איך נקרא שפמנון באנגלית?

joko7

New member
האנגלית שלי גרועה אבל לשפמנון

קוראים באנגלית דג חתול= יעני קאט-פיש
 

ramihann

New member
שפמנון אירופאי

שימו לב - השפמנון שאנחנו מכירים כאן בארץ הוא בפירוש לא ה-Catfish האמריקני. השפמנון האירופאי נקרא באנגלית Wels. כפי שכולם יודעים, השפמנון שלנו הוא דג מגעיל מכל הבחינות: הוא נראה רע, הוא חלקלק ורירי ובשרו שמנוני מאוד, לא טעים ובדרך כלל יש לו טעם לוואי של בוץ (חוץ מזה הוא גם לא כשר). השפמנון האמריקני, לעומת זאת, נחשב דג מאכל משובח ובשרו לבן וטעים להפליא (טעמתי). בארה"ב אפילו מגדלים אותו באופן מסחרי בבריכות, כמו שאצלנו מגדלים קרפיונים ואמנונים. ג´וקו - צר לי שאני חולק עליך, אבל אני מתבסס על האנציקלופדיה לדיג בהוצאת המלין (אנגליה) וגם על הידע האישי שלי. ברכות לכולם.
 
../images/Emo91.gifאנציקלופדיה לדיג

רמי שלום, יותר מאשמח אם תתן קצת יותר פרטים לגבי האנציקלופדיה הנ"ל. כמה כרכים? איזה נושאים עקריים?היכן קונים? האם ניתן לרכוש ב AMAZONE? האם קיימת גרסה מחשבית?(CD) ובכלל האם מניסיונך והכרותך האנציקלופדיה תתאים לדייג בארצנו? ברכות לכולם.
 

ramihann

New member
דודינק´ה - אתה מבאס אותי

הבטחת שתיצור קשר ותבוא, אמרת שאנחנו שכנים, אני יושב ומחכה, שרפתי כבר 10 פינג´אנים של קפה - ושום דבר לא קורה. את האנציקלופדיה של המלין בנושא דיג רכשתי לפני שנים רבות בסטימצקי. מדובר בכרך אחד גדול שמתייחס ספציפית לדיג באנגליה, גם במים מתוקים וגם בים. נדונים שם כל הנושאים הרלבנטיים: ציוד, פתיונות, שיטות וסוגי דגים. הספר הזה בפירוש אינו רלבנטי לגבי המציאות שלנו באגן המזרחי של הים התיכון (וגם לא למנטליות שלנו כפלשתינאים), אבל אפשר ללמוד ממנו הרבה על הנושא בכללותו וההתייחסות אליו. האם ידעת, למשל, שבאנגליה יש הרבה יותר חובבי דיג רשומים מאשר אוהדי כדורגל? מפתיע, מה? יש לי עוד ספרים בנושא דיג שרכשתי בארץ ובחו"ל, וגם מגזינים וספרי הדרכה. אם תקיים את הבטחתך ותגיע לביקור - תזכה לראות את כולם (אם תרצה). לגבי רכישה ב-Amazon, עד היום נוכחתי לדעת שיש להם כמעט הכל. את הספר הזה לא הייתי מחפש, כי מן הסתם הוא כבר לא קיים (והוא גם לא מעודכן), אבל ניתן להיכנס לאתר שלהם, לבקש ספרים בנושא דיג ולבחור לפי ההמלצות שלהם ושל הלקוחות שלהם. כשתגיע, אראה לך גם מספר גליונות של מגזין דיג כחול-לבן שיצא לאור בארץ לפני הרבה שנים, ואפילו מספר כתבות שאני כתבתי שם. אז דודינק´ה, אל תבאס אותי. הבטחות צריך לקיים! ברכות לכולם.
 

joko7

New member
האם היית שותף רמי או שמעת על מגזין

הדייג הישראלי מסוף שנות ה 80 שקראו לו "אל הים"????????????????????? אנשים פשוט לא מאמינים לי כשאני אומר להם שהיה פעם דבר כזה בישראל הקטנה שלנו,,,,האם תוכל לחזק את דבריי??????????
 
המגזין אל הים..............

