איך עובד צו ראשון למי שיהיה חייב להתנדב?

idan08

New member
איך עובד צו ראשון למי שיהיה חייב להתנדב?

יש לי מחלת כוליטיס שזה דלקת במעי הגס, ועוד שבועיים יש לי צו ראשון שיש לי כמה שאלות עליו:
1. הבנתי שיש שם כל מיני "תחנות" כמו רופא, מבחנים, ראיון אישי. השאלה שלי היא האם כשאני מגיע לרופא הוא בעצם עוצר לי את התהליך כי הוא מבין שיש לי פטור וככה אני לא אמשיך באותו היום בראיון אישי ובמבחנים או שבכל מקרה באותו יום אני מסיים עם כל התחנות?
2. האם אפשר להתניע את תהליך ההתנדבות כבר מהצו הראשון או שצריך לחכות לקבלת הפטור הרשמי?

d9777834

New member
אהלן

גם אני מתנדב עם מחלת קוליטיס (אני עברתי ניתוח לכריתת המעי).
1. אצלי הרופא אמר לי ישר שאני לא יכול להתגייס בגלל הקוליטיס ושיש לי אפשרות להתנדב.
2. כן, אתה הולך למדור פרט בלשכה ומגיש בקשה להתנדבות ואז אתה מתחיל את כל התהליכים הארוכים שכוללים: ועדות רפואיות מיוחדות, מבחנים בלשכת הגיוס, מציאת תפקיד ורק בסוף נותנים לך תאריך גיוס.

idan08

New member
תודה, עוד כמה שאלות :)

1. יש איזה מסמכים שאני יכול להביא ישר לצו הרשון כדי לזרז את התהליך?
2. איך עובד המציאת תפקיד? גם מתנדבים מקבלים מנילה?

נ ו ע ה 12

New member
תשובות :)

1. זה בהחלט יכול לעזור ולחסוך שליחת מסמכים נוספים בהמשך, כדאי מאוד להביא מסמכים כמה שיותר עדכניים.
2. לא מקבלים מנילה. מגיעים לועדת שיבוץ במדור מתנדבים ובעזרתם מוצאים תפקיד. יש כאן יתרון ענק - לא רק שאתה בעצם בוחר את התפקיד שלך בצבא, אתה גם בוחר את היחידה עצמה ורואה לפני הגיוס את המקום בו תשרת, את החיילים עימם תשרת ואת המפקד העתידי שלך.

idan08

New member
בקשר לשיבוץ

איך אני יודע איזה יחידות יש? נגיד אני עושה מחשבים ומתמטיקה 5 יחידות ואני רוצה להיכנס למשהו עם מחשבים, אז בעצם מציעים לי מספר יחידות ואז אני בוחר? ומה עם המבחנים ליחידות האלה?
תודה!

d9777834

New member
תשובה

יש המון תפקידים בחיל תקשוב עם מחשבים, כמובן אתה צריך לעבור מיונים ושתתאים מבחינה רפואית.
אני אישית מתגייס בשבוע הבא - לקורס טמ"מ (טכנאי מערכות מחשוב מתקדמות) בחיל תקשוב כמתנדב, אחרי שעברתי סיווג ביטחוני, ראיון ומיון.
כמובן שכל תפקיד שתרצה לעשות זה אחרי שיאשרו לך את ההתנדבות, אתה תזומן לראיון עם קצין מיון בתא מתנדבים והוא יציע לך אפשרויות.
ממליץ לך להתחיל את תהליך ההתנדבות, להגיש את כל הטפסים בזמן ולהגיע לוועדות וכך תתגייס בזמן המהיר ביותר וגם תקבל תפקיד שיתאים לך.

בהצלחה

idan08

New member
תודה רבה לכולם, אז לסיכום לצו 1

אני מביא מסמכים על המחלה שלי למדור מתנדבים בלשכה, ומשם אני רק מחכה עד הוועדה הרפואית?

למעלה