איך נראים קורות חיים בארה"ב?

jethro1

New member
recommended guidlines

A resume should be one page. The title should be "Resume: Your Name", followed by your adress and how you can be contacted. After that, you should write a "Professional Skill Sumary" - which means what skills you posess, for example: strong organizational and inter-personal skills. Following is your education, include only what is relevant, meaning don't mention your elementary school, and in some cases not your high school. After that, write your Professional Experience, with a brief description of what you did in each place you mention. After that ut your military experience (if you have any), and "Selected Qualifications and Interests": hobbies, computer programs you are skilled at. Use a readable font (times new roman is recommended) and design the page so it would be easy on the eye. In addition, you should give consideration to a cover-letter, in which you highlight relevant experience that is written in your resume and explain how you are the most suitable person for the position you applying for. And of course, looking at examples in web-sites is also very helpful. Good luck!

JSilver

New member
מיליטרי אקספיריאנס?

האם זה מעניין/רלוונטי/חשוב למעסיק אמריקאי?

SupermanZW

Well-known member
תשובה

רק אם שירתת בצבא האמריקאי, שירות בצבאות אחרים לא מעניין מעסיקים אמריקאים.

לא נכון

השירות הצבאי שלך בצה"ל מאוד מעניין מעסיקים אמריקאיים, ומאוד מאוד מאוד תורם לך. ככל שתפרט יותר, יותר טוב. שים לב לכתוב את הדרגה (תרגום הדרגות מופיע באתר של צה"ל, אני אחפש מאוחר יותר).

JSilver

New member
חסר שם טר"ש

מה, אתם רוצים לאמר לי שחלק משרותי הצבאי הייתי בדרגה שאין לה תרגום לאנגלית?...

טל ר

New member
וברוב הצבאות ה"מתוקנים"

זו דרגה מכובדת בהחלט. רוב הצבאות אינם עובדים כמו צה"ל, בו קידום בדרגות החוגרים הוא פשוט עניין של זמן. ברוב הצבאות, אם אתה לוחם פשוט לעולם לא תהיה רב"ט וודאי שלא סמל. קידום מצריך יכולת מקצועית ותפקיד מתאים, ודרגה משמעותה קידום. לא בושה לפרוש מהצבא האמריקאי לאחר 30 שנות שרות בדרגת טר"ש. טל.

odedee

New member
מעניין...

למה השירות בצה"ל מעניין מעסיקים אמריקאיים?

טל ר

New member
מדוע שלא יעניין?

מדובר בניסיון תעסוקתי לכל דבר ועניין. כמו כל ניסיון תעסוקתי, תלוי עד כמה קשור הוא, וכמה לאחרונה הוא היה. אם לפני 20 שנה היית שקמיסט, וכעת אתה מגיש בקשה לעבודה כמנכ"ל IBM (לאחר שלמדת מנהל עסקים וצברת ניסיון), כנראה שלא רלוונטי. אם לפני שנתיים השתחררת, כמש"ק היית אחראי על שלושה חיילים, וכעת אתה מגיש בקשה לעבודה הראשונה שלך כאחראי משמרת איפושהו, נשמע רלוונטי. ודאי אין למעסיק עניין בשאלה האם שילמת את המס למדינה המתבטא במספר שנות שרות. טל.

odedee

New member
כן, אבל תעסוקה מאד שונה.

מילא אם אתה מדבר עם מעסיק אמריקאי על עבודה בחברה ישראלית, שבמקרה הטוב היא מוכרת לו או נסחרת בבורסה פה - זה מקרה שיחסית מדובר בו על עבודה שמהותה דומה, בתרבות ארגונית דומה יחסית. אבל אם היית מש"ק שאחראי על שלושה חיילים, אין למעסיק אמריקאי אפשרות להבין באמת אם פירוש האחריות הזו היה לדאוג לחיילים האלה למזון ומיטה, לקבוע את המטלות שלהם ולוודא שביצעו אותן וכן הלאה, או שמא היית הבוס שלהם באפסנאות ואתה זה שהחליט תור מי ללכת לשק"ם ולהביא לכולם קולה. כמו שאומרים, זר לא יבין זאת. בגלל שהאופי, התרבות הארגונית, וה-titles בצה"ל הם (או לפחות ברוב היחידות בצה"ל) כל כך שונים מארה"ב, אני תוהה עד כמה אמריקאי ידע להבין את המהות המסתתרת מאחורי אמירה בסגנון "הייתי מפקד מעבדת אחזקה דרג ד" או כל דבר אחר.

שירות צבאי משמעותו

מחוייבות, משמעת, סטנדרטים ועוד הרבה דברים אחרים. מבחינת מעסיק אמריקאי הוא מקביל (למשל בטבלאות שכר של ארגוני ענק) להשכלה גבוהה. הם לא צריכים להבין את המשמעות, זה פשוט עושה עליהם רושם אדיר (וזה מנסיון), ונותן להם איזושהי תדמית לאדם שהם מסתכלים על הניירת שלו, תדמית חיובית ואחראית, ממושמעת ורצינית. צה"ל עצמו נחשב כאן כצבא קטן, חזק ומדהים, ולכן כל מי ששירת בו מקבל יחס מועדף אצל ארגונים אמריקאים (וגם זה מנסיון).

טל ר

New member
דיר באלק

שלא תספר לאמריקאים שצה"ל מנוהל כמו צבא פלנגות, אתה עלול לשרוף לכולנו את ה-Resume.

מדען

New member
סודיות

לדעתי, כדאי להשמיט פרטים. "Combat Staff in the Israli Navy" מספיק טוב - לא צריך לציין שהיית בשייטת (אם היית). אני לא יודע מה איתך, אבל איתי עובדים אנשים שלא היו מקבלים סווג בטחוני בישראל (למשל יועצים של ה-NSA). במחשבה שניה, אולי כדאי לציין "Combat staff in the Israli Navy, details classified". למרות הסתרת הפרטים, ניתן וכדאי לציין דברים רלוונטיים - תפקיד טכני שכולל עיסוק בטכנולוגית מידע אם רלוונטי, וכו'. יחידות עילית - שווה לציין (אבל לא איזה).

למעלה