איך עדיין לא נמאס לכם...

aviray1

New member
איך עדיין לא נמאס לכם...

ארצנו ומדינתנו נוסדה לפני כמעט 59 שנה. כיום אנו בין המדינות המתקדמות במספר תחומים כולל יצור נשק מעולה. איך יתכן שמדינה כמונו עדיין חייבת לקבל תכתיבים ממעצמה זו או אחרת (כיום ארה"ב כי עליה בחרנו להשען) בעבר זו הייתה צרפת ובריטניה. 7 מיליון תושבים עם אחוזי אבטלה דומים למדינות לגמרי עצמאיות בעולמנו, ועדיין חייבים לקבל/לבקש שנור ותמיכה כלכלית מ"ידידתינו התורנית"? מי אנחנו בדיוק? הממלכה ההאשמית שנשענת כל השנים על תקציב ממשלת אנגליה? אני מתפלץ לעצם המחשבה שלמרות השיגי המדינה ותושביה - ממשלותנו מרגישות צורך עצום להשאר קשורות בטבור למעצמה שתפקיר אותנו ברגע שזה יתאים לתוכניותיה, כאילו היינו ווסאלים אוממללים ותו לא? האם הסיבה האמיתית והמוסתרת היא למען שמירת רמת חיים אליה הורגלנו והתרגלנו? ואם נכון, האם זו סיבה מספקת לחיות בצל "מגיננו מעבר לאוקיאנוס" שבכל רגע עלול להנחית עלינו נשיקת מוות? כי כך מתאים לה כרגע!האם אנחנו כה עיוורים ולא רואים את הכתובת על הקיר? מזכירת המדינה השחורה, פרופ' רייס - עבד כי ימשול שכמותה, מנחיתה על ממשלות שרון ועכשיו אולמרט, ובעתיד על זו שתיבחר, את כל המכות והתכסיסים האפשריים שבספר וגם מחוץ לספר. לי אין ספק שתפרוץ פה מלחמה לחיים ולמוות, נשאלה היא לא אם אלא מתי! העם ביקראל היה חייב כבר להתעורר ןללחוץ על נבחריו בירושלים להתחיל להזיז דברים למען עצמאות מוחלטת, כן מוחלטת. ואם צעדים אלו כרוכים באובדן מימון וסגירת שווקים אמריקאים לתוצרתנו, הרי כבר היינו במצבים גרועים יותר. בשנות ה-50 ישראל ייצאה תפוזים נטו. אז יטילו עלינו הגבלות, אבל אנחנו נרים הראש כעם גאה ועצמאי, שממשלתו אינה מוגבלת בפסיק זה או אחר, אך....איזו הרגשה.........! אני חושש שעמנו בארץ עצל לחשוב קדימה, לא איכפאתי, לא רואה מעבר לאופק, תן לו חו"ל, חבילות הכל כלול במחירים נאותים, שדה תעופה עם חנויות דיוטי פרי פתוחות 25 שיות ביממה, חנויות בעיר מלאות יבוא וכל טוב, והוא נירדם תרדמת מרמיטה. מתעסקים בנושא: "שר זה מושחת יותר משר אחר" נהנים לצפות בטלוויזיה איך המפלגות מכות אחת בשניה, אך לא מסוגלים להביט לכוון המכות המגיעות ממרחקים ישירות מבית היוצר של "ידידתנו הגדולה" ארה"ב. רבותי, איפוא אתם חיים? אם ממשלותנו מלאות מאכארים אימפוטנטים שה לא מחייב אותנו לשתוק ולעבור הלאה! מישהו התעורר אולי? אני בספק!

a e q u i t a s

New member
ישראל לא היתה יכולה לשרוד בסביבה

בפורום היה מספר דיונים מאוד מרתקים על הנושא הזה. זה נושא שמידי פעם צץ ועולה מחדש, והסוגיה היא לגטימית לגמרי. השאלה היא מהם החלופות האחרות? האם ישראל אילמלא משענת הברזל האמריקאית היתה יכולה להתקיים בסביבה עויונת כמו המזרח התיכון? לדעתי התשובה היא לא ארה"ב וישראל חולקות הרבה מאוד ערכים משותפים אך גם יותר אינטרסים, ולכן זה אינטרס של ישראל כמו גם של ארה"ב לשמור על יחסים כאלה. ישראל היה מדינה ריבונית, אבל לפעמיים זקוקה קצת לאיזה רענון אמריקאי... ורק דוגמאות אחרונות... שכחת מי בעצם תפס את זאב רוזשטיין, מי הכריח את ישראל לחוקק חוקים כנגד הלבנת הון, מי הכריח את ישראל להפעיל מערך משטרתי נרחב כנגד סחר בנשים... שוב אלה רק דוגמאות אקטואליות ועדיין לא נכנסתי איתך לנתונים היסטוריים, קצרה היריעה כדי להסביר מדוע ארה"ב וישראל זקוקים אחד לשני.

aviray1

New member
שלום ותודה עבור תשובתך הקצרה....

