ככה אני רואה את זה. בתוך עיירה "מוארת" שלווה, בלי אלימות בכלל חיים בבית אפל וקודר משפחה מעוותת . אף אחד לא מתקרב אליהם, לא שואל, לא בודק. זה איזו מטאפורה על החיים.
הוא לא הגעיל אותי או הימם אותי בכלל. אבל כל צפיה נוספת שלו אני לא מאמינה איזה קשה לצפיה הוא. אבל יש שם קטעי מולדר סקאלי נחמדים. ואם אני לא טועה בקטע של טריויה אחד האחים היה חבר של ג'יליאן עד שמישהי תבעה אותו על הטרדה מינית וג'יליאן עזבה אותו. איך היא מוצאת לה בחורים זאתי
האמת שזה מוטיב שחוזר על עצמו מדי פעם בסדרה, הבריחה של אנשים ממשהו מיסתורי ולא מוכר... הפרק תפס תשומת לב באופן חריג כי הוא שילב גם קלילות בין מולדר/סקאלי, גם אימה מבהילה שבלטה עוד יותר על רקע הקלילות, גם הנושא - תרבות ומשפחה - שלדעתי הוא אחד המרתקים ביותר ואין ספק שהוא אחד הטאבואים הגדולים ביותר, גם הבנייה עצמה של הפרק, בשילוב המוזיקה וכו', היתה מצוינת, הוסיפה לו מימד סוריאליסטי ראוי - לסיכום פשוט פרק שבנוי טוב ועוסק בנושא נדיר ומרתק! מקווה שזה ענה על השאלה
לא ייאמן...(בעצם, כן יאמן אם חושבים על אמריקה..). לא יודעת אם זה עדיין תקף, בכל אופן זה מה שהיה אז. ממש כמעט כמו הפרק על פוארטו ריקו ב"סיינפלד", למרות שבמקרה הנ"ל (סיינפלד) זה לא הפסד גדול לטעמי. מיכל שהיתה פעם eve6