איך עוזרים לאבא עם רגשות אשמה?

איך עוזרים לאבא עם רגשות אשמה?../images/Emo101.gif

בעלי היקר, אני בטוחה שהוא לא היחיד, יוצא מוקדם וחוזר הביתה בשעות מאוחרות, סביב שמונה, תשע בערב. הוא כמעט לא רואה את מיכל, כשהוא מגיע היא כבר ישנה. כשסוף סוף הוא רואה אותה היא מסתכלת עליו מעקמת פרצוף ומסתכלת עליו במבט של "מי אתה?". הוא אכול רגשות אשמה ובטוח שהילדה לא מכירה אותו. נסיונותיי, להרגיע ולתמוך כבר לא משכנעים אותו, אשמח לרעיונות! תודה, מיכל ובעיקר אמא שלה.

אצלנו יש בעיה דומה

אבל אצלנו אבא של עידודנה אחראי על התארגנות הבוקר. אני יוצאת מוקדם לעבודה, והוא מעיר אותם, מלביש אותם, ומפזר אותם במעון (דנה) ולמטפלת (עידו). חוצמזה שישי-שבת קודש אצלו לילדים.

עירית ל

New member
אני הולכת לבקש מבעלי להתפטר!

כן כן. החלטתי לבקש ממנו להתפטר מהעבודה. כמובן שאצלנו המצב כזה שאנחנו יכולים להתקיים רק מהמשכורת שלי לפחות לתקופה. וכמובן גם שברור לי שהוא לא יסכים. אבל זה רק מראה לאיזו רמת יאוש הגעתי. ואצלנו הילד מכיר אותו וגם כל הזמן מבקש אותו. רק שאבא לא נמצא. מזל שיונתן הולך לישון אחרי עשר, כך שכמעט תמיד הוא זוכה לחצי שעת אבא.

לאה_מ

New member
סופשבוע של אבא ובת

אני מקווה שבעלך לא עובד בסוף השבוע... אז ביום שישי ושבת הוא יכול להיות איתה מאד צמוד, לעשות איתה דברים מיוחדים, ללכת איתה לטיול או לגינה - רק שניהם, ובכלל - לטפל בה גם בדברים השוטפים. אמבטיות יחד זה כיף אדיר. וחוץ מזה - בלי להיות שיפוטית - אני חושבת שאבא שחוזר כל יום כשהילדים ישנים, זו הבחירה שהוא עשה, ואין לו להלין אלא על עצמו אם הקשר שלו עם הילדים לא חזק. גם בן זוגי כזה, כך שאני לא מותחת ביקורת, אני רק מציינת את דעתי. אני לא יודעת בת כמה מיכל, אבל בני הצעיר בן 1.4, ולדעתי בגיל הזה לא ניתן לבