איך נסגר השבוע שלכם?

נטאשKה

New member
איך נסגר השבוע שלכם?

מתחילים להתכונן לשבת או עדיין חיים על שאריות?

כאן אמא שלי קפצה לשמחתי אתמול בערב ושחררה לי את הידיים אז הוכנו תבשיל עגבניות (טריות ורסק) עם חצילים, קישואים, קולרבי ועלי תרד בתבלון פפריקה חריפה ומתוקה, שום, פלפל לבן ועשבי תיבול-פטרוזיליה, טימין וכו.

בנוסף ירקות על הפלנצ׳ה, פתיתים ושאריות מה חצילים וקישואים שהכנתי בהשארת הרעיונות שלכם.

לשבת בונה על מרק. יש לי דלעת. יש עדשים. יש סלרי. יש שעועית לבנה מושרית. זה יכול ללכת לכל מיני כיוונים.
 
שבת עוד לא התחלתי

אבל מרק בוודאי , אם לא ביום כמו היום אז מתי?
שעועית לבנה קטנה במיוחד, אזוקי, מאש שחור וירוק
בצל, גזר, עגבניות, זרעי כמון, ראש שום,הרבה פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, שורשי כורכום מרוסקים על זסטר, מעט שמן זית ומים
בסוף הבישול אטריות אורז שטוחות

 
אצלנו היום

פשטידת פטריות עם גבינת שקדים על בצק פריך נ"ג
סלט פלפלים בשלושה צבעים עם עלי אזוב וגפרורי גזר
סיר ברזל מלא עלי כרוב סגול סמלית שבבי סויה ואורז על מצע של המון ירקות ולימונים כבושים
טחינה כמובן
שאוורמה טופו
סלט כרוב סגול עם חמוציות ופקאנים מסוכרים
סלט מפלחי קלמנטינה, פרוסות אבוקדו, קוביות תפוחים ובצל קצוץ קטן עם מיצלימון שמן שומשום ומעט סילאן
עוגות שמרים עם בצק גבינת סויה ושוקולד
כדורי שוקולד מעוגת קוקוס נ"ג ושוקולד מריר מומס- טעים, כבר דגמנו...
אורז בסמטי מלא עם אפונה ירוקה
מניפות תפוחי אדמה
סלט עגבניה מלפפון עם זרעי דלעת וגרעיני חמניה קלויים
 

ladybug6

New member
בינתיים השאיפה היא

לעשות משהו מהסלקים, עגבניות וקישואים שנותרו במקרר, אני חושבת שהסלקים יבושלו ויתובלו בבלסמי וסילאן ושמן זית ואגוזי מלך, וכוסברה/פטרוזיליה. מהקישואים אני חושבת שאכין ממולאים כלשהם, או תבשיל של רצועות קישואים ושעועית ירוקה עדינה עם לימון ושום. נראה כמה כח יהיה לי להשקיע...
בנוסף אני מקווה להכין רוטב עגבניות בכמות גדולה מאוד כדי להקפיא במנות, וגם מלאי שבועי של גבינת סויה ביתית.
יש לי גוש טופו שאני עוד מתלבטת מה לעשות איתו - יתכן שחלקו יהפוך ל"סלט ביצים" טבעוני וחלקו יוקפץ במחבת עם הרבה שום ובצל ופטריות פורטבלו, בתיבול של שווארמה.
בנוסף אני רוצה להכין מג'דרה או אורז עם עדשים כתומות, או סלט עדשים עם עגבניות ועשבי תיבול.
נראה מה מכל הנ"ל יצא לפועל...
 

ימימה

New member
יש לי חבילת תרד טורקי

מה כדאי לי להכין מזה? חשבתי אולי עם חומוס, קצת חמצמץ, כמו מנגולד וחומוס, ליד אורז. עוד רעיונות?
יש לי גם עודף אדיר של סלרי עלים, שבדרך ה"רגילה" לא ייגמר - גם לגביו אשמח לרעיונות שמנצלים כמות גדולה (ברור שחלק ילך למרק ותבשילים אחרים, אבל יש לי שלושה צרורות גדולים!)
וגם כרובית גדולה ויפה וגזר מחכים לרעיונות, ועדשים שחורות מונבטות שכנראה יהפכו לקציצות יחד עם קינואה...
&nbsp
 
רעיונות בבקשה

תרד עלים מאודים בסיר אחרי שטיפה, לערבב הכף ואחר כך ישר למים קרים, מעל ניתן להושיב פרחי כרובית שרוככה במיקרו או על אדים, קוביות גזר קטנות שבושלו עם מעט מאד שמן בסיר על אדי עצמן.
מעל רוטב בוטנים מתובל,

סלרי קצוץ דקדק , קוביות תפוחי עץ, אפשר גם קוביות גזר קטנטנות, בצל קצוץ, פטרוזיליה בנדיבות, סלט! מלח, פלפל שחור מיצלימון שמן זית ואפשר גם מעט סילן או מייפל או רכז רימונית/ חמוציות
 

ladybug6

New member
תבשיל סלרי פרסי

מעין תבשיל עתיר נוזלים עם המון סלרי בפנים, במקלות של כמה ס"מ, כולל העלים, והמון שום. מתובל בלימון וכורכום וכאלה. לדעתי מתאים להוסיף גם גרגרי חומוס. אם את מכירה את התבשילים הפרסיים, הם תמיד נראים כמו מרק עם דברים בפנים, שאפשר לאכול עם או בלי הנוזלים (על האורז..). את זה אני מאוד אוהבת וזו אחלה דרך לחסל את הסלרי על כל חלקיו
&nbsp
מרק כרובית וגזר זה אחד האהובים עלי, אבל אפשר גם לעשות סתם כרובית צלויה בתנור ואת הגזר לגרר עם מיץ תפוזים לסלט.
 

