגה) גם לנו מגיע פעם בשנה חופש, פעם בשנה להזכר בירח הדבש. אך... אם בכל זאת אין לך ברירה ואת לוקחת את הגוזל איתכם, הייתי מציעה לכם לקחת מתקן נסיעה (שאיני זוכרת את שמו) שמתלבש על הגב והוא מיועד לילדים בוגרים, בשעת הצורך הוא נהפך לכסא ובמקביל מלבישים אותו על הגב ביחד עם הילד וככה אפשר לצעוד בנוחות, ללא סירבול וגם הילד רואה את הסביבה. כיסא בטיחות זו אכן קצת בעיה, כבד, מסורבל אך כמובן יש את החשש של הבטיחות, קיים כסא (אני לא יודעת אם יש אותו בארץ, רכשו לי אותו בארה"ב), הכסא ביעודו הוא כסא בטיחות אשר בשעת הצורך נפתח על ידי לחיצה בתחתית לעגלה, יוצאים לו גלגלים ומלמעלה מושכים ויוצאת ידית אחיזה. שיהיה לכם טיול מוצלח ותהנו...

Analyzer

New member
עצה לדרך

היי נירית אני לא יודע מהו היעד שלכם, ומהו סוג הטיול שאתם מתכננים. אבל.... אנחנו היינו באוסטרליה עם 2 ילדים בגילאי 3 ו1.5 וברכב ששכרנו היו 2 כיסאות בטיחות (בתוספת תשלום). כדאי לברר על אפשרות זו לגבי הטיול שלכם. בכל מקרה...תהנו וטיול מקסים שיהיה לכם. and dont forget to send postcards. שלכם.

chagit73

New member
טיולים ותינוקות

מאחר ואני נסעתי ונוסעת הרבה עם בתי ברחבי העולם אני יכולה לתת לך מספר טיפים: השכרת כיסא בטיחות- תבדקי מראש בחברות השכרת הרכב עם יש להם כסאות, מה התשלום והאם צריך להזמין מראש, שלא תתקלי במצב שתגיעי ומשהו אחר קיבל את הכיסא האחרון (כנ"ל לגבי מיטת תינוק במלון) כמובן יש לציין מראש אם את מעוניינת בכיסא לתינוק ולא בבוסטר וכו... מוניות- ישנם הרבה מדינות בהם אין חובה לשים כיסא בטיחות במונית, אולם זה לשיקול ההורה. כסא/סל-קל במטוס- ישנם חברות תעופה שלא מחיבות לעשות צאק אין לכיסא ונותנים לעלות איתו למטוס, גם אם לא קנית מקום לילד. וניתן להניח את הכיסא על הריצפה לידך, ורק באמראה והנחיתה תתבקשי לקחת את התינוק לידיים. צאק אין לכיסא- חברות התעופה אחראיות לשלמות הכיסא שלך, ישנם חברות תעופה שמכניסות את הכיסא לשקית מיוחד לפני שהכיסא נשלח לבטן המטוס. אם הכיסא נאבד או נשבר, את זכאית לכיסא חלופי/לפיצוי כספי. נכון שהכיסא יכול לקבל מכות מכל המסע הזה לבטן המטוס, אולם "כיסא טוב" אמור להחזיק מעמד במצבים "יותר פרועים" מזה!! אם מה שחשוב לך שהכיסא לא יתלכלך זה סיפור אחר, את תמיד יכולה לקחת תיק גדול ולשים את הכיסא בתוכו. מנסיון נסיעה עם תינוק קטן זו חויה אחרת! אם יש לך שאלות נוספות לגבי נסיעה עם תינוק האיימל שלי הוא [email protected] חגית טיול מהנה.

linet1

New member
אני בעד לנסוע עם הילד

רק במידה וזה לא נעשה מתוך חוסר ברירה!!! אנחנו נסענו שנה שעברה לארה"ב עם הילדה שהיתה בת 3, חרשנו את ארה"ב עם רכב ועגלה והיה ניפלא!!! חודש רק אנחנו, בלי לחצים...בחופששש...אני חושבת שזה נתן לנו המון מבחינת הקשר שלנו ביחד עם הילדה. לגבי כיסא בטיחות - כמו שאמרו כבר לפני ניתן להזמין מחב´ השכרת הרכב מראש. אנחנו אישית קנינו כיסא של אוונפלו כי לא היה שווה חודש ימים להשכיר מהחברה. הוא עלה לנו 50 דולר ונישאר שלנו בסוף והבאנו אותו לארץ. אז אם הטיול ארוך או עלות ההשכרה גבוהה, תמיד אפשר לקנות. לגבי מוניות, אין חובה להושיב ילד בכיסא בטיחות בארה"ב. טיול מהנה!!! יוווו איך אני מקנאה בכם

linet1

New member
ודרך אגב...לגבי גיל הילד

תדאגי לקחת איתך מס´ צעצועים שלו שהוא מכיר ואוהב. ילדים בגיל הזה הם דיי נוחים. יש עגלה - הם יכולים להרדם בה בלי בעיות, כנ"ל גם בנסיעות. לגבי האוכל, קחי איתך מכאן את הפורמולה שהוא רגיל לאכול במידה ולא משווקים אותה בחו"ל.

mnirit

New member
תודה רבה על כל התשובות

עדיין לא קבענו את היעד. רק רוצים להתאוורר קצת לא משנה איפה. בגלל שזו הפעם הראשונה שאנו טסים עם יותם, ובגלל שיותם הוא תינוק עם טמפרמנט מאוד אנרגתי שיתקשה בישיבה ממושכת חשבנו על טיסה קצרה לאיזה יעד קרוב. אם למישהו יש המלצות נשמח להתעדכן. תודה לכולכם.

למעלה