איך נפתרים מגמגום?

AKAKAK

New member
איך נפתרים מגמגום?

תיאור הבעיה. אני יכול לדבר,אבל פתאום אני לא יכול להוציא את המילה,עם אני מתעקש אחרי שלוש ארבע חמש פעמיים היא תצא,אבל אחרת אני חייב להחליף מילה ולא בטוח שהיא תצא. האם זה ניתן לטיפול?

AKAKAK

New member
שכחתי לומר שיש לי לקוי למידה

כל הבחינות,שאני עושה זה עם תוספת זמן והתעלמות משגיעות כתיב כגון: בחינות מה"ט,בגרות,בחינות פנימיות של המכללה ובית ספר התיכון שהייתי בו. העם זה מתקשר יחדיו? זה מתבטה בזה שאני מכיר איך רושמים את המילה,בכל השפות,שאני מדבר זה מטבעה. אבל למרות שאני מכיר את המילה אני יטעה בכתיבתה,כמה שאני קורא זה לא עזר ולא עוזר,במתמטיקה זה גם מפריע לי בצורה אחרת כמובן.

הממממ....

שאלה קשה
יש שנפתרים לגמרי ויש שלא. יש שמשפרים אחוזי שטף. יש שפשוט משלימים עם מה ש-ה' נתן להם ולא מנסים לשפר שום דבר. אתה יכול לפנות לקלינאי תקשורת על מנת ללמוד טכניקות שונות שיעזרו לך לדבר יותר שוטף. למשל ללמוד לנשוף את המילה החוצה ברכות ולא ללחוץ אותה בכוח. אלה שיטות נרכשות שאפשר ליישם במידה ורוצים ומתרגלים. יש את אתר אמב"י (ארגון מגמגמים בישראל) בו תוכל למצוא מידע על קלינאים ובכלל על הנושא. בנוסף לזה , אתה מוזמן לדפדף אחורה בפורום וללמוד מניסיונם של מגמגמים אחרים. (אני חושבת שקישור לאתר אמב"י תמצא למעלה בטאג ליין)

shuky63

New member
אתה מתאר את מהות הגימגום

אתה מדבר שוטף עד שאתה מגיע למילה שמשום מה אתה מפחד ממנה.כל הריכוז שלך עוב רמהרעיון שאתה מנסה לבטא לנסיון להפיק את המילה וזו מהות הגימגום.הנסיון להפיק באופן עצמאי (ולא אוטומטי) את המילה. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא ולכן לפעמים מגמגמים ולפעמים לא. גם אדם שאינו מגמגם יתקשה לדבר אם יתרכז בהפקת המילים.

למעלה