איך נוצר העולם

איך נוצר העולם

טוב מכוון שבשעות האלה אני במיטבי(אפילו שאני צריך להיות באמצע השינה) אני הולך לכתוב את דעתי בעניין המרכזי הזה.אשמח לשמוע את דעתכם. את התהליכים הפיזיולוגים נעזוב אבל נקבע דבר אחד-האדם הוא התפתחות של יצור מסוים שהיה לפניו כתוצאה מצרכים טבעים של האדם בעולמנו,ראה גם אדם הקדמון והאדם של היום. הסיפור מתחיל ברגע שנוצרו קבוצות של בני אדם בעולם שלנו(האדם בלי קבוצה לא שווה כלום.) טוב מה שאני הולך לתת פה בעיקר זה הסבר הגיוני(שלי) של התנך. האנשים אז היו מאוד חכמים והם הבינו שבלי שליט עליון הם לא יצליחו להשליט סדר בעולם שלנו וכמו שמערצים מישהו לפני שמכירים אותו או למשל מעריכים מפקד עד שהדיסטנס נשבר איתו הם הבינו שהשליט הזה חייב להיות בעל דיסטנס הכי גדול ומטורף שיש,שאנשים לא ידעו עליו כלום ואפילו לא יחשבו עליו בתור סוג של בן-אדם עם צורה של בן-אדם. אז הם בנו דמות כזאת שלא קרובה אפילו למשהו שאנחנו יכולים לדמיין בלי צורה(בניגוד לפסלים עם צורה) ובלי מיקום ספציפי(בניגוד לפסלים שנמצאים איפשהו בעולם),לגבי המיקום של "אלוהים" יש לי דעה מאוד מעינית שרק לאחרונה הבנתי,למה הם אמרו שאלוהים נמצא בשמים? האם גם היום היו אומרים את זה? התשובה היא לא! מכוון שאז השמיים היו מקום שבחיים לא נוכל להגיע אליו הם היו בשביל האנשים האלה כמו העולם הבא שלנו. האנשים האלה בעצם בנו את דמות השליט האולטמטיבי(בניגוד לפסלים ואנשים עם תמונות ששלטו יותר מאוחר בדתות מסוימות) עכשיו כל מה שנשאר להם זה להתחיל לפאר אותו שאנשים ירצו להקשיב לו,אז הם המציאו מלא סיפורים ואגדות על איך הוא נגלה לאנשים ואיך הוא עזר לאנשים ולעם ההיהודי בכלל(עשרת המכות),הם בנו אותו כהשליט הכל יכול שכל דבר בעולם תלוי בו(האם בודהא מוצג כך?
האם ישו מוצג כך?) תדמיינו את עצמכם בתור בן-אדם אז,יש משהו שאומרים שהוא הכל יכול וכל דבר תלוי בו בעולם,הייתם מאמינים לזה?(בחיים לא) אבל אז היו מספרים לכם שהוא עשה ככה ככה ואפילו כותבים את זה בספרים שאתם קוראים ואין לכם איך לשפוט את הדבר הזה ואין לכם איך לפקפק בו כי בשבילכם הוא בעצם לא קיים,הוא בתת מודע שלכם. אז אנשים התחילו להאמין בו והתפללו לו וכל דבר שקרה להם הם חשבו שזה בגלל שאלוהים רצה. ואנשים נשבו בקסם הזה(והם נשבים בו עד היום) כי תארו לכם איזה טוב זה שאתה לא אחרי לכלום וכל מה שאתה צריך לעשות זה לקיים מצוות ולהתפלל והשאר אלוהים יחליט מה איתך,איזה טוב זה שאין לך אחראיות על העולם,איזה קל זה!.הדבר שרוב האנשים הכי אוהבים זה להיות שייכים! הם רוצים מסגרת כלשהיא,אם זה לא בית-ספר אז זה עבודה או משפחה או קבוצת ספורט כלשהיא או קבוצת חברים,אין כמעט אנשים בעולם שאין להם מסגרת מסוימת. אז לאנשים היה קל מאוד ליפול לעניין הזה בקלות במיוחד שסיפרו להם שבגלל שמישהו לא עשה את כל המצוות קרו לו כל מיני אסונות. תראו מה קורה היום-אנשים לא מאמינים בכלל מתפללים לפני אירוע מסוים כי הם אומרים"ליתר ביטחון,שהוא יעזור לנו" חשבתי על זה לא מזמן שאם היה בא לעולם שלנו חייזר
שלא מכיר את כל עניין הדתות והוא היה מגיע לבני ברק למשל ורואה אנשים שמשנים את ההתנהגות שלהם ואת האופי שלהם,את הלבוש שלהם,את סדר החיים שלהם,מתחתנים עם האנשים שהם לא הכי רוצים להתחתן ומתפללים כל יום כמה פעמים עם תנועות מוזרות של כיפוף בגו והליכה אחורנית וקדימה והכל רק בשביל דמות מסוימת שאין לנו שום ידע חומרי עליה החייזר היה מכניס אותם ישר למוסד לחולי נפש. אנשים מדמינים שיש להם חברים או שמישהו רודף אחריהם ומכניסים אותם למוסד לחולי נפש. שלא יובן שאני לא אוהב דתיים,להפך אני דווקא מאוד אוהב אותם אבל זה הדעה שלי על הדת,אני גם מאוד מעריך דתיים ואני חשוב שהדת חשובה לחברה שלנו בשביל שנוכל להתקיים ואל היה לי בעיה אם כל היהודים היו דתיים(מה זה היה משנה?) אני יודע שחלק מהאימרות פה היו קצת קיצוניות אבל זה רק הדעה שלי ולא באתי לקבועה פה כלום ולא לזלזל באף אחד. אני מקווה שמישהו הצליח לסיים את זה