מבין את עמדתך אך רואה גם מעבר לה. אין ספק שעם כל "האינטרסים הקיימים" המשותפים לשתי המדינות, ברגע שארה"ב תראה צורך לאומי אגואיסטי, היא תשליך את "הידידות" לכל הרוחות. בריטניה וצרפת עשו לנו זאת, למרות האינטרסים ושיתוף הפעולה המרשים במלחמת סואץ נגד נאסר בשנת 56'. היום מוקם אגף חדש במשרד הביטחון בקריה בת"א על פי הוראה שהגיעה מהממשל האמריקאי. זאת עקב פרשת המזל"טים עם סין. שאלתי: במה אנו שונים מממלכת ירדן המתקיימת בזכות תקציב בריטי מיוחד כבר 59 שנה? לדעתי אין שוני מהותי. דבר אחד בטוח: בריטניה לא תשליך את ירדן לכלבים... ארה"ב עלולה לעשות זאת לנו. ואז אנו נחפש לעצמנו ספונסור חדש אולי.... במזרח המתעורר. שהרי ממילא ארה"ב עומדת לרדת מגדולתה בתוך 20 שנה. לא אני אמרתי - הם מודים בזאת ומשקשקים מוות!

זה תלוי בכל כך הרבה גורמים

שקצרה היריעה מלדבר עליהם, זה מתחיל מכך שהיהודים הם עם שעדיין לא גיבש תודעה לאומית מלאה ועוד משתמש בדפוסים של קהילה יהודית, זה ממשיך עם כך שלא התקדמנו מאז המלחמה הקרה ואנו עוד חוסים בצלה של מעצמה חזקה. זה בעיקר נובע מפחד ממה שעלול לקרות ללא משענת אמריקאית ומכך שיש בארה"ב גרעין יהודי איתן. הבעיה היא שאנחנו לא רואים את המציאות כפי שהיא נרקמת לנגד עינינו, הסינים יגברו בסופו של דבר על האמריקאים וכעת אנו מעכירים את יחסינו אתם בגלל היחסים שיש לנו עם ארה"ב. מדינת ישראל צריכה לפתח עצמאות מדינית אולם המחיר הוא יקר מאוד בעיקר פיננסי ותדמיתי השאלה אם אנחנו מוכנים לשלם את המחיר? הישראלים מאוד אוהבים את סגנון החיים האמריקאי ויתקשו לוותר עליו, זה העקב האכילס הגדול ביותר שלנו.

a e q u i t a s

New member
בעניין פרשת המזלט"ים -ישראל אשמה../images/Emo70.gif

אתה מסתכל על זה בזווית, שאיזה חוצפה יש לאמריקאים להכריח את ישראל להקים אגף חדש במשרד הביטחון, אני מסתכל על זה איך לעזאזל ישראל הסתבכה מלכתיכלה בפרשה מאוד מסובכת של מכירת ציוד טכנולוגי עם ידע אמריקאי ללא אישור למדינה שמראש יודעים שהיא מהווה איום על אינטרסים אמריקאיים וטיוואנים במזרח. מטוסי האוויקס שישראל הייתה אמורה למכור להם, הייתה פוגעת באופן ישיר בטיוואן, שכולם הרי מכירים את הנחישות האמריקאית להגן על האי הזעיר מפני הענק הסיני, וללא מטוסי הבקרה והפיקוח ומזל"טי הראפי, סין לא יכולה להקים מערך התראה ובקרה אלקטורני מוטס שכה דרוש לה בלבסס את שליטתה ולהרתיע את טיוואן מלהכריז עצמאות. אך יותר מזה, הפרשה של מכירות ידע טכנולוגי אמריקאי לסין היא לא ראשונה, בעצם זה פעם שנייה שישראל עם ראש ממשלה אחר (אהוד ברק) מסתבך בזה, כך שרק חמור חוזר על טעות פעמיים. האגף החדש אמור לפקח על ייצוא ביטחוני אזי אני לא רואה בזה משהו שגוי, היפך אולי משהו מבורך.... רק לסיום, אני באמת שלא מבין למה אפילו אם ישראל רוצה למכור מערכות נשק, כמעט בכל מחיר, מדוע צריכים להכניס את הראש שלה לתוך המים הרותחים, של אחת הנקודות העדינות, המסובכות, והמסוכנות ביותר במערך האסטרטגי האמריקני - מאזן הכוחות בין סין ובין טייוואן.... סקנדל ישראלי!!!!

Tomak20

New member
תקשיב, ארה"ב וישראל בעלות עמדות

ביחס של כמעט 1:1 לבעיות המזרח התיכון. ארה"ב, החל מסיומה של מלחמת ששת הימים, החלה לתמוך בישראל בצורה חסרת תקדים. מיליארדים של דולרים כסיוע, תמיכה באו"ם, ותמיכה באינטרסים האסטרטגים של ישראל. ארה"ב פשוט מפרקת את הצורה של האוייבות הקשות ביותר של ישראל, החל מעיראק של סאדם חוסיין תחת משטר הבעת, ממשיך בלוב שהפסיקה להוות איום וכלה בסוריה ואיראן שהולכות לעימות חזיתי עם המערב בראשות ארה"ב. ארה"ב לא מכירה בממשלת החמאס והיא זאת שדרשה מהעולם להכיר בו כארגון טרור. ארה"ב נתנה תמיכה למדיניות החיסולים ולגדר. ארה"ב בראשות קלינטון הבטיחה ערבויות חשובות מאוד בתהליך השלום עם הסורים. ארה"ב היא בעלת ברית אסטרטגית של מדינת ישראל, למרות שאני מאוד בעד התקרבות של ישראל ומדינות אירופה(כחלק מציר ההתקרבות של ארה"ב עם מדינות אלה). אני ממש לא מבין מה כל כך גרוע בתמיכת ארה"ב.

aviray1

New member
קשה לגשר על תהום בין שתי תפיסות...