היה... יש ... ויהיה......... הינו עיתון שיוצא מעת לעת אל אותם חברי מועדוני הצלילה או למי שיש בידו רשיון צלילה ומקבל פעם בשנה לבצע ביטוח עיקר הכתבות בו היו על צלילה.. אביזרים.. ביגוד.. כתובות.. מרינות ... קורסים וקצת חדשות מעולם הדממה.. עיקר המגזין הינו פרסומות ...
 

joko7

New member
זה בסדר ונכון ramihann אני מודה לך

על תשובתך,לא ידעתי זאת וכעת בעזרתך אני למדתי משהו חדש "מכל מלמדיי השכלתי" תודה לך.
 
רגע רגע רגע. אתה עושה לי בעיה

אכלתי שפמנון (קט-פיש) קפוא מיובא (לא יודע מהיכן), והיה פנטסטי. אז כבר כמה שנים שאני זומם על השפמנונים הענקיים שאני רואה בכינרת ובשפך הדרומי, לומד באינטרנט על שיטות, מארגן חומרים מיוחדים לפתיונות, בונה מתקנים ואתה בא ואומר לי שזה ג´יפה? לא שאני פוסל את מה שאתה אומר, אבל לפני שאני מותר על החלום, אנא הרחב לגבי השפמנון שיש בארץ. האם יצא לך לטעום אותו או שאתה מסתמך על שמועה? האם מישהו כאן אכל שפמנון ישראלי ויודע לספר? נכון שהוא נראה גועלי מבחוץ, אבל אם תתקרב לפרה, היא תראה (ותריח) מאוד לא טעימה. שלא לדבר על תרנגולת.
 

seafox

New member
אני לא יודע אם זה כ"כ בטוח לאכול

אותו..אם אני לא טועה לפי מה שהבנתי הבשר שלו קצת רעיל....אם אני טועה אשמח שתתקנו אותי.
 

ramihann

New member
יוביוב, אני חולה עליך...

וואללה, יש לך מין סגנון כזה... אני אוהב את זה. לגבי שפמנונים, אני יודע שיוצאי מרכז אירופה (כולל יוצאי גרמניה) וחבר´ה מחבר הלאומים לשעבר שאינם שומרי כשרות - אוכלים אותם. אפילו ראיתי פעם בכבלים, בתוכנית בישול מגרמניה, שעושים משפמנון תבשיל - ומדובר בדיוק על אותו דג שיש אצלנו. אני אישית לא טעמתי, אבל ממה ששמעתי זה ממש לא מציאה. עם זאת, קיימים סוגי דגים שבשרם אינו משובח ובכל זאת מכינים מהם מטעמים. אם ניקח לדוגמה את הקרפיון, שהוא דג המאכל הנפוץ והמקובל ביותר בארץ, כדאי לדעת שהוא אינו נחשב דג מאכל משובח. בשרו שמן, הוא מלא עצמות קטנות ומעצבנות ובאנגליה למשל הוא אינו נחשב דג מאכל בכלל - הם פשוט מצטלמים עם הקרפיונים שהם תופשים ומחזירים אותם למים (איפה רמבי נוריאל?). אז מה? זה לא אומר שאני מוכן לוותר על הגפילטע פיש של אמא שלי!!! דוגמה נוספת - הדג האירופאי שקיים גם בארצות הברית ובקנדה, ובעברית קוראים לו "זאב מים" (באנגלית - Pike וברוסית - "שצ´וקה"). גם הדג הזה מצטיין בבשר לא טעים ומרובה-עצמות, ובכל זאת מכינים ממנו כופתאות מבושלות, מטוגנות ואפויות, אפילו במטבח הצרפתי הקלאסי. אם נחזור לשפמנון שלנו, אני חוזר ומדגיש שבכל מקרה הוא אינו דומה לקטפיש האמריקני מבחינת איכות הבשר והטעם. עם זאת, אם אתה מעוניין לנסות לאכול אותו - למה לא? אני מבין שכדי לנקות אותו צריך להסיר ממנו את כל העור, לחתוך ולהסיר את האיזור השמנוני והמגעיל של הבטן ולאחר מכן לחתוך את הדג לאורך האידרה, מכיוון הזנב לכיוון הראש, ליצירת שני פילטים ארוכים. אם זה דג גדול (מעל 1.5 ק"ג), סביר להניח שבעזרת סכין חדה ומתאימה (שהלהב שלה דק וגמיש) תוכל לבצע מלאכה זו ללא קושי מיוחד. צריך גם לזכור שראשו של השפמנון מהווה חלק נכבד מכלל גופו - ואת הראש חייבים לחתוך ולהשליך. כדאי לבדוק גם איזה מתכון מתאים להכנת בשר השפמנון. התחושה שלי (וזה ניחוש בלבד) היא שבשרו זקוק לבישול ממושך יחסית (לא טיגון בקמח ולא גריל), אולי ברוטב מתאים (עגבניות, שמנת או פטריות, לדוגמה). נסה לחפש מתכונים באינטרנט (כאמור, שמו האנגלי הוא Wels). בכל מקרה, השפמנון אינו רעיל, אלא רק מגעיל. אחרי שתנסה, ספר לנו איך היה. אני מאוד סקרן לדעת. ברכות לכולם.
 