hilabarak

New member
יש רק בעייה קטנה בתיאוריה שלך.

אם תסתכל בבסיס התיאורתי של רוב הדתות(יהדות- קבלה, איסלאם - סופיזם, הינדואיזם, בודהיזם וכולי). תראה שיש שם תפיסה הרבה יותר מורכבת של אלוהות. משהו בסגנון אינטרנט שבו המחשב הוא חלק מהאינטרנט והאינטרנט הוא סך המחשבים - אין ייישות על, אלא סך של אין סוף יישויות קטנות. ואם נחבר אתז זה לאלוהות, כל עצם, חפץ, חיה, אדם הוא יחידת אלוהות, ואלוהים הוא הסך של כולם. וזו תפיסת הגלגול נשמות. ואל תתייחס אליה בהקשר הילדותי שבו היא מועברת לקהל הרחב. זה לא מה שכתוב שם באמת. תחשוב על זה כמו ד.נ.א. הד.נ.א של הוריך עבר אלייך, יש לכם הרגלים דומים וגנטיקה דומה, אך בכל זאת אתם שונים במהות. ככה גלגול נשמות בתיאוריה, הניצוץ עובר מדבר לדבר, אבל לא בקשר ישיר אלא תוך התמרה ושינוי. עכשיו, אם רוב הדתות הגיעו לזה ממקומות שונים לחלוטין בעולם, אולי יש בזה משהו ? הרי אם אנשים מחפשים אמונה, הם יכולים להחליט שהשמש או הירח הם האלוהים שלהם. איך תפיסה כל כך משונה של אלוהות תגיע למוקדים כה רבים. אולי כי היא מוצדקת ואכן זה קיים ואולי לא.

aviah

New member
הקבלה לא מייצגת את היהדות

היהדות היא מונותאיסטית. סך של אינסוף ישויות קטנות הוא רעיון מאוחר מאוד וזר ליהדות.

hilabarak

New member
אני לא חזק ביהדות, לכן אני לא

מתכוון להתווכח עליה. אבל אני מכיר מספיק מהקבלה לדעת שתיאור הספירות האלוהיות, קרוב הרבה יותר לתיאור של רצף אלוהי, מאשר של יישות אלוהית כמו שמוצגת בדת. לכן בכל זאת יש בזה מספיק לתהות, איך הגיעו הקבלה והבודהיזם והסופיזם לאותה תיאורית רצף משונה. הטענה שהם הועתקו אחת מהשנייה נשמעת לי קצת לא רצינית. האנשים באותן תקופות היו מאוד סגורים לנושא הדת שלהם. אנחנו כאנשים פתוחים מתקשים לא פעם להבין את עומקה של הבודהיזם. אני אתפלא מאוד אם יתברר שתלמידי רבי בר יוחאי (אני מקווה שאני לא טועה בשם של הבחור שכתב את הזוהר) הגיעו להודו ללמוד עם בודהא. אני בטח מחבר תקופות שונות, אבל את הכוונה בטח הבנתם.

nehud

New member
אולי החרדים מבני ברק לא מיצגים

או החרדים של ש"ס וחבד אשר עושים לעצמם תמונה בניגוד לעשרת הדיברות. כאשר האלוהות הינה מונותאיסטית = כוללת את הכול ואנו בני האדם מפרקים זאת לאינסוף ישויות קטנות בכדי שנצליח לאכל את הרעיון. וכאשר זה לא כל כך מצליח אנו מאנשים את דמות האלוהים . שמו של אלוהי ישראל הינו יהוה = הוויה בבריאה כלומר חוויה אינסופית הכוללת הכול . באהבה אהוד

לא הבנתי.

