איך נוצר התא הראשון?

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
איך נוצר התא הראשון?

איך הגיעה לאויר העולם התא הראשון שממנו התחילה האבולוציה? למישהו יש קישורים למאמרים או תאוריות בנושא?

neko

New member
לא ידוע, אך הנה תאוריה בנושא

(שיוצא מתוך נסיון להפריך את טענות הבריאתנים כאילו לא יתכן שחי יווצר מעצמו). קישור.

חמורגרם

New member
אבולוציה התחילה לפני התא הראשון

התאים הראשונים, בעלי-חיים (גנים) עטופים בקרום, נוצרו בתהליך האבולוציה כמו שכל דבר נוצר בתהליך האבולוציה, דהיינו במקרה. והמקרה שרד והתרבה כמו שכל מקרה שורד ומתרבה באבולוציה, כאשר במסיבות בהן הוא קיים הוא שורד ומתרבה.אבולוציה התחילה עם השיכפול העצמי הראשון של מולקולה, קרוב לודאי מולקולת RNA. השיכפול העצמי הוא חיים. ועצם מהות החיים הוא תשובה לשאלת השאלות מה הם חיים, כל סוג וכל צורה של חיים. ומהות החיים היא התגלות וחתירה עיקשת של אנרגיה לא "להתפזר" עם כל היקום במסגרת ההתפשטות המואצת של היקום אלא "להתכנס" לבועות אנרגטיות. ההבדל בין מצב חיים ומצב מוות הוא ההבדל בין המצב שבו מערך האורגניזם, לא משנה מה גודלו, ממשיך לאגור ולקיים ולשכפל או לסייע לשכפל "בועות אנרגיה" נוספות, ובין מצב מוות שבו חדל הכישור הזה וכל האנרגיה אשר נאספה ונאצרה במערך האורגניזם בצורת סדרים-מבניים ותהליכים-קשורים-אהדדי מתבזרת ומתפזרת וכן מתפרדים כל החמרים שהיו בהרכב האורגניזם, בהתאם למצב הכללי של היקום הממשיך להתפשט ולאבד את מבנהו המאורגן הראשוני. שכן ראוי לזכור שתחילת היקום היא מהמצב התמציתי ביותר של ארגון, כלומר מנקודה שתכולתה כל כל כל האנרגיה הקיימת ביקום שלנו במשך 14 ביליון שנותיו, ומאז הוא מתפשט ומאבד את אירגונו. ומצב של תופעות חיים הוא מצב של "התנגדות מקומית נקודתית של אנרגיה" להשתתף בנטיה ובתהליך הכללי של היקום להתפוגג, ולהיפך, להתכנס לבועה ולשכפל אותה כאילו חתירה לחזור לנקודת ההתחלה של היקום. זה הקשר בין החיים ובין היקום. אין פה ערכים או מטרות. יש פה רק השתדלות להבין ולראות נכוחה את המהות של הסובב אותנו ושל הרכיבים והמהות שלנו... ולענין הבנה וראייה נכוחה זו מהות הגירוש מגן-עדן, זו הקללה הרובצת על בני אנוש ,שאיתרע מזלם המיקרי האבולוציונלי להתפתח לכושר ראייה וניתוח והבנה...

afon

New member
או במילים אחרות

כל דבר שמתנגד לחוק השני של התרמודינמיקה. הרבה יותר פשוט לא?

מה יש לכם עם החוק השני?

טרול נכבד, ניתן לזהות בריאתן בקלות רבה לפי השימוש המזנה שהוא עושה בחוק השני של התרמודינמיקה. אני די משוכנע שאתה יודע מה הוא החוק, אבל כדי שלא יהיו לך תירוצים, החוק קובע שהאנטרופיה של מערכת *_סגורה_* אינה יכולה לרדת. החוק אינו קובע דבר לגבי חלקים שונים באותה מערכת סגורה, מלבד זאת שסכום האנטרופיות של כולם אינו יכול לרדת. תא חי אינו מערכת סגורה, ולכן הוא אינו "מתנגד לחוק השני של התרמודינמיקה".

afon

New member
חחחחח הצחקת אותי! טרול? אני?

בריאתן? אני? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אני לא מאמין באלוהים ואני לא יהודי הייתה תקופה שבה כתבתי רבות בפורום אתאיזם ודת אבל עכשיו כבר לא כי הוא הפך להיות חוזר על עצמו. עד כאן החלק על זה שאני מחב"ת. כנראה שטעיתי וזהו לא החוק. אז אם תוכל להגיד לי איזה חוק אומר או נובע ממנו כל הקטע של השוות לחצים? ותמיד נסיון להגעה לשווין? בין חום וקור לחץ נמוך וגבוה פלוס ומינוס. אני באמת התבלבלתי עם כל הקטע. עכשיו אם תוכל לעזור לי...מהו החוק הראשון השני והשלישי?(כמובן של התרמודינמיקה) ככה הטעות לא תשוב.

למעלה