איך עוד לא דיברו על זה- אאידה

איך עוד לא דיברו על זה- אאידה

צפיתי במחזמר הזה, ואני צפיתי בקרוב לשלושים מחזות זמר שהוצגו על במות (ועוד לפחות עשרים בDVD, אבל מי סופר...). בכל מקרה. אאידה נכנסה אצלי בקלות לטופ שלוש אחרי שהגעתי למחזמר בלי לקרוא לפני, להקשיב לשירים וכדומה... וזו אחת הפעמים הבודדות שמחזמר מעסיק אותי כל כך גם אחרי שצפיתי בו (שלשום). מכל בחינה אפשרית המחזמר הזה פשוט מדהים- המחזמר עם התרגום ה-הכי טוב שהכרתי. מבחינת בימוי, תנועה, תפאורה ותלבושות הרגשתי ממש בלונדון. והצוות המדהים של השחקנים- אם זו הילה שהשתפרה מאד מאז אוויטה, ניצן שיש לה עוד עתיד, ואז זה גלעד שפשוט אין מילים לתאר כמה שהוא פשוט גרררררר. גם נועם טלמון, והפרעה, והאבא המצרי מעולים!. אבל גלעד... גררררררר בכל מקרה... אם מעלים את זה שוב אני בהחלט שוב אצפה בזה.

pazer

New member
ביקורת

http://musicals.isgreat.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=19#36

Hippie Jeannie

New member
לא לגמרי מסכימה

ראיתי את אאידה בהפקה הנוכחית וגם בזו שלפניה עם עדי כהן וניר שלמון. אאידה הוא אחד ממחזות הזמר האהובים עליי, ככל שאני שומעת אותו יותר אני יותר מתאהבת בשירים, הם פשוט מדהימים. ובהרבה מובנים הרגשתי שההפקה הזו פספסה. נתחיל בליהוק - אני מצטערת, זה ליהוק שגוי. ראדאמס הוא דמות סופר-גברית, ומהבחינה הזו ניר שלמון היה מתאים מאוד, ואילו גלעד לא. הוא פשוט לא מספיק גברי. מעבר לכך יש לי בעיה גדולה אתו בכל תפקיד שראיתי אותו מבצע - הבן אדם פלקט. כשהוא שר הפנים שלו מקובעות לחלוטין, כאילו הוא מצטט מישהו אחר. אני משתגעת כשהוא שר עם הפנים לקהל כי שום דבר לא קורה, שום דבר לא משתנה, פני פוקר מוחלטים. מישהו חייב לעבוד אתו על משחק דרך שירה ודחוף... והילה גם היא הייתה בעייתית. היא שרה מדהים בעיניי, אבל המשחק שלה לקה בחסר. אמנריס היא דמות כל-כך מעניינת מהבחינה שמה שהיא משדרת לא תואם את מי שהיא בפנים, מי שמשחקת אותה צריכה להביא את קלילות הדעת יחד עם העומק שמתחת, והילה לא הביאה את זה לבמה. היא הייתה חד גונית ושטחית, וחבל, זו דמות כל-כך טובה לשחק. ניצן, לעומת זאת, הצילה את ההצגה בעיניי. היא הייתה מדהימה בכל מובן שהוא. מבחינת טייפ קאסט היא התאימה מאוד, אין ספק, והיה לה קול כושית ענק שכבש את הבמה. וגם משחקית היא הצליחה להביא עומק ועניין לדמות, ובאמת כל הכבוד לה על זה. ועוד בעיה שהייתה לי - תלבושות... פאק, מה זה תלבושות הפאוור ריינג'רס מניילון שנתנו לחיילים? פאתטי.
בקיצור - כל-כך הרבה פונטצאיל לא ממומש... חבל...

tenshem

New member
אני ראיתי היום, ואני ממליצה בחום

זה יותר מחזה עם שירים. הקאסט פשוט מקסים, ליהוק נהדר של כל תפקיד ותפקיד. סיפור חמוד על בחור שאפתן שמנסה להצליח בעסקים באמצעות ספר הדרכה. זה הומור אמריקאי של פעם, מצחיק, סטריאוטיפי ועם שירים נהדרים. לכל אוהבי מחזות הזמר ובית צבי, לכו לראות, כי חסר להם קהל ויש עוד 5 הצגות (בשונה ממחזות זמר מוכרים כמו שיער, אחים בדם וקאטס, זו הפעם הראשונה שהמחזה הזה עולה, וקשה בלי יחצנות למלא אולמות). מומלץ!

netmaster1

New member
אני מסכים עם הקריאה לעזור למלא אולמות

אבל למען האמת אני חייב להודות שלא ממש נהנתי אני חושב שזה טיפה ארוך מדי. לגבי טיב הקאסט והמשחק אין מה לדבר, הג' השנה מעולים אחד אחד אבל אני אישית לא נהנתי מזה בתור מחזמר אולי ההגדרה שלך הייתה באמת עדיפה.

tommy walker

New member
אני לא.

אנשים לא הולכים לתאטרון מתוך רצון לתרום כסף להפקה. אנשים הולכים לתאטרון כי הצגה מסוימת מעניינת אותם. אם ההצגה הזאת לא מעניינת כמות מספיקה של אנשים כמו כמות ההצגות שבית צבי החליטו עליה וכמות הכיסאות באולם אז זו בעיה של בית צבי. אבל אי אפשר לצפות שנלך לתאטרון מתוך חסד ורחמים. אם הם יגרמו לאנשים לרצות ללכת להצגה אז הם ימלאו אולמות. אם לא מצליחים למלא אולמות ולמכור כרטיסים אז אולי שיורידו את מחירי הכרטיסים או שיעשו מבצעים.

netmaster1

New member
אני יודע

אני פשוט מסתכל על זה מנקודת המבט של השחקנים שמספרים לי שזה מבאס להופיע מול 10 איש.

BroadwayBaby511

New member
הקריאה למלא אולמות

ההצגות שמוכרות ומצליחות כל פעם מחדש הן "recognizable commodities" (התעוררתי הרגע. אין לי מילה בעברית), בעוד ש"איך להצליח" הוא ממש לא מחזמר ידוע. קהל שלאו דווקא חובב מחזות זמר וסתם מחפש ערב מהנה יגיד "הממ, שיער\גריז\יוסף\קאטס. שמעתי על זה. בוא נלך". אותו קהל לא יגיד "איך להצליח בעסקים בלי להתאמץ... יאללה, נלך לזה!", במיוחד אם לא פירסמו את ההצגה. אני דווקא חושבת שהבקשה למעלה לגיטימית, במובן שאם תכננת ללכת לראות הצגה, למה לא ללכת לזאת? המון אנשים יגידו "אני לא מכיר, לא בא לי". תנו להפקה צ'אנס. אישית, אני חושבת שהיא מעולה. ומה ארוך בשעתיים ורבע? במקור רוב מחזות הזמר הם במקור באורך הזה! ... חפרתי.

netmaster1

New member
אני חושב שקיצוץ לשעה וחצי היה מועיל

כי יש בה קצת קטעים מתים אבל שוב דעתי בלבד

pazer

New member
קטעים מתים

לא ראיתי את זה עדיין אבל קטעים מתים לפעמים נובעים מחוסר אנרגיה של הקאס או בימוי לא נכון. בכל מקרה, יכול להיות שבגלל שמעלים את זה פעם ראשונה רצו לעשות את זה צמוד למקור ולא לקצץ.

למעלה