אדון נוטרדם
New member
איך נוצר העולם
טוב מכוון שבשעות האלה אני במיטבי(אפילו שאני צריך להיות באמצע השינה) אני הולך לכתוב את דעתי בעניין המרכזי הזה.אשמח לשמוע את דעתכם. את התהליכים הפיזיולוגים נעזוב אבל נקבע דבר אחד-האדם הוא התפתחות של יצור מסוים שהיה לפניו כתוצאה מצרכים טבעים של האדם בעולמנו,ראה גם אדם הקדמון והאדם של היום. הסיפור מתחיל ברגע שנוצרו קבוצות של בני אדם בעולם שלנו(האדם בלי קבוצה לא שווה כלום.) טוב מה שאני הולך לתת פה בעיקר זה הסבר הגיוני(שלי) של התנך. האנשים אז היו מאוד חכמים והם הבינו שבלי שליט עליון הם לא יצליחו להשליט סדר בעולם שלנו וכמו שמערצים מישהו לפני שמכירים אותו או למשל מעריכים מפקד עד שהדיסטנס נשבר איתו הם הבינו שהשליט הזה חייב להיות בעל דיסטנס הכי גדול ומטורף שיש,שאנשים לא ידעו עליו כלום ואפילו לא יחשבו עליו בתור סוג של בן-אדם עם צורה של בן-אדם. אז הם בנו דמות כזאת שלא קרובה אפילו למשהו שאנחנו יכולים לדמיין בלי צורה(בניגוד לפסלים עם צורה) ובלי מיקום ספציפי(בניגוד לפסלים שנמצאים איפשהו בעולם),לגבי המיקום של "אלוהים" יש לי דעה מאוד מעינית שרק לאחרונה הבנתי,למה הם אמרו שאלוהים נמצא בשמים? האם גם היום היו אומרים את זה? התשובה היא לא! מכוון שאז השמיים היו מקום שבחיים לא נוכל להגיע אליו הם היו בשביל האנשים האלה כמו העולם הבא שלנו. האנשים האלה בעצם בנו את דמות השליט האולטמטיבי(בניגוד לפסלים ואנשים עם תמונות ששלטו יותר מאוחר בדתות מסוימות) עכשיו כל מה שנשאר להם זה להתחיל לפאר אותו שאנשים ירצו להקשיב לו,אז הם המציאו מלא סיפורים ואגדות על איך הוא נגלה לאנשים ואיך הוא עזר לאנשים ולעם ההיהודי בכלל(עשרת המכות),הם בנו אותו כהשליט הכל יכול שכל דבר בעולם תלוי בו(האם בודהא מוצג כך?
האם ישו מוצג כך?) תדמיינו את עצמכם בתור בן-אדם אז,יש משהו שאומרים שהוא הכל יכול וכל דבר תלוי בו בעולם,הייתם מאמינים לזה?(בחיים לא) אבל אז היו מספרים לכם שהוא עשה ככה ככה ואפילו כותבים את זה בספרים שאתם קוראים ואין לכם איך לשפוט את הדבר הזה ואין לכם איך לפקפק בו כי בשבילכם הוא בעצם לא קיים,הוא בתת מודע שלכם. אז אנשים התחילו להאמין בו והתפללו לו וכל דבר שקרה להם הם חשבו שזה בגלל שאלוהים רצה. ואנשים נשבו בקסם הזה(והם נשבים בו עד היום) כי תארו לכם איזה טוב זה שאתה לא אחרי לכלום וכל מה שאתה צריך לעשות זה לקיים מצוות ולהתפלל והשאר אלוהים יחליט מה איתך,איזה טוב זה שאין לך אחראיות על העולם,איזה קל זה!.הדבר שרוב האנשים הכי אוהבים זה להיות שייכים! הם רוצים מסגרת כלשהיא,אם זה לא בית-ספר אז זה עבודה או משפחה או קבוצת ספורט כלשהיא או קבוצת חברים,אין כמעט אנשים בעולם שאין להם מסגרת מסוימת. אז לאנשים היה קל מאוד ליפול לעניין הזה בקלות במיוחד שסיפרו להם שבגלל שמישהו לא עשה את כל המצוות קרו לו כל מיני אסונות. תראו מה קורה היום-אנשים לא מאמינים בכלל מתפללים לפני אירוע מסוים כי הם אומרים"ליתר ביטחון,שהוא יעזור לנו" חשבתי על זה לא מזמן שאם היה בא לעולם שלנו חייזר
