איך עוברים לטפל אצלך דחוף

clommma

New member
איך עוברים לטפל אצלך דחוף

אשמח מאד אם תדריך אותי איך לעבור למחלקה שלך לקבלת טיפולים – אני חברת קופת חולים ההסתדרות, אין לי בעיה לעבור סניף לצורך העניין. לא מרוצה מהטיפול שאני מקבלת בתל השומר במרכז לאישפוז יום. למי אפשר לפנות בעניין: בהול: (בהול בגלל שנותרתי בלי טיפול מונע לטרשת) אני מפנה את תשומת לבכם לכך שאני חולה גם בשחפת, שבשלב זה אינה פעילה, היתה פעילה וטופלה, אבל מאחר ואני חולה בטרשת נפוצה, אני חוטפת התקפים רבים ומקבלת סולמדרול קורטיזון כטיפול, מה שמגביר את הסיכוי להתפרצות מחלת השחפת וכן הדבקה בציבור חלילה. כעת ישנה בעיה רצינית כי אין לי טיפול מונע לטרשת נפוצה בגלל הסיבות שאמנה להלן, פניתי לכל גורם אפשרי עד כה, אבקש את התערבות הממונים על השחפת, אולי זה יעזור לחסוך כסף למדינה, להציל לי את החיים, ולמנוע התקפים מיותרים עם קורטיזון שיגרום להתפרצות השחפת חלילה. הנושא הזה הוא בהול ולא סובל דיחוי – מחייב התערבות גבוהה של כל הגורמים המטפלים במשרד הבריאות בגלל סכנת השחפת שהינה מחלה מדבקת מאוד – להצלת הציבור. אני מטופלת בליגה לשחפת בתל אביב – וכעת אני מטופלת בסולמדרול תוך ורידי במעקב פרופסור הליגה, שלחתי כיח לבדיקה יתקבלו תוצאות רק בעוד תקופה – אני דואגת מאוד, שבגלל שאין לי טיפול מונע לטרשת אני אקבל התקפים וקורטיזון מה שיגביר את הסיכוי להתפרצות השחפת – עם הזמן אני אפתח את השחפת ולכן זה בהול בהול ביותר ולתשומת לבכם הרבה: אסור שנושא כזה יעבור לסדר היום למען בריאות הציבור ובגלל הקלות שבה נדבקים במחלה זיהומית זאת – שחפת. כרגע אני בלי טיפול מונע ולכן זה מאוד מסוכן לפתח השחפת ולפתח התקפים מחפשת רופא דחוף שיציל את המצב. להלן הרקע: אני חולה בטרשת נפוצה ולאחר שטופלתי בתרופות – בטאפרון – אגיס – הופסק הטיפול בגלל צלקות ונמקים קשים בעור, שאת צלקותיהן אני נושאת עד היום על זרועותי מכיוון שאף מנתח פלסטי לא מוכן להסתכן בלנתח אותי, מחשש לזיהום וכל מיני תירוצים – אז כך שנוצר לי כבר נזק בלתי הפיך מכוער מאוד על הידיים ובולט לעיין, ואין לי אפשרות לעשות דבר בעניין. (אשמח מאוד אם תמצאו לי מנתח פלסטי שיסכים לנתח אותי – דרך קופת חולים – כי זה נזק של תרופה שקיבלתי מקופת חולים). אשלח תמונות של הצלקות הקשות והעמוקות בזרועות רגלי וידי לכל דורש – [email protected] , כמו כן אין לי אפשרות ועניין לתבוע את חברת התרופות כי ברצפט התרופה כתוב בפרוש שעלולות להתפתח נמקים וצלקות. קופקסון – טופלתי תקופה והיו לי תופעות לוואי קשות של פריחה ואדמומיות – והטיפול הופסק עקב כשלון התרופה כי חטפתי שלוש התקפים במהלך הטיפול. רביף – טופלתי ברביף 3 שנים – די בהצלחה – לא היו תופעות לוואי – אבל לאחרונה חלה עליה תלולה של הפרעות בתפקוד בלוטת התריס והוחלט על הפסקת הטיפול, נזק אחד כבר נגרם לי בגוף שהוא בלתי הפיך, איני חושבת שאני צריכה להוסיף לגופי עוד מחלות, הפגיעה בבלוטה גרמה לי לבעיות נוספות שמתישות אותי מאוד, וגם כעת אני נוטלת גם כדורים לקולסטרול בעקבות הפגיעה בבלוטה. לא נותרה לי תרופה נוספת אלא טיפול באימונוגלובולינים תוך ורידי כל 6 שבועות לפי המלצת רופא, נאמר לי שקופת חולים כללית אינה מאשרת תרופה זאת רק בערכאות משפטיות, אין לי כסף, איני עובדת, אני