HelloweeN

New member
או שצ´וקה! נוסטלגית ילדות! :)

אכן דג טעים מאוד. ומשפמנונים עושים גפילטע-פיש. ומי שיודע להכין טוב (כלומר, כל מיני סבתות למיניהן), יעשה אותו טוב וטעים מאוד.
 

paluta

New member
אם אתה ממש מת על שפמנון אז:

סע בכביש חיפה ת"א הישן ורד במעגן מיכאל לשמורה (עושים עכשיו שם שיפוצים) ממש בחניה אתה הולך 25 מטר לכיוון מזרח (כאילו הלכת לעבר כביש מס 4) שם תראה שפך של נחל - בשפך הזה תוכל להבחין בדגי שפמנון באורך של מטר ויותר אני חושב שאסור לדוג שם יש שם שומר או סוקר של החברה להגנת הטבע - שאל אותו אם מותר או אסור לדוג וכבד את החוק. בכל מקרה לא פעם ולא פעמיים ראיתי בני דודים שמושים מהמים עם פתיון תירס שפמנונים גדולים ממש שם. בכל מקרה זה דג מגעיל לא כשר שניזון מכל הבא ליד כולל מהקרקעית הבוצית העשירה במתכות כבדות ושירי שופכין כל מי שאכל דג זה טוען שהוא מאוד טעים . בכנרת קל לתפוש אותו עם פתיון דמה העשוי מחרוזים ועלה מתכת מנצנץ או צבעוני.
 

helpmeplz

New member
יש בטל-שחר שפמנונים...

בחנות של השכרת חכות, וקניית פיתיונות, יש ליד הקופה מין אמבטיות מקרמיקה לבנה אם אני לא טועה, בשתי אמבטיות השמאליות יש שפמנונים בגודל יפה... לא יודע מה עושים איתם, אתה יכול לברר, אם מותר לקנות אותם, לא נראה לי שאפשר לדוג אותם, כי הם נורא צפופים במים של עומק 20 ס"מ... בשפמנונים שם לא אוכלים זבל, מאכילים אותם שם על בסיס קבוע, אז הם לא יהיו מזוהמים... אם אני יבקר בטל שחר, אני ישאל ויכתוב כאן.
 

סרגוס

New member
איזה בולשיט........

מה אתם עושים עניין לתפוש שפמנון? יש מקום אחד שאני מכיר ושם אני מוציא 10 (כן כן..... 10!) קילו של שפמנונים בחצי שעה כל מכה שפמנון וגם יש שם על 2 קילו ויות אני הוצאתי שם פעם 4 קילו! ויש שם קרפיונים מעל 10 קילו אז הינה המקום: נהריים ליד קיבוץ אשדות יעקב ( איפה שרצחו פעם בנות או משהו כזה) אז אתם נוסעים בכביש מספר 90 עוברים את בית-שאן ובערך 7 קילומטר דרומית לכינרת יש מצעד ימין שלט "נהריים" ויש שם ברכה אז בהצלחה! אגב זאת לא בידיוק בריכה זה נהר ירדן ויש שם מן תחנת חשמן מקורות ואפשר לדוג שם בלי בעיות!!!
 

zoharfi

New member
אני בטוח שרשמת "איפה שרצחו פעם בנות

או משהוא כזה)" לא מתוך כוונה לזלזל במה שקרה שם, אבל כך זה נשמע... אם אפשר - התייחסות לרצח בנות צעירות מעמנו קצת יותר מכובדת ולא "משהוא כזה"...
 

סרגוס

New member
טעות שלי......

סליחה, אבל אני באמת לא מזלזל חס וחלילה, פשוט לפני איזה 8 שנים רצחו שם מחבלים 8-9 בנות או חיילות אז זהו.
 
למעלה