איך ניתן להשיג עותק של

yoavp77

New member
במשרד הפנים, נראה לי

אני גם צריך, אבל עדיין לא הוצאתי... צירפתי קובץ עם הסברים

rachello1

New member
תעודת לידה

תשימו לב. ניתן לקבל גם באנגלית. צריך רק לדעת לבקש

ofer71

New member
עדות אישית

אנחנו לפני נסיעה לארה"ב, ולפי העצות כאן בפורום, חשבתי שיהיה זה רעיון טוב לבקש תעודות לידה באנגלית. פניתי דרך אתר האינטרנט של משרד הפנים, ביקשתי העתק, וציינתי בהערות שאני צריך עותק באנגלית. אחרי שבוע הגיעו התעודות - בעברית. אמרתי - אינטרנט, ניתן להם צ'אנס. התקשרתי אליהם וביקשתי לשלוח לי העתק באנגלית. הגברת היתה נחמדה, ואכן תוך 4 ימים נשלחו אלי התעודות - בעברית. אמרתי, מילא, אולי לא הובנתי. כתבתי מכתב למנהל האוכלוסין וביקשתי לשלוח לי העתק באנגלית. הם באמת שלחו לי, אבל בעברית. אתמול נמאס לי. הלכתי לשם ב-7 בבוקר, תפסתי תור, ובשעה 8 ועשרה יצאתי משם עם התעודות - הפעם באנגלית.

doronf65

New member
מנהל
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif חכמי חלם... ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

doronf65

New member
מנהל
עדות אישית...

הבן שלי נולד לתוך השביתה של ספטמבר האחרון של המשרדים במשק. לא היתה לנו תעודת לידה, ואנחנו לפני הנסיעה. בלי הנייר הזה - אין דרכון ישראלי, אין אמריקאי... בשלב כלשהו שמענו שאם שולחים להם את הבקשה בדואר, הם מתפקדים מאחורי הקלעים ורק לא מקבלים קהל. שלחנו בדואר את הבקשה - ולמחרת פרצה שביתה בדואר, כך שגם זה לא זז... בסוף, כמו בכל מדינת עולם שלישית המכבדת את עצמה, הצלחנו להתחבר דרך פרוטקציה למישהי שעובדת במשרד הפנים. הקשר שלנו צילצלה אליה הביתה, בילבלה לה, הבטיחה לה בקבוק יין, צילצלה אליה לעבודה, ובסוף תפסה אותה ליד המחשב. היא רק הקלידה ת.ז., שאלה אם זה השם הנכון, ושאלה: "עברית או אנגלית"... זהו. זה היה יום שלישי. ביום חמישי בצהריים זה היה אצלנו, בגירסה עברית ואנגלית, אחרי שנשלח בדואר (שכבר תיפקד...). עם זה רצנו לשגרירות האמריקאית והוצאנו פספורט. (נסעתי במיוחד לת"א להביא אותו, כי לא סמכנו על הדואר, מי יודע מה יקרה איתם מחר??...) פה כבר נשמנו לרווחה, כי ידענו שבמקרה הכי גרוע נוציא אותו מהארץ עם הדרכון הזר. כמו-כן שלחנו בקשה (שוב בדואר) לפספורט ישראלי, וזה היה למרבה הפלא תוך 5 ימים ביד. לאחר חודשיים קיבלנו תעודת לידה (בעברית...), תוצאה של המשלוח הראשון... מעניין איפה היינו אם היינו סומכים על זה... דורון

rachello1

New member
משרד הפנים

בגלל הבלגן שמשרד הפנים עשה לי זרקו אותי מהשגרירות ודחו לי את הראיון אבל לצערי הרב הם לא שונים מהמשרדים הישראלים האחרים. ולפני שנתיים הם טענו שהשארנו ילד אחד בח"ול ולא רצו לחדש לו דרכון עד שהקמתי צווחות אימים ובסוף אמרתי שיש לו דרכון אמריקאי אז הוא ייכנס וייצא איתו. ובאורח פלא...פתאום הכל הסתדר להם

למעלה