חולה, ובכלל כעת אני בהתקף ומקבלת טיפול בסטרואידים תוך ורידי. בשלב זה הוחלט על הפסקת טיפול מונע עד לקבלת תשובה מקופת חולים כללית, וזה אמור להמשך הרבה זמן אם זה כרוך במשפט וכו'. ואני זקוקה לטיפול מונע בהקדם האפשרי – מה עלי לעשות, מי יכול לעזור לי, אשמח לקבל כל עזרה וכל הדרכה. שמעתי גם שקופת חולים מכבי מאשרת את התרופה לחבריה, ושקלתי לעבור קופה, אבל זה כרוך בזמן – רק עד ינואר 2005 וזאת גם בספק אם יאשרו לי את התרופה שם, כי הבנתי שכעת גם שם עושים בעיות. – האם זה נכון בכלל והאם יש טעם בכלל לעבור, ואם בכלל יקבלו אותי שם עם כל המחלות שלי? אני מטופלת במרכז לטרשת נפוצה בתל השומר – בהנהלתה של ד"ר אחירון, ושם מאוד לא אופטימים לגבי אישור התרופה הזאת אימונוגלובולינים על ידי קופת חולים כללית. אני מאוד מודאגת מהמחלה הנוראה הזאת, ומה שצפוי לי ממנה, כי אני בודדה בעולם, אין לי אף אחד, וכשאשתתק לא יהיה מי שיטפל בי, מנסה להציל את עצמי מהבאות. אני חולה 5 שנים ועד היום היו לי 10 התקפים שטופלו בסולמדרול תוך ורידי, חוץ מההתקפים שלא טופלו ועברו מעצמם כי היו חמורים פחות. במהלך הטיפול שלי בבקשה זאת' גיליתי שישנם אנשים שמקבלים את התרופה מקופת חולים כללית, ולא עברו בכלל את השלב של כשלון שאר התרופות המוצעות, הם קיבלו אישור משום מה, בלי צלקות, בלי נזקים קשים לאיברים אחרים בגוף שלהם, סתם ככה, אולי היה להם מזל, או "רופא קוסם" – אשמח מאוד אם תוכלו להפנות אותי ל"רופא קוסם" שיוכל לעזור לי. למיטב הבנתי, שכמבקשים בקשה לאימונוגלובינים או כל תרופה מקופת חולים מצרפים נימוקים לבקשה, במחלקה שאני נמצאת בה בתל השומר – סרבו בתוקף לצרף מכתב מפורט זה לבקשה – משום מה – אולי מתוך נסיונם בעניין שחבל על הזמן וזה מיותר – אבל חייבת להיות דרך להגיש את הבקשה לאימונו בנוסף למכתב הסבר ואישורים רפואיים המנמקים את הבקשה ולחסוך לי את כל טרחת בית המשפט. כי בטוח יושב שם רופא שקורא ומבין, מי שמאשר את הבקשות בקופת חולים כללית. ישנה עוד תרופה אבונקס שלא ניסו עלי עדיין ולא ינסו כרגע בגלל שכל סוג של אינטרפרון יוסיף להחמיר את המצב של בלוטת התריס. אם יש אפשרות להשתתף בניסוי או לקבל חיסון אשמח אם תדריך אותי. זהו – מה עושים! למי פונים, מה הכתובת, במצבי הנואש הזה, אני מפנה את המכתב לכל הגורמים האפשריים שאתקל בהם, בתקווה למצוא מזור ותרופה. תבוא עליכם הברכה כל מי שרוצה לעזור לי. דרך אגב, טיפול בשחפת הוא קשה מאוד, הרבה כדורים, במקרה שלי זה לקח שנתיים וחצי – סכנה להרס הכבד, ונזק בלתי הפיך לריאות. ובמדינה שמנסים לחסוך בה – חבל על הכסף הרב – לעודד את המחלה הזאת אצל אנשים שב-90 אחוז יפתחו אותה ולך תדע לאיזה זן עוד אני עלולה לפתח אותה – יש את הזנים האלימים שמתפתחים היום. דחוף דחוף דחוף ללא טיפול מונע לטרשת נפוצה יכול להוות סכנה לציבור בחולת שחפת, בגלל מתן סטרואידים אתמול סיימתי טיפול סטרואידים לורידים במשך 5 ימים, תשובות של כיח לשחפת יתקבלו רק עוד שבועיים וחצי עד חודשיים.

אלי פישר

שלום מנסיוני האישי, והגעתי לבית משפט בנושא שלי, מאד כדאי להעזר בעו"ד אלי פישר, אצלי ובעוד הרבה מקרים הוא תמיד מנצח! הוא מתמחה בעיקר בתביעות בנושאי טרשת נפוצה ובתביעות כנגד המערכת בכלל ותרופות בפרט. בהצלחה, ותרגישי טוב, דורית.

למעלה