זכותך להרגיש כך, והסברך בריא ומובן לכל אדם שנוטה לחשוב כמוך ואו מעט מתנדנד. אתה בוודאי זוכר את צעדו הקיצוני של נאסר במצריים של שנת 1956. הלאים את תעלת סואץ וגרם להתקפה צבאית נגד ארצו מצד צרפת - בריטניה כאשר ישראל מצטרפת מסיבות שונות אך קשורות לנושא. ראה איפוא נמצאית מצריים כיום! מלוקקת ע"י המערב וארה"ב בראש... זריקות שנתיות בסך 3 מיליארד דולר מהממשל האמריקאי, שיתוף בתמרונים צבאיים עם צבא ארה"ב בים התיכון...מובארק המומייה מוזמן לוושינגטון פעמיים לפחות בשנה... ועוד פרטים חסויים. אין רע בהישענות על "אח עשיר ובעל השפעה" אך כשאח זה מפעיל כח שרירותי על החוסה (אנחנו) וצעדיו מכשילים אותנו החל בהגבלות יצוא וגמור בצעדים שעל ישראל לקחת בחופשיות כדי למגר סכנות חיים, אח זה כבר אינו נותן חסות אלא הופך למכוון ואינו משאיר לנו ברירה אלא לקבל מרות. אם אנו מרימים ראש לעיתים (כי עם קשה עורף אנחנו) מיד נופלות הסנקציות, זוכר את יצחק שמיר והקפאת הערבויות? שמיר איש קטן קומה אך אדיר בכח רצון ואישיות עצמאית, לא הסכים להתגמד מול ההכתבות של ארה"ב - שנים ארוכות שלא היה לנו ראש ממשלה כמותו, כמה חבל. "אחינו" קיסינג'ר (המנוול) שעשה הכל כדי להוכיח לעצמו ולבוסים שלו - שבראש וראשונה הוא "אמריקאי" ורק אח"כ י ה ו ד י ! חנק אותנו עם הארמיה ה III של מצריים לאחר מלחמת יום הכיפורים! האסטרטג הדגול! ארה"ב ידידתנו - שסירבה לאפשר עגינת וכניסת יהודים פליטי גרמניה הנאצית - לנמל מיאמי. לאחר שגורשו מנמל הוואנה - קובה. פליטים אלו - הודות לארה"ב נאלצו לשוב להמבורג ומשם ישירות למחנה השמדה! זאת ארה"ב שלך. הנשיא רוזוולט ימח שמו, התנגד לאפשר לטיסות שמסלולן עבר בקרבת אושוויץ להפציץ פסי הרכבת ובזאת להאט או לעצור הגעת רכבות הנדונים למוות ללא כל אשמה מוכחת. טייסים שהשתתפו בטיסות אלו ועדיין חיים כיום, רואיינו לא מכבר והביעו תדהמה וכעס עצום על סירובו של הנשיא המגלומן לאפשר להם להטיל מספר פצצות כה חיוניות והומניטריות. זוהי ארה"ב "ידידתנו". אלוהים העניש אותו והוא מת חולה וכואב ולא זכה לראות את גמר המלחמה וניצחון כוחות "בעלות הברית" - לנו יש ברית שונה עם יוצר העולם, אנו יכולים להתקיים ללא "ידידים" שכאלו.

דבר ראשון

אתה מגיע לנקודה הכואבת שכל מדינה היא בעלת אינטרסים וכזו היא ארה"ב.ארה"ב כמעצמה נשמעת לאינטרסים שלה, וביניהם לקיים שלטון דמוקרטי בארצות ערב וישראל בהתאם. זה מתנגש עם עוד אינטרס לשמור על הנפט הערבי זורם אבל זה כבר משהו אחר. צריך לזכור עוד דבר שהאמריקאים לא עזרו לנו במלחמת שיחרור הסיוע הגיע דווקא מצ'כיה ורוסיה, בלעדיהם אנו שוכחים לא הייתה לנו מדינה. בקשר לשואה אתה צודק, ארה"ב לא סייעה בשרירות לב נוראית אולם גם בריטניה ושאר מדינות המערב לא נקפון אצבע. ארה"ב מעולם לא נקפה אצבע למען ישראל, כל המלחמות שניהלה למעננו היו אינטרסים אמריקאים. אבל הנקודה היא שהאמריקאים הולכים לשקוע, הסינים הם מעצמת העל הבאה כבר כרגע כלכלתם היא בין ה4 הגדולות בעולם ותוך שני עשורים תעלה על זו של האמריקאים. בניגוד אליהם לסינים יש היסטוריה מסויימת של אהבת יהודים אפשר לקחת דוגמא מהאשרות שניתנו ליהודים בשואה, וכמדינה שמתנהגת כקהילה אולי אנו צריכים חוסה חדש.

