איך נקרא לזה ?תאוות בצע/חזירות?

ellale

New member
מי לא תאב בצע?

מצד אחד מתסכל לקרוא את זה, מצד שני, חייבים דרך לתגמל מנכלים שעושים עבודה טובה. לדעתי, מנכל שנלקח מבחוץ (בשונה ממנכל שהקים חברה בעשר אצבעות, שזה משהו אחר), חייבים לתלות את השכר שלו בהישגי החברה, אחרת אין לו תמריץ מספיק להתאמץ.
אבל אני לא מבינה גדולה בכלכלה.

shamrockh

New member
גמני לא כזה כלכלן מוצלח

אבל גם מה שלא יהיה ואני לא ממעיט בערכם ......זה עדיין מוגזם טילים

GuyN2

New member
ואיך נקרא לזה? פתיחת עיניים?

לא הבנתי מה הבעיה
מדובר במנכ"לים של חברות שמונות אלפי עובדים
אם המנכ"ל יקצץ ממשכורתו כדי להעלות לכל אחד מאותם אלפי עובדים את המשכורת, ההעלאה לא תהיה משמעותית גם ככה
חוץ מזה, איך אתה יודע שהם לא תורמים מכספם?
אני מאמין שיש הרבה מתן בסתר
תאוות בצע תמיד תהיה קיימת פה ושם אבל אני לא אוהב את ההשמצות הכוללות האלה

shamrockh

New member
אתה מפספס משהו

מפספס את היחס בין מס' העובדים והמשכורות שלהם מול ההכנסות של המנכ"לים.
או שלא שמת לב לזה?

Emile Zola

New member
שניכם מפספסים משהו חשבו יותר

מדובר בחברות ציבוריות שחלק ניכר מהמימון שלהן מגיע מקרנות הפנסיה של ציבור החוסכים.

ציבור החוסכים לא חוסך לפנסיה כדי לרפד את כיסיהם של מנכ"לים.
הבעיה היא שציבור החוסכים לא מודע לכך, ואין לו ייצוג אמיתי בדריקטוריונים של אותן חברות.

אני מקווה ששר האוצר החדש יגיע לטפל גם בנושא הזה.

אם מדובר בחברה פרטית, ולא ציבוריות אין לי בעיה שהמנכ"ל ירויח גם טריליארד ש"ח בחודש, אבל מדובר בכסף של ציבור החוסך לפנסיה שאינו מודע כלל למה משמשים הכספים שלו.

ellale

New member
כמעט כתבתי את זה בבוקר

רק שאני לא מתמצאת בפרטים ולא ידעתי מה הסטטוס של כל החברות שם (חוץ מהגדולות ממש).

GuyN2

New member
אתה צודק

הייתי בטוח שיש ברשימה גם חברות פרטיות

shamrockh

New member
צודק בהחלט

Emile Zola

New member
אני יודע שאני צודק

ובגלל זה העברתי את הפנסיה שלי למסלול 100% אג"ח מדינה.
ככה אף טייקון לא יכול לעשות עלי תספורת והכסף שלי לא מושקע בכל החברות באלה.

אם אתה חושב שאני צודק, תעשה כמוני.

זה נקרא קנאה

אם החברות שבהם עובדים האנשים שבתמונה נשלטות על ידי משקיעים פרטיים, שיקחו כמה כסף שבא להם. פי 390845 מצידי, זה לא עניינו של אף אחד כמה משלמת חברה שלא נשלטת על ידי המדינה לעובדיה.

אם החברות מוחזות על ידי המדינה, יש פה בעיה חמורה מאוד.

קנאה וצרות עין, זה הכל. אבל ככה זה סוציאליסטים.

זכותם להוציא עיניים לאנשים

אלה שמוציאים להם עיניים הם פשוט קנאים שרוצים להרוויח את אותן המשכורות רק שלא מסוגלים לזה. צרות עין וקנאה, ותו לא.

