איך נשארים שפויים..?

אשד4

New member
איך נשארים שפויים..?../images/Emo10.gif

שלום לכולם... איך נשארים שפויים, שהבן כל כך רחוק ושומעים שהוא ממש סובל... כל הפלוגה שלו בשטח. כיוון שהוא עם בעיות הגב, הוא לא יצא (ומחכה ליום רביעי לראות רופא בסורוקה...) השאירו אותו בבסיס. בקיצור- הוא שומר בין כל היום (בין 10-12 שעות). שמירה אמרתי? ללכת הלוך וחזור במאהל הריק מאדם... (מזכיר לי חצר של בית סוהר...). אני מנהלת איתו שיחות ארוכות והטענה שלו: "שאם אני לא צריך להיות פה... למה לא שולחים אותי הביתה..." בקיצור- רחמים עצמיים ממזרח עד מערב. דיברתי עם המפקד שלו- אבל הוא בשטח עם החיילים האחרים ואמר שאין לו מה לעשות כרגע. בני אומר- שבלי בלאגן בצבא, שום דבר לא זז. ואנחנו- זו לא הדרך שלנו במשפחה. ניסיתי לבדוק למה אתה מתכוון שאתה אומר בלאגן.. הוא דיבר על לא לעשות דברים ולהגיד שהוא לא יכול (ואגב, רפואית זה נכון, אבל בואו נגיד שאם היו מציעים לו עכשיו לשחק כדורסל- הוא היה עושה זאת ברצון...)ודיבר גם , וזה מה שמפחיד אותי - אני לא חוזר למקום הזה ביום רביעי וש"יחפשו אותי..." האמת, אני לא רגילה ממנו לדיבורים מסוג זה, וממש לא נראה לי שהוא מסוגל לבלאגן מסוג זה- אבל, מי יודע? ושוב, כל כך חבל לי שעד שהוא יגיע למקום שמתאים לכישוריו (כפי שכתבתי בעבר) רף המוטיבציה בירידה מתמדת. "אין לי ספק שצריך לקרות הרבה על מנת "לשקם" את המוטיבציה. האם גם אתם חוויתם חוויות דומות? האם התחושות שלי אופייניות לשלבים הראשונים של גיוס הבנים??? ובכל זאת ערב נעים אשד

oshiko

New member
ממריטת עצבים פסיבית לאקטיביות

שלום אשד, הדרך להתמודד עם חוסר האונים הזה הוא לנסות לשנות דברים. יש הרבה מצבים מול המערכת הצבאית שבהם אנחנו נדרשים לגייס את כל הכוחות האנטי-ביורוקרטיים שלנו; פשוט, מפני שאף אחד אחר לא יכול ולא רוצה להזיז דברים ולצאת ממצב לא הגיוני. במקרה שלך צריך להתחיל "לבלבל את המח" לגורמים בבא"ח נח"ל ובחטיבה. יש את קצין כח-אדם של הבא"ח. ויש קצינת שלישות של החטיבה. להסביר להם כהורה, באדיבות אך בתקיפות, את חוסר ההגיון שבמצב. לבקש מהם לפעול בדחיפות לפני שהמוטיבציה של הבחור צוללת לתהומות. לדבר על פיתרון אפשרי, תפקיד בחטיבה או בגדודים שתואם את כישוריו ואפשר להתקדם ממנו. לא לוותר, לשאול אם יש עוד גורמים שאפשר לדבר איתם בעניין, ולהפעיל. שיהיה בהצלחה - נשמע מה הציעו וננסה לעזור.

אשד4

New member
התמיכה כאן מחממת את ה../images/Emo23.gif

ערב טוב, תודה רבה על התמיכה. זה בהחלט מחמם את הלב... דיברתי איתו לפני כמה דקות, ושוב נוכחתי לדעת שפשוט הדיבורים שמזעזעים אותי קורים ממש סמוך למועד אירוע, וצריכים להרגע... היום לדוגמה - השמירה של שעות חסרת התכלית... אבל הערב- הוא אמר בשיא השקט השלווה- "אז בסדר, שמרתי 13 שעות..." מחר הוא אמור לנסוע לקחת את המסמכים שקשורים בניתוח בעבר. אני רק מקווה שיבינו בבסיס שהוא צריך להגיע לנהריה. (חלק מהמסמכים הוצאתי לו והם בבית). ההגיון שלי אמר שישאר בבית או במרכז (אצל הורי) עד יום רביעי בבוקר, ואז יסע ישר לבאר שבע, לסורוקה. אבל הוא אמר, שיציאות להפניות הם מהבסיס בלבד...ולכן, ביום רביעי בבוקר הוא צריך להיות שוב בערד כדי לקבל את ההפנייה ושוב לעלות לבאר שבע. לא נראה לכם בזבוז זמן וכסף... האמירה הרווחת אצלנו: "ההגיון השתחרר מהצבא ביום שאתה התגייסת..." לילה טוב אשד