Tomak20

New member
לא יודע, לפי דעתי ככל שסין תתפתח

כלכלית כך היא תעבור יותר ויותר רפורמות דמוקרטיות, ובסופו של דבר תסיים את התהליך כמעצמה דמוקרטית ובעלת ברית של ארה"ב. Time will tell.

a e q u i t a s

New member
קשה לי לראות את סין כדמוקרטית

סין, דמוקרטיה אני לא בטוח ששני המילים האלה יכולים ללכת ביחד. אבל כמו רק הזמן ישפוט. ללא ספק סין היא האויב מספר 1 של אמריקה, והסיבות הם ברורות לחלוטין. מזכיר לי בדיחה, אם תמכור ונטיל אחד של גלגל אופניים לכל סיני בעלות של סנט אחד אתה תהיה מליארדר חחחחח, יאללה לעבודה...

Tomak20

New member
אסור לפעול לפי אמביציות,

אם נחרים כל מדינה שאיי פעם תמכה בצורה פאסיבית או אקטיבית בהשמדת יהודים ובפגיעה בהם נשאר לבד. העולם עבר מסלידה ממצרים לתמיכה בה עקב שינוי מדיניותה לעבר תמיכה בשלום עם ישראל ובמעבר כבעלת ברית של המערב(זאת במלחמה הקרה). הממשל האמריקאי מבקר את מצרים ומפעיל עליה לחץ לעבור לדמוקרטיזציה. המשטר תומך במצרים כלכלית כמו שהוא תומך בישראל, עקב ההתחייבויות שלו בהסכמי קאמפ-דיוויד. מצרים מהווה גורם מתון במזה"ת שתורם רבות למדינת ישראל. ארה"ב מגבילה את ישראל למכור נשק על מדינות שמהוות איום על ארה"ב - כמו סין - ולא על מדינות ידידותיות לארה"ב. ארה"ב בטח ובטח צודקת כשהיא לא רוצה שהטכנולוגיות שלה ימכרו ע"י ישראל לסין. הנרי קיסינגר הציע לישראל תוכנית מדינית שאם היתה לוקחת אותה האינתיפאדה הפלסטינאית לא היתה פורצת - רוב שטחי יו"ש היו עוברים לריבונות ממלכת ירדן ורצועת עזה היתה עוברת לריבונות מצרית, ואז אנחנו לא היינו צריכים לשבור את הראש עם הפלסטינאים באיזורים אלה. בקשר לארה"ב במלחמת העולם השניה - להזכירך, בלי ארה"ב כל העולם היה היום מדבר רוסית או גרמנית, אנחנו היינו מדברים רוסית או שלא היינו מדברים בכלל. אין מדינות צדיקות, אתה חייב להבין את זה, ביחסים הבין לאומיין אין הרבה מקום לרגש ולזכרונות היסטוריים, כואבים ככל שיהיו. אנחנו זקוקים לארה"ב חזקה.

aviray1

New member
קרא את הכתוב בקיר...

מודה עבור התייחסותך המשכילה. יחד עם זאת, את העומד לקרות לא תוכל אפילו ארה"ב לעצור וגם לא להאיט! סין בעוד 20-30 שנה תוביל כמעצמה וארה"ב תהפך לגורם משני בלבד - כמו בריטניה "הגדולה" כיום! בארה"ב מבינים ומודעים לעובדות, אך כרגע נח לממשל לכפות את רצונו על ישראל הניזקקת והשנוררית! כי זה מטפח אצ האגו של מדינה בדרכה לתחתית. שיהיה להם לבריאות... אין תרופה כנגד מהלכים היסטוריים, כפי שיוון של אלכסנדר הגדול, רומא הקייסרית, צרפת הנפולאונית, הולנד האימפריאליסטית, פורטוגל ששלטה בחלקים עצומים באפריקה כולל ברזיל, כולן התגמדו לממדים של היום, כך תתגמד "ידידתנו הגדולה" - ואם להקיש מדבריך, כולנו נדבר סינית או לא נדבר כלל!? אגב, אם לא שמת ליבך, רוסיה בדרך חזרה לגדולתה הקודמת אם כי בצורה מעט שונה. אז עדיין קיים הסיכוי שגם רוסית נהייה חייבים ללמוד... אנחנו לא נהיה כאן אך מעניין יהיה לראות את מלחמתן של ארץ הדב הרוסי בארץ האורז והפנדה. אגב.... ממשלו של "ידידנו הגדול" בוש, נמצא כיום בשפל המדרגה ובצדק! לבד ממהלכיו המטופשים בשלוש השנים האחרונות בגיבוי שני שרי חוץ שחורים, שר ביטחון דיסלקטי, וסגן נשיא פסיכופאט ומגלומן - את כל יהבך ועתיד מדינתך שמת בידי אדם זה? אני ממש חושש לגורלנו. מילא - אם היה מדינאי בעל שעור קומה, חזון - ידע ואופקים רחבים.... אנחנו נתונים כיום בידיו של איכר פרימיטיבי מטקסס ושרת חוץ שחורה שסב סבה הגיע לעבדות מאפריקה, עבד כי ימשול ותו לא! אין פלא שאנשים בארץ נמצאים במגמה של חזרה לדת וערכיה, רק ממנה הם מסוגלים לקבל כוחות אל מול טיפשוטה של ממשלת ישראל בעבר בהווה ולצערי הרב גם בעתיד!