מה זה הניצוץ הזה או האלוהות והישויות הקטנות האלו? אם לא משהו גדול שאולי "שולט" מלמעלה,מה זה? לפי דעתי רוב הדתות הגיעו לזה ממקומות שונים כי יש דברים שטבועים בפסיכולוגיה של בניי האדם. ונכון,הם היו יכולים להאמין בשמש או בירח,ולמרות שחסר לי המון ידע בנושא ניראה לי שיש לכ מיני אלוהימים שונים במסגרת הדתות והתרבויות השונות,האין זה כך?

hilabarak

New member
אני אסביר את כוונתי בניצוץ אלוהות

יש בכלכלה מושג שנקרא ה"יד הנעלמה". יום אחד מרצה לפילוסופיה כלכלית שאל אותנו, מה לדעתנו הכוונה. התשובה הטריוויאלית שלנו היתה "שכוחות השוק גורמים לכך שהאיזון יישמר. אם יש תחום פעילות (נניח מזון או בתי קפה) בו הרווח גבוה ביחס לתחומי פעילות אחרים, תוך שנתיים ייכנסו לענף חברות נוספות והתחרות תשיחק את הרווח באותו ענף". המרצה ענה לנו "לא. הכוונה ביד הנעלמה היא שאם יגיע חי זר לעולם המערבי שלנו הוא יראה דבר מדהים. הוא יראה שכל אדם חופשי לעשות כרצונו. אף אחד לא חייב ללכת לשום מקום. אבל בצורה כלשהיא מתקיימות מערכות כלכלה, ממשל וכולי. גם האינטרנט זהה. אף אחד לא חייב להקים אתר או לגלוש. אבל איך שהוא, סך הפרטים יוצרים מערכת. התפיסה ה"בוגרת" של האלוהות בעיני היא זהה. כל פרט מייצג חוויה או פעילות מסויימת. הנמר, הדולפין, הים, הירח, השמש, הגלקסיות, האדם המודרני, האדם הפשוט, העץ והפרחים. כמובן בתוך כל קבוצה יש תתי קבוצות נפלאות בפני עצמם. וסך הכל יוצר את היקום או האלוהות או החיים (כל אחד והשם המועדף עליו).

גם בתנך התפיסה ככה?

אין לי כל כך הרבה ידע בתנך(היה יותר מעניין לשבת עם חברים בקפיטריה) ככה שאני לא יודע זאתי התפיסה שלך או שזאת התפיסה בתנך? שאלוהים הוא חלק מהכל? כי מהמעט שאני זוכר תמיד דיברו-שאלוהים עשה ככה ואלוהים יעשה ככה... כלומר שהוא ישות בפי עצמה ואם אני מבין נכון אז אתה אומר שהמעשים שלנו בתור חלק מהאלוהים קובעים מה יקרה בעולם אז יש לזה הגדרה-גורל

nehud

New member
יש מקום להוספת ידע וחוויה!!!

למוסדות לחולי נפש שולחים אנשים אשר אינם מתנהגים לפי הקודים של הקהילה אליה הם שיכים ומתוך פחד ואו חוסר רצון להתמודד. אם היה באפשרות החרדים הכוח היו שולחים גם אותך לאחד משתי אפשרויות של בית משוגעים (ישיבה להכניס בך קצת דעת) ואו כזה המנוהל ע"י משרד הבריאות. הכל יחסי המלצה נסה להגדיר את עצמך ללא צורך בפגיעה באחר ואו בדרכו באהבה אהוד

nehud

New member
קוראים לזה חזרה בתשובה

לאישור כניסה לישיבה באהבה אהוד

לא ניראה לי שהם ממש תיכננו את זה

בצורה שיכלית שכזו,בצורה הגיונית וקרה שכזו.אלא זה יותר משהו שטבוע בבני האדם-להאמין במשהו שהוא מעבר להכל,מעבר ליכולות שלנו והוא נשגב מאיתנו.היום זה תופס כמו שאז זה תופס,דברים שלעולם יהיו טבועים בבני האדם,דברים שלעולם בניי האדם ירגישו צורך (בין אם מודע או לא מודע)בהם.(חשבתי על זה היום בדיוק,שמה שהוא רחוק מימך וקשה עבורך אתה יותר תעריך ותעריץ אותו.כמו שמי שמושך הוא הקשה להשגה או התפוס,וגם שכשאנחנו משקיעים במשהו ועובדים בשבילו אז הוא נהפך לבעל ערך עבורנו..או עוד דוגמא,את מי יותר תעריך?בן אדם שהוא גאון ונולד עם היכולת לנגן יצירות בפסנתר בגיל 3,או בן אדם שלא היתה טבועה בו שום יכולת מוסיקלית והוא היה צריך לעבוד על נגינה של כל תו ותו ימים על גבי לילות,אימן את אצבעותיו ואת שמיעתו המוסיקלית,וכך לבסוף אחריי המון שנים הצליח לנגן את מה שהראשון ניגן בשנייה...ברור שלנגינה של השני יש יותר ערך,כי זה לא היה קל בשבילו,כי זה היה רחוק ממנו.) בכל מקרה,(חח נסחפתי עם הדוגמא הזו.)בגדול,אני מסכימה איתך. ואז באמת הם היו צריכים את זה הרבה יותר מהיום,כשיש יותר עידוד TO THINK FOR YOUR OWN.ניראה לי שאם הייתי חיה אז הייתי מקבלת את זה שיש אלוהים,בכלל לא הייתי יכולה לחשוב על משהו אחר.

למעלה