שלא מכיר את כל עניין הדתות והוא היה מגיע לבני ברק למשל ורואה אנשים שמשנים את ההתנהגות שלהם ואת האופי שלהם,את הלבוש שלהם,את סדר החיים שלהם,מתחתנים עם האנשים שהם לא הכי רוצים להתחתן ומתפללים כל יום כמה פעמים עם תנועות מוזרות של כיפוף בגו והליכה אחורנית וקדימה והכל רק בשביל דמות מסוימת שאין לנו שום ידע חומרי עליה החייזר היה מכניס אותם ישר למוסד לחולי נפש. אנשים מדמינים שיש להם חברים או שמישהו רודף אחריהם ומכניסים אותם למוסד לחולי נפש. שלא יובן שאני לא אוהב דתיים,להפך אני דווקא מאוד אוהב אותם אבל זה הדעה שלי על הדת,אני גם מאוד מעריך דתיים ואני חשוב שהדת חשובה לחברה שלנו בשביל שנוכל להתקיים ואל היה לי בעיה אם כל היהודים היו דתיים(מה זה היה משנה?) אני יודע שחלק מהאימרות פה היו קצת קיצוניות אבל זה רק הדעה שלי ולא באתי לקבועה פה כלום ולא לזלזל באף אחד. אני מקווה שמישהו הצליח לסיים את זה
טוב מכוון שבשעות האלה אני במיטבי(אפילו שאני צריך להיות באמצע השינה) אני הולך לכתוב את דעתי בעניין המרכזי הזה.אשמח לשמוע את דעתכם. את התהליכים הפיזיולוגים נעזוב אבל נקבע דבר אחד-האדם הוא התפתחות של יצור מסוים שהיה לפניו כתוצאה מצרכים טבעים של האדם בעולמנו,ראה גם אדם הקדמון והאדם של היום. הסיפור מתחיל ברגע שנוצרו קבוצות של בני אדם בעולם שלנו(האדם בלי קבוצה לא שווה כלום.) טוב מה שאני הולך לתת פה בעיקר זה הסבר הגיוני(שלי) של התנך. האנשים אז היו מאוד חכמים והם הבינו שבלי שליט עליון הם לא יצליחו להשליט סדר בעולם שלנו וכמו שמערצים מישהו לפני שמכירים אותו או למשל מעריכים מפקד עד שהדיסטנס נשבר איתו הם הבינו שהשליט הזה חייב להיות בעל דיסטנס הכי גדול ומטורף שיש,שאנשים לא ידעו עליו כלום ואפילו לא יחשבו עליו בתור סוג של בן-אדם עם צורה של בן-אדם. אז הם בנו דמות כזאת שלא קרובה אפילו למשהו שאנחנו יכולים לדמיין בלי צורה(בניגוד לפסלים עם צורה) ובלי מיקום ספציפי(בניגוד לפסלים שנמצאים איפשהו בעולם),לגבי המיקום של "אלוהים" יש לי דעה מאוד מעינית שרק לאחרונה הבנתי,למה הם אמרו שאלוהים נמצא בשמים? האם גם היום היו אומרים את זה? התשובה היא לא! מכוון שאז השמיים היו מקום שבחיים לא נוכל להגיע אליו הם היו בשביל האנשים האלה כמו העולם הבא שלנו. האנשים האלה בעצם בנו את דמות השליט האולטמטיבי(בניגוד לפסלים ואנשים עם תמונות ששלטו יותר מאוחר בדתות מסוימות) עכשיו כל מה שנשאר להם זה להתחיל לפאר אותו שאנשים ירצו להקשיב לו,אז הם המציאו מלא סיפורים ואגדות על איך הוא נגלה לאנשים ואיך הוא עזר לאנשים ולעם ההיהודי בכלל(עשרת המכות),הם בנו אותו כהשליט הכל יכול שכל דבר בעולם תלוי בו(האם בודהא מוצג כך?
![](https://timg.co.il/f/Emo157.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo153.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo24.gif)