אתה גזען

"עבד כי ימשול"?... אני רוצה להגיד לך משהו. על אף צבע עורה של מזכירת המדינה האמריקנית, מדובר בבחורה יותר משכילה ויותר מוכשרת מכל שרי ישראל גם יחד, והערות גזעניות כמו שאתה חוזר ומשמיע אינן ראויות, אבקשך להימנע מהן להבא. חוץ מזה, דע לך שבארה"ב היית צפוי לקנס כספי גבוהה בגין הערות כאלו. בקשר לנבואות הכלכליות שלכם - ספק וספק אם סין אכן תעבור את ארה"ב בזמן הקרוב או אי פעם. כלכלה זהו תחום כאוטי למדי, ואת המאזנים של שנה הבאה קשה וכמעט בלתי אפשרי לחזות, אז בטח ובטח את העתיד הרחוק (20-30 שנים כפי שציינתם). מעבר לזה, בואו נשים לרגע דברים בפרופורציה - אומנם הכלכלה הסינית מוערכת בכחצי מגודלה של האמרקינית (וכשניה או שלישית בעולם, לא זוכר אם לפני או אחרי יפאן), אולם בכל זאת עושרה ושגשוגה של מדינה נמדד ע"פ התל"ג לנפש במדינה, שבארה"ב עומד של למעלה מ-40 אלף דולר בשנה (השני בעולם) ובסין בקושי 6,000, כך שבהתאם לקצב הצמיחה בשתי המדינות, ידרשו כמעט 50 שנה בשביל הסינים להדביק את האמריקנים; אך זאת בהנחה שקצב הצמיחה הסיני ישאר כמות שהוא - מה שלא סביר ויקרה: מחקרים מוכיחים שאף מדינה לא הצליחה להחזיק צמיחה של למעלה מ-5 אחוזים ליותר מאשר שנים ברציפות. זאת ועוד, כלכלנים בכירים חוזים משבר כלכלי חמור אשר עתיד לפקוד את סין עוד בעשור הקרוב - הסינים כידוע הצמידו את שאר ה-יין (המטבע שלהם) לזה של הדולר, אולם בשל הקף הסחר והייצוא העצום של הסינים למערב (ובעיקר לארה"ב), הסינים סובלים מבעיה של עודף עצום במטבע זר (בעיקר דולרים מן הסתם), מה שיחייב אותם בבוא הזמן לבטל את הצמדת ה-יין לדולר - הדבר יביא בין רגע לאינפלציה מטורפת, עליית מחירים עצומה וירידה דרסטית בקצב הצמיחה. תוצאתו העיקרית של משבר זה הוא התייקרות ניכרת של עלות המחייה בסין, כזו שהסינים לא יהיו מסוגלים לעמוד בה, לא עם תל"ג לנפש של 6000 דולר, ולכן אני טוען שעל האף הצמיחה הנוכחית, כלכלת סין אומנם תתקרב למימדי הכלכלה האמריקנית, אך ספק אם תעבור אותה - ובין כה וכה תשאר מדינת עולם שלישי עם איכות חיים מהנמוכות בעולם, עם תנאים סוציאליים שהם בגין תנאי עבדות של ממש. חוץ מזה, שאין אנו יכולים לחזות כל מיני אירועים שעשויים לגרום לשינויים ותהפוכות כלכליות, בהם ההיסטוריה שלנו מלאה. למשל אם מחר יימצאו מצבורי נפט עצומים בים השקט, או אם תתחולל מהפכת אזרחים בסין (מה שבהחלט ייתכן, כי כבר היו נסיונות), או אם פתאום יצוץ לו איזה בן לאדן חדש. כל אלו יכולים ואף עשויים להשפיע במידה ניכרת על ההתפתחות הכלכלית של שתי המדינות, ואינם ניתנים לחיזוי מראש. מה יהיה? ימים יגידו...

aviray1

New member
אתה גזען......כנראה שאכן!

שתי הערות על קביעתך! 1) ברור לי שיש לשמור בפורום זה על לשון נקייה ולא לפגוע באיש, להערכתי בכל הערותי לא פגעתי באדם ובוודאי שלא טענתי שרייס פרימיטיבית ובלתי משכילה. "עבד כי ימשול" נכתב בתנ"ך ואתה יודע היטב מדוע ולאיזה סוג בני אדם המשפט הזה מכוון! לדעתי היא נמצאית בקטגוריה זו! זכותך לא להסכים אבל מכן ועד שליחת אזהרה אלי, המרחק עצום. אגב, בארה"ב עוצרים אדם אך ורק במקרה שהוא מאיים בפומבי על חיי הנשיא! אם גם לזאת אינך מסכים - צא וברר אצל מקורותיך הטובים! 2) איך אתה "מצליח" בכישרונך כמנהל הפורום, להסיט מהנושא המרכזי- (הצורך של ישראל לעצמאות מלאה)- לפירוט על כלכלת סין כולל תל"גים והסברים כלכליים מפורטים, לאלוהים הפתרונים! ולסיום: כל הסבריך על עוצמתה המתמשכת והמובטחת של "ידידתינו הגדולה בכל הזמנים" אינם מעוגנים במציאות, אולי במציאות שלך. כל אמריקאי ממוצע יאשר את הערכתי שארה"ב בדרכה למטה. חישובך מעוותים לגמרי - השוואות עליך לעשות בין תפוחים לתפוחים, בסין חיה אוכלוסיה פי 5 גדולה מאשר בארה"ב, תכפיל התל"ג הסיני פי 5 והגעת ל $30.000 לאדם ותאר לעצמך שיש מספר זהה של סינים לתושבי ארה"ב. מקורותיך מיושנים או מוגזמים כי הממוצע בארה"ב לא מתקרב ל $40.000 לנפש. תרומתם של מיליונים אמריקאים נמוכה מהסכום שציינת - לא מאמין? בדוק במקורות אמינים יותר. בנוסף: ארה"ב היא ראשונה בהעברת הייצור לסין וארצות "זולות" אחרות. עדיין לא שמענו שסין סוגרת מפעלים ומעבירה הייצור אל מחוץ למדינה. תושבי ארה"ב שמחפשים דילים בכל אספרט של חייהם, החל מארוחת צהריים ועד קניית זוג נעליים, לעולם לא יוותרו על יבוא מוצרי צריכה מסין. לא מכיר הרבה אמריקאים שקונים נעלים מתוצרת באלי השוויצרית - האינטרנט כיום מוצף במייל היוצא כולו מארה"ב ומזמין אותנו לרכוש שעוני רפליקה של רולקס, אלו הם האמריקאים שלך! תתבשם בהם ומאחל לך חיים ארוכים תחת המטריה האמריקאית בהנהגתם של בוש והשחורה שלצידו ואו - דומים להם!

