איך עוד לא העלו את זה לכאן?

איך עוד לא העלו את זה לכאן?

מרצים מתאהבים בסטודנטיות, ואני גיליתי כמה דברים מעניינים על מרצים שיצא לי להכיר (ולא היה לי מושג שהם נשואים לסטודנטיות לשעבר).

the new L

New member
קראתי היום במקרה

בספר Letters to a young mathematician מאת Ian Stewart קטע קצר שקשור לנושא:
Someone once obsereved that the more subjective the discpline, the better the faculty is dressed, and a similar principle seems to apply to illicit sex. Mathematicians, by and large, indulge in rather less of it, perhaps because we dress so badly.​

avshalomat

New member
איזה תירוץ מחורבן להתלבש גרוע

אגב מתמתיקה נראית לי הכי סובייקטיבית בעולם אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ולי נראה ש-

אנשים שרושמים:"אגב מתמתיקה נראית לי הכי סובייקטיבית בעולם אבל זה כבר נושא לדיון אחר." לא מבינים מה זה מתמטיקה, אבל זה נושא לדיון אחר.

tulkin

New member
תן לו צ'אנס...

לפחות להסביר למה הוא התכוון. יכול להיות שהוא מבין מה זו מתמטיקה אבל לא מבין מה זה סובייקטיביות :) לי יש גם כל מיני טענות מוזרות לגבי מתמטיקה (כמו למשל, שזו דיסציפלינה איכותנית ולא כמותנית) - ועלי קשה להגיד שאני לא מבין מה זה מתמטיקה. אז תן לבחור צ'אנס להסביר.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם אתה שואל אותי מתמטיקה היא גם איכותנית

וגם כמותנית. וזה משתנה בין התחומים השונים במתמטיקה.

avshalomat

New member
קרא את שלוש מהפכות קופרנקיות

ממש בקצרה המתמתיקה מתעסקת במבנים מופשטים, אבל המציאות עצמה אינה מופשטת היא קונקטית וממשית. כלומר המציאות אותה אנחנו חווים ומרגישים היא זו היוצרת לנו את תחושת המציאות. המתמתיקה מתיימרת להיות טהורה מכל זה, אבל היא כמו כל מתודה אחרת נובעת משפע של סיבות נסיבתיות התפתחיויות היסטוריות מסויימות, תרבות כלכית מסויימת יכולות תפיסה מסויימת של הגוף האנושי, כלומר בעצם הניסיון ליצור הבנה של מציאות מופשטת, בהתעלמות מתוך הנסיבות שיצרו איתה, היא בעצם ניסיון ליצר תוך התעלמות מכך שהמציאות היא "מלוכלכת" כלומר בנוייה מהרבה קירובים אקראיות פערי הכרה, עצם ההתעלמות יוצר מצב שמתייחסים למתמתיקה בתור משהו "טהור" כשפועל היא מתארת סט של מצבים שניתנים לתפיסה תחת קבוצות מאוד מסויימות של מצבים. אפשר גם לנסח טענה פשוטה יותר ואולי מדוויקת מתמיקה היא פעולה של הפשטה של הסובייקט, היא לא מנסה להבין את העולם כמציאות אמפירית, ולכן היא הכי סובייקטיבית שיש.

the new L

New member
כאשר

אני מוכיח טענה מתמטית, אני בסך הכל טוען את הטענה הבאה: מאקסיומות ZFC, ותוך שימוש בכללי ההיסק המוסכמים, נובע לוגית שמתקיים כך וכך. זוהי טענה אובייקטיבית לחלוטין, ואין בה שמץ של סובייקטיביות, זוהי אמת לאמיתה. אין שום קשר בין הטענות שאני טוען לבין המציאות, ואני לא מתיימר לטעון שום דבר לגבי המציאות.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אמת לאמיתה תחת המודל הנידון כמובן...

יש עוד תורות של קבוצות מלבד של צרמלו ופרנקל עם או בלי אקסיומת הבחירה. ההוכחות עצמן אינן תלויות בסובייקט, אנו משתמשים בהגיון אנושי, זה כן, ואם לזה הכוונה בסובקייטיבי אז אי אפשר לעשות הרבה נגד זה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
קראתי אותו כבר...

לא כ"כ הבנתי בפרקים האחרונים איך הוא קישר בין נאציזם לפילוסופיית המדע, אבל אני לא זוכר הרבה מהספר הזה גם ככה.

למעלה