Emile Zola

New member
אלה חברות ציבוריות, וחייבות דין וחשבון לציבור

וזו חזירות טהורה וניצול ציני של חוסר הידע של החוסכים לפנסיה.

פנסיות של אזרחים

לא צריכות להיסחר בבורסה כמו מניות ללא ידיעתם.
מצד שני, בני אדם שחוסכים לפנסיה ולא בודקים לאן הכסף הזה הולך, חסרי אחריות לא פחות.

להגדיל ראש זה חשוב.

יש לדעתי שני סוגי חברות ציבוריות. האחת נשלטת על ידי משקיעים פרטיים, השנייה על ידי המדינה. באם החברה היא מהסוג השני, יש פה מחדל גדול מאוד. אני בספק שזה המקרה.

Emile Zola

New member
אבל לא מספרים להם, אז איך ידעו??

יותר מזה, לכל עובדי מעריב הפסיקו את תשלומי הפנסיה לתקופה ארוכה והם לא שמו לב לזה עד שהסיפור התפוצץ.

אתה אומר "פנסיה" לאנשים, ועבורם זו קופסה שחורה.
ל 99.9% מהאנשים אין מושג. וזה לא כי הם טיפשים או חסרי אחריות, אלא כי אף אחד לא הסביר להם, וכי הדו"חות בכוונה תחילה מסובכים למי שאינו מבין, כתוב בפונט שצריך זכוכית מגדלת במונחים של רואי חשבון.
מישהו פה יודע מה זה "מקדם המרה" ?

בכל החברות המשקיעים הם "פרטיים". קוראים להם "המוסדיים" והם בעצם חברות הביטוח שמנהלות את קרנות הפנסיה שלנו.

נושא ה"תספורות" ההזוי הזה, רץ כבר כמה שנים טובות ואף אחד לא עושה כלום בעניין.
ואני כבר אומר לך מה יהיה הסיפור החדש עם הפנסיות.
חברות הביטוח נותנות "הלוואות פרטיות" לאנשי עסקים בכירים (טייקונים) בלי שום ערבויות.

ומה נראה לך שיהיה עם זה?...
בעוד שנה/שנתיים הם יכריזו שהם לא יכולים להחזיר את ההלוואה, וימציאו לזה שם חדש "גילוח" או משהו הזוי אחר.

המדינה הזאת חרא

הכל כאן מתנהל עקום שחיתות בכל מקום, אם אתה לא פוקח עיניים אוכלים אותך בלי מלח , אני לפעמים משתגעת מחוסר הצדק וההגנות אני נתקלת בזה בכל מקום
בסופר בקופת חולים ובהתנהלות מול כל גוף ממשלתי מזעזע ולפעמים אני חושבת על כל אלה שלא ממש יודעים לדבר או לדרוש מה שמגיע להם פשוט מזעזע

Emile Zola

New member
לא כולם מנסים לדפוק אותך. רק הרוב

ובעניין הספציפי הזה הסברתי מה צריך לעשות...

טשאפק

New member
אלה חברות הנסחרות בבורסה

מי שקובע את תנאי התגמול של מנהלים בכירים זה הדירקטוריון, שאמור לייצג את המשקיעים (כולל נציגים כביכול מטעם הציבור הרחב של המשקיעים הקטנים, וכולל נציגים של קרנות פנסיה שמשקיעות את כספו של הציבור הרחב).

הנדיבות המופלגת של הדירקטריונים בתנאי השכר והבונוסים של הבכירים אינה נובעת משיקול כלכלי של הצלחת החברה אלא מכך שזה מועדון סגור שבו יד רוחצת יד - היום אני דירקטור בחברה X ומתבקש לאשר שכר מופלג למנהל בכיר ומחר אני מנכ"ל או יו"ר דירקטוריון בחברה Y ומבקש בעצמי שכר כזה. אתה הטענה הזאת העלה אגב וורן באפט, שאינו בדיוק סוציאליסט.

אתה צודק שעלויות השכר בחברה פרטית לחלוטין אינן עניינו של הציבור.

למעלה