קודם כל

אני לא מנהל הפורום, סתם אחד שכותב פה מידי פעם... אל תיתמם. זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, אך כשאתה מביע דיעותיך בפומבי - היזהר שלא לפגוע. אם מישהו היה אומר על קיסינג'ר (שהיה אף הוא מזכיר מדינה אמריקני) מה שאמרת על רייס, ומחליץ את המילה "שחורה" במילה "יהודי", אני הייתי נפגע. לא הסתי את הנושא המרכזי ולא ניסיתי - אני מסכים שישראל צריכה לשאוף להגיע לעצמאות שלטונית מלאה, אך זה לא היה נושא מאמרי. ובקשר לסין - חישוביי מדוייקים לחלוטין ומסתמכים על עובדות (שניראה כי אתה בוחר להתעלם מהן); מה גם שמושא טענותך מעיד על חוסר הבנה בסיסית בכלכלה, וכן על חוסר הבנתך את משמעות המונח "תלג לנפש", על כן אני אסביר לך - תל"ג לנפש הוא שווי התוצרת הלאומית גולמית של מדינה לחלק למס' האוכלוסין בה, והוא בא למדוד את עושרת המדינה וכן את עושרם הממוצע של תושביה (אפילו טרחתי לבדוק את הנתונים, וכמובן שהצדק עימי - התל"ג לנפש בסין עומד על 6,200 דולר לשנה בעוד שהאמריקני עומד על 41,800 דולר לשנה, נתונים רשמיים של אתר ה- CIA). משום שהאוכלוסיה הסינית גדולה פי 4 מהאמריקנית, הרי שהתלג לנפש הסיני חייב להיות קטן משמעותית מן האמריקאי (בהתחשב בעובדה שהתלג של סין נמוך בהרבה מזה של ארה"ב), ולעל כן האזרח הסיני הממוצע הרבה הרבה הרבה יותר עני מהאמריקני הממוצע (המשכורת ההמוצעת בארה"ב גדולה פי 7 מאשר בסין, ומשכורתו של פועל ייצור גדולה פי 18...); גודל הכלכלה (התל"ג) לא משנה בכלל. התל"ג של ברזיל גדול פי כמה עשרות מזה של שוויץ או לוכסמבורג, ובכל זאת שתי האחרונות הרבה יותר עשירות ומשגשגות (כך שאין כלל קשר בין גודל התל"ג, היינו חוזק הכלכלה, לבין עושרה ושגשוגה של המדינה). ומהסיבה הזאת, וכן מהסיבות שציינתי במאמרי הקודם (שאם לא הבנת אותם, או שכחת, אתה מוזמן לקרואו שוב) סין לעולם לא תגיע למימדי עושרה ושגשוגה של ארה"ב. וגם לא לאלו של שוויץ או לוכסמבורג. כלומר, אם עם התל"ג הסיני יעבור את של ארה"ב (מה שעושי לקרות), היא עדיין תשאר הרבה יותר ענייה והרבה פחות משגשגת, כך שמעמדה של ארה"ב אינו סכנה ולא ייפגע. ועוד עצה - בכל הקשור לנושאי כלכלה ומדינה, אל תתווכח איתי על עובדות ונתונים; אני תמיד מקפיד לבדוק ולאמת כל עובדה לפני שאני מעז לפרסם אותה.

aviray1

New member
תורה שלוחה אליך מהתמים!