סמדר בנ

New member
עליות וירידות

את תיווכחי לדעת שמצב רוחו עוד ישתנה הרבה פעמים. כמו אצל כולנו, הסיבות למצב רוח ירוד משתנות, ואצל בנך מספיק שמישהו נוסף הצטרף אליו למאהל בשביל שירגיש טוב יותר. אנסה להביא גם את הצד של ההגיון הצבאי או (ה"אי-הגיון"): מתוך אלפי החיילים שמשרתים, ישנו אחוז לא מבוטל שמנסה להשתמט מכל מיני מטלות. אחד החדרים היותר פופולריים בבסיס הוא חדר (או אוהל בבא"ח נח"ל) של החופ"ל - חלק מהחיילים פונים בגלל סיבות אוביקטיביות וחלק "מתחלים" (מלשון מחלה). לצערנו, החופ"ל או חובש המרפאה בו החייל נתקל לראשונה כשהוא ניגש לקבל עזרה רפואית הוא ילד שעבר הכשרה של מספר חודשים. שיקול הדעת שלא בהתאם, לא תמיד הוא יאבחן ויקלע. אצל בנך, אשד, רואים את האור בקצה המנהרה - ההפנייה שלו למחר, ויש לשער שכשיגיע לאורטופד, בעייתו תטופל. גם עניין הנסיעות הלוך ושוב - זה באמת לא נוח ונראה לנו מיותר, ברגעים האלו אני חושבת לעצמי - הצבא מתעסק עם כ"כ אנשים אז אין ברירה אלא שיהיו נוהלים ברורים. מנסיוני עם הצבא - ברגע שכבר מטפלים בבעייה שהתגלתה - הטיפול יסודי ואף לעיתים נראה מוגזם (לא לוקחים סיכון). אצל ביתי למשל נתגלו קשיי נשימה בטירונות. עד סוף השרות שלה היא נשלחה לאינסוף בדיקות - מומחי ראות, תפקודי ראות, בדיקות אלרגיה וכד' גם אחרי שהתופעות נעלמו. בכל מקרה, מה שכתבתי אינו מבטל את מה שכבר נאמר - אם נראה שהטיפול לא מתאים, להפעיל לחץ.

The Blue Fairy

New member
מכירה את זה :/

עכשיו כשהייתי חולה המון זמן בלי טיפול אמרתי כל הזמן למשפחה שלי שאם לא יטפלו בי כבר אני פשוט אפסיק לאכול ואתמוטט..ואז אולי ישימו לב אליי. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה להראות לו שאת שם בשבילו ומבינה אותו, ושיציק למפקדים (שיבקש כל הזמן לקבל טיפול)..בסוף זה ישתלם. ואל תדאגי, המוטיבציה תעלה חזרה ברגע שהוא יצטרף לשאר האנשים

גם אני בסירה זו

אני בדרכי לעבודה וזמני קצר, וברגע זה גיליתי את הפורום הזה לאחר הלילה הארוך ביותר שהיה לי. אז בקיצור: אתמול הבן שלי - הטירון הרגיש לא טוב, עם כאבי בטן ושילשולים, נשאר במאהל, לבד כל היום. לא אכל ולא שתה ולא היה מי שיסתכל עליו או יקנה לו בקבוק שתיה - לא היה לא כוח לקום מהמיטה. בערב, לאחר הפצרות שלי הלך "על ארבע" לחופ"ל וזה נתן לו אינפוזיה כי התייבש והשאיר אותו במרפאה ללילה. מה קורה? איך הגענו למצב שבו לא מסתכלים על מי שחולה וצריך להגיע להתייבשות? אני רותחת מזעם ואין עם מי לדבר...

oshiko

New member
מוקד החירום

יהודית, הטלפון של מוקד החירום הרפואי הארצי של צה"ל הוא 03-7379220/1. מספרי טלפון שימושיים נמצאים במאמרים של הפורום. במקביל השיגי את הטלםון של הבסיס/היחידה דרך קצין העיר, ודברי שם עם רופא הבסיס/היחידה. כשהעניינים יירגעו, מישהו צריך לחטוף תלונה על ההפקרות של השארתו במאהל במצב הזה. קודם כל נקווה שתהיה לו רפואה שלמה ושהטלפונים הנ"ל אכן יעזרו. באיזה בסיס/יחידה מדובר?

תודה

כרגע הבן בדרך הביתה עם ג'. מרגיש חלש, אבל יותר טוב. אדבר איתו ונראה מה לעשות ואח"כ אולי אתן את שם הבסיס.

למעלה