איך ניגשים לעץ כרות?

• פותח הנושא Srmr
  • פורסם בתאריך

Srmr

New member
איך ניגשים לעץ כרות?

שלום, אני אוהב לעבוד וליצור בעץ, ראיתי לאחרונה כמה גזעים/ענפים שנכרתו זה עתה, וחשבתי על כמה דברים שאני יכול ליצור מהם. השאלה שלי היא מה נדרש כדי שהעץ יהיה מוכן לעבודה, ולא יתבקע במשך הזמן? האם יש שלבים נוספים שצריך/כדאי לעבור? האם יש הבדל בין סוגי עץ, או מה מתכוננים לעשות עם העץ, בעניין הזה? תודה רבה!

yulevi

New member
../images/Emo245.gif

תלוי במה שאתה מתכנן ליצור בעץ,הכנה וייבוש של העץ מאוד תלויה בצרכים,יש הפורסים את העץ ומייבשים אותו ,החרטים חלקם חורטים כשהעץ טרי ואחך כך מייבשים אותו לקראת הגימור,ויש חרטים המייבשים את הענפים \גזעים על ידי איטום האזור שנוסר בחומרים שונים ונותנים לעץ תקופה ארוכה לייבוש,סוגי העץ משתנים מאחד לשני,כדאי שתפרט מה הרעיונות שלך לעשות בעץ ,בהתאם לזה חברים יוכלו לשתף אותך בנסיונם

Srmr

New member
חשבתי לעשות כלי

עם גימור של חצי קליפה חצי ליטוש, מענף בקוטר 15-20 ס"מ, להפשיט אותו בחלקו (אולי באלכסון מבחוץ) וללטש. קשה לי לדעת איזה עץ זה, מצאתי ערימה של גיזום שהשאירו עובדי העירייה. ראיתי פעם באיזשהו אתר שמישהו הסביר שהוא מייבש את הכלי לפני הגימור על ידי השרייה במי סבון, ואח"כ להשאיר על המדף כמה ימים ליבוש. הוא הסביר שהסבון מחליף את מקום המים בעץ, או משהו כזה. האם מישהו יכול לתת לי הוראות מפורטות יותר לגבי התהליך?

yulevi

New member
באיזו שיטה

אתה מתכונן לבצע את זה חריטה או גילוף השיטה שכתבת עליה נקראת דיפוזיה הפוכה,בדרך כלל חרטי העץ משתמשים בה כשחורטים עץ טרי,מערבבים מים ב 30% סבון כלים לאחר סיום העבודה מכניסים הכל למי הסבון למספר ימים,לאחר שמוציאים מהמים מייבשים את זה בתוך נסורת או בשקית נייר חומה,תהליך הייבוש הסופי הוא מספר חודשים,אם זה מבוצע במחרטה יש להשאיר עובי דופן של 1,5 עד 2 סמ לאחר הייבוש הסופי להחזיר למחרטה ולסיים, בהצלחה

Srmr

New member
תודה

-איך יודעים מתי העץ יבש, ובפרט אם אוטמים אותו? -מה ההבדל אם זה חריטה או גילוף? בדר"כ אני מגלף אבל חשבתי לבנות מחרטה ולחבר למקדחה (מה דעתך זה יעבוד? יש רעיונות נוספים?)

yulevi

New member
הבדל

אם זה בחריטה לא הייתי ממליץ על מחרטה מאולתרת כי העץ מתעוות, בזמן שמחזירים אותו למחרטה הוא לא אקצנטרי,ואם המחרטה היא מהסוג שמחברים למקדחה אז יכולות להיות צרות,עדיף לעבוד בשיטות שבהן אתה מיומן נשמח לראות תמונות

למעלה