את קיסינג'ר כינו לא פעם "יהודון" לא סתם יהודי. לא הוא ולא אחרים קפצו מעורם. הוא יהודי דיי גאה בעובדה, וכך אני מצפה מפרופ' רייס השחורה, שתהיה גאה במוצאה למרות שהיא כל ערב מיישרת את שער ראשה המקורזל, כדי שתראה מעט יותר "נאה". לאור התעוררותה של הקהיליה האפרו-אמריקאית בארה"ב שני העשורים האחרונים לרמה גבוהה של גאווה אתנית, אין שום סיבה שכינויה "שחורה" יהווה עלבון, אילו הייתי מכנה אותה "שבדית" הייתי מבין את העלבון. אנשים כרפול והאלוף טל הם רק שתי דוגמאות לאישים שהבינו ועשו הכל כדי להובילנו קרוב יותר לעצמאות מהאח הגדול, אבל בעיני העם ברחוב הם אינם ניתפשים כאנשי חזון ומעשה אלא כשני אנשי צבא שאחד מהם הפך לפוליטיקאי והשני סיים חייו בדממה. אתה מבין בתל"גים ואני מכיר את העם האמריקאי מקרוב, קרוב מדי לטעמי, אך זהו המצב. בא נשאר כל אחד בתחומו ולמען ילדיך אני תקווה שלא שחורים ולא אמריקאים או סינים - ינהלו ויכתיבו לנו לאורך זמן.

תיראה

בין אם הכוונה להעליב ובין אם לאו, אני חושב באמת ובתמים, שבכל הנוגע ליתאור של אדם ומעשיו, ציון אמונתו או צבע עורו (לכל מטרה שהיא) הוא מיותר; מיותר מהסיבה שהוא עלול לפגוע, אולי בחלק לא אבל בחלק כן; וזו הסיבה למשל, שבראיונות עבודות בארה"ב (וגם במדינות אחרות) אסור (מבחינה נורמטיווית, לא חוקית) לשאול לאמונתו של אדם. אני אישית מאמין שזה גם לא משנה בכלל (יום אחד כולנו נהיה אתאיסטים גאים!). וסתם מתוך סקרנות, גרת בארה"ב?

aviray1

New member
הפעם, לא עשית עבודת בית ראויה...

בראיונות עבודה בארה"ב אומנם לא שואלים מהי אמונתו של המועמד, אך שאלון כתוב שהמועמד חייב למלא לפני שיקבל סיכוי לראיון, כולל את השאלה "הסמויה" הבאה: מאיזה גזע מוצאך? לבן - אירופאי היספני - מרכז אמריקה אפריקאי - !!!!!! מזרח תיכוני אסיאתי - הכוונה למזרח הרחוק. מה קוראים לזאת אם לא דיסקרימינציה סמויה? בנוסף, ורק כאנקדוטה: סגור היום בארה"ב את כל סניפי מק-דונאלדס - ברגר קינג - ושאר מסעדות עם אוכל חלטוריסטי, והאמריקאי הממוצע לוקח חבל ותולה עצמו או, יוצא לרחובות עם מקל בייסבול ושובר רכוש על ימין ועל שמאל. מדינה נאורה לכאורה, שנשיאה ידע על העומד לקרות בניו אורלינס כי הוזהר עוד טרם הסערה ירדה על העיר, תשובתו: אנחנו מוכנים להגיש עזרה מיד DON'T WORRY LADS" - אתה מבין לאן אני מכוון לאורך כל ההתכתבות כאן??? ואנו נסמכים על פגר "חי" שכמוהו! כל מי שמשרת נשיאות בזויה שכזו - גם אם הוא אדם מוכשר בפני עצמו - לא ראוי להערכת יתר -"תראה לי מי הם ידידיך ואומר לך מי אתה"! לשאלתך, גרתי בארה"ב 15 שנה, ולא הבטתי אחורה לשניה ביום שיצאתי משם.