ימימה

New member
בסופו של דבר

עשיתי בכל זאת תבשיל חומוס חמצמץ עם התרד הטורקי
מ(חלק) מהסלרי סלט עם תפוחי עץ שמיקי הציעה - השתמשתי בפינק ליידי היפים ויצא סלט יפהפה (וטעים!). מה שנשאר יהפוך בימים הקרובים למרק שהצעת.
בגדול כל השאר רעיונות שהעתקתי מכאן -
מרק שעועיות מסוגים שונים שמיקי הזכירה
סלט סלק עם אגוזים ובלסמי
חוץ מזה היו לחמניות חמודות, לביבות עדשים וקינואה על תקן המבורגר,
סלט כרוב עם אוכמניות וזרעי דלעת ועוד מיני דברים שהביאו האורחים
האחיינית בת ה-12 שלי אפתה במיוחד עבורי עוגת תפוחים טבעונית

ואני עשיתי עוגת לימון ופרג של גלעד א.
היה טעים וצבעוני
 
מחכה למשלוח מהסופר שיגיע מחר

עד אז נשאר להסתדר עם מה שיש ומתכוננת להכין לעצמי מרק לארוחת ערב.
האתגר האמיתי הוא מה לאכול מחר בארוחת בוקר עד שיגיע המשלוח כי כרגע אין בבית לחם ולא קוואקר. כנראה אסתפק בנשנוש פירות.
&nbsp
ואגב, עוד משהו שסתם בא לי לנצל את השרשור ולשתף ולא ממש קשור לבישול אלא סתם משהו שגיליתי אתמול: כשמחממים מעדן סויה שוקולד זה הופך למעין "שוקו לטה".
אתמול חיממתי, לא במטרה שזה יהפוך לשוקו אלא פשוט בגלל מזג האוויר רציתי לאכול את המעדן חם אבל החימום גם הפך אותו לנוזלי יותר. כאמור לא התוצאה שרציתי אבל אם פעם יתחשק לי שוקו לטה אדע איך לעשות אותו
 
ועוד תובנת שוקולד


הכנתי השבת טראפלס.
בדר"כ אני מכינה אותם עם קרם קוקוס (חימום של חצי כוס קרם קוקוס והמסה של כ-4-5 חבילות שוקולד מריר בתוכו, מכניסה את התערובת למקרר וכשמתמצק עושה מזה כדורים). אתמול ברגע האחרון, יום שישי, כשכל החנויות כבר היו סגורות גיליתי שאין לי קרם קוקוס בבית אז הפעם השתמשתי בחלב סויה במקום הקרם ופשוט שמתי פחות (רבע כוס חלב סויה במקום חצי כוס קרם קוקוס). יצא נהדר וגם מזה הצלחתי בסופו של דבר להכין כדורים. כך שמעכשיו אעשה אותם תמיד עם חלב סויה במקום להגיע למצב שחצי מהפחית של הקרם אני זורקת בגלל חוסר שימוש.
 

merav999

New member
את יכולה לשפוך את קרם הקוקוס שנשפך לשקית של קוביות

קרח ולהקפיא :)
 
תודה על הטיפ


אבל היות ובינתיים זה היה השימוש היחיד שלי בו (לטראפלס) נראה לי שאשאר עם החלב סויה. הטעם הוא אותו טעם בסופו של דבר וזה גם יותר חסכוני
 

merav999

New member
התכנון בינתיים הוא

פאי גינה מהמילוי של הפאי בשר מהבלוג של החיפושית.
&nbsp
מרק עדשים ירוקות.
&nbsp
כרובית וטופו ברוטב תפוזים פיקנטי מהבלוג בצק אלים, אני אוסיף כנראה לזה בוק צ'וי (ואולי גם קצת קייל?)
&nbsp
&nbsp
 

נטאשKה

New member
הצטרפו פה גם

מרק דלעת ועדשים כתומות, סלט סלק רצועות רצועות עם אגוזי מלך, סלט גזר וקולרבי גם ברצועות ועדשים שחורות בלימון עם סלרי ובצל סגול מגוררים
 
נסגר בתודה רבה לעצה שקיבלתי כאן!

אחרי האישור בפורום, הכנתי מאפה שקדים מאבקת שקדים + רסק שקדים שהיה לי במקפיא מהכנת משקה שקדים.
יצא מעולה, איזה קיצור מדליק.
הכנתי נגלה של כמוצרלה מקשיו - לא מזמן השריתי קשיו ובסוף לא יצא לי להכין כוצרלה - פשוט סיננתי והקפאתי, ואתמול הפשרתי והכנתי מחדש. שווה לדעת.

הכנתי ביסקוטי מעולים, עם פרג וגרידת לימון. לחם מקמח שהבאתי מאנגליה, קארי סטייל מסאמן.

בכל זאת נשארו ירקות שלא הספקתי לבשל, מקווה להתאפס עליהם מחר אחרי העבודה

שבוע טוב!
 
למעלה