aviray1

New member
ועוד משפטים ספורים fighting Lad

לאחר שתואילו לקרוא הדיווח למטה, תשאלו ונסו לענות - האם החברה בע"מ אולמרט-לבני-פרס, בנויים להזיז אצבע למען האינטרסים האמיתיים של מדינת ישראל ואזרחיה!? אגב, 400 אלף תושבי בגדד הפלסטינים מושמדים ונורים בשעות אלו ע"י גדודי "הזאבים האדומים" יחדת העילית של המשטר החדש בעירק, אבו-מאזן "הנבעת" טילפן מאבו-דאבי לנשיא עירק וביקש שיתערב ויעצור הרצח. הנשיא הבטיח ויצא לשחק גולף..... -------------------------------- זה מנהיג עצמאי!!!!! -------------------------------- כל הדיבורים על החלטות הממשלה כלפי הרשות הפלסטינית החונכת את כניסת שלטון החמס לשלטון צעד אחר צעד, כאילו היה זה יצור שביר ועדין אשר יש להדריכו בזהירות מרבית כיצד לנהוג, וכל הדיבורים על חילוקי דעות בין מערכת הביטחון ומשרד החוץ לגבי אופי חריפותם של הצעדים שישראל צריכה לנקוט נגד הפלסטינים, וגם כל הדיבורים `כי צריך להיות חכם בתגובות,` הם בבחינת העמדת פנים, שנועדה להראות כאילו ממשלת ישראל פועלת. המציאות היא שונה. ממשלת ישראל איננה פועלת ואיננה מתכוננת לפעול, היא מובלת על ידי וושינגטון. וכל מה שצריך לשאול או לדעת לגבי כיצד ממשלת ישראל תפעל, הוא לשאול מה היא תוכנית הפעולה של וושינגטון נגד השתלטות החמס? המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מביאים כאן בלעדית את פרטי התוכנית האמריקנית, שחלקים ממנה ישראל תצטרך לבצע. 1. הרעבת הרשות הפלסטינית מכספים. 2. העברת כספים באמצעות ארגונים בינלאומיים שיגיעו ישירות לידי האוכלוסייה הפלסטינית. 3. הפרדה בין הגדה המערבית ורצועת עזה, בצורה שהנהגת החמס תבודד בתחום הרצועה והשפעתה ברמאללה תהייה מצומצמת ביותר. 4. תכנון ופיקוח צמוד וזהיר על צעדיו יו`ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, זאת כדי להביא אותו למצב שתוך ארבע עד ששה חודשים הוא יצטרך לבצע את שני הצעדים הבאים. <5b. צעד ראשון- ישקם מחדש את כוחו של הפת``ח. 6. צעד שני- לאחר שהאמריקנים יהיו בטוחים כי כוחו של הפת``ח מספיק חזק, אבו מאזן ייצור משבר חוקתי, יפזר את ממשלת החמס ואת הפרלמנט הפלסטיני בו יש לחמס רוב, ויכריז על בחירות בזק כלליות חדשות. 7. ארצות הברית תתערב בכל הכוח המודיעיני והפיננסי שיש לה, כדי להבטיח הפעם שתוצאת הבחירות תהיינה שונה. זו התוכנית בקוויה הכלליים, וכל מה שממשלת אהוד אולמרט עושה ותעשה נגד הרשות הפלסטינית בימים ובשבועות הקרובים, הוא להתאים את קצב צעדיה ומעשיה לתוכנית האמריקנית. האם התוכנית האמריקנית תצליח? התשובה היא לא! לכך יש שלוש סיבות עיקריות: א. הסתמכות של תוכנית מבצעית כזו שוב על יכולתם המבצעית של אבו מאזן וצמרת הפת``ח, נועדה מראש לכישלון. אבל זו המדיניות האמריקנית כבר 12 שנה. קודם סמכה וושינגטון על יאסר ערפאת, עכשיו על אבו מאזן. ב. החמס מודע כבר לפחות שבועיים לפח שוושינגטון וירושלים מכינות לו, ועוד לפני שתוכנית זו החלה להתבצע הוא כבר מבצע בשטח ובעולם הערבי-מוסלמי מהלכים לסיכולה. צריך וחייבים לזכור, כי לרשות החמס עומדת הרשת והמכונה האדירה של תנועת האחים המוסלמיים. המדיניות האמריקנית כיום במצרים ובסוריה, שם וושינגטון תומכת באחים המוסלמים ובהשתתפותם בתהליך הפוליטי, לא תאפשר לה לפעול ביעילות נגד החמס, שהוא זרוע של האחים המוסלמים. וושינגטון טועה אם היא חושבת כי תצליח לבצע במצרים מדיניות A, וברצועת עזה מדיניות B, כלפי אותם גורמים. ג. תוכנית `ההרעבה` או `הרזון` הפיננסי לא תצליח. הסיבה: המנגנון של ארגוני העזרה הבינלאומיים בשטח מורכב כולו מפלסטינים. פקידים פלסטינים אלה יעבירו את הכסף קודם כל לחמס, בגלל שתי סיבות: 1. חשש לחייהם. 2. אבו מאזן וכוחות הפת``ח-גדודי אל אקצא, שהאמריקנים תולים בהם תקוות, יורו להם לעשות כך, לאחר שיקבלו את חלקם בכסף. אם כך מה ישראל צריכה לעשות? לכך יש שתי תשובות: אחת: זה הוא אחד המצבים המדיניים והצבאיים שעתיד קיומה של מדינת ישראל תלוי בהם. מצב כזה דורש מהמנהיגות הישראלית לפתח מדיניות עצמאית מקבילה לזו של ארצות הברית, אשר עומדת בפני כישלון, כפי שהיה בפרשת השתתפותו של החמס בבחירות. תשובה שנייה: פתרון אלג`ירי למצב. פירוש הדבר לארגן, ביחד עם האמריקנים, הפיכה צבאית ברשות הפלסטינית, שתשתלט רק על הגדה, ותשאיר את שלטון החמס סגור ומסוגר ברצועת עזה. בתחילת שנות ה-90 ניצחו בבחירות הכלליות באלג`יר התנועות המוסלמיות המזוינות והרדיקאליות. הצבא האלג`ירי התערב ומנע מהן את תפישת השלטון. מדוע יש לבצע צעד זה רק בגדה המערבית? התשובה לכך היא פשוטה ומורכבת משני חלקים: 1. ישראל מסרה את רצועת עזה לידי החמס כבר לפני חצי שנה. אין לא הגיון אסטרטגי או צבאי לכבוש את הרצועה מחדש, דבר שיעלה בקורבנות גדולים. 2. בגדה יש לישראל אמצעים וקשרים היכולים להבטיח הצלחה של תוכנית כזו, לדוגמא ירדן ותומכיה, שתמנע את הפיכתה של הגדה לרצועת עזה מס` 2, על כל המשתמע מכך. השאלה אחרונה שלמעשה הייתה צריכה להיות הראשונה: האם יש בכל הנוף הפוליטי הישראלי מנהיג אחד שמסוגל לבצע מהלכים אלה? התשובה היא, לא! ====================== תוספת שלי.... עד כדי כך אנו עצמאיים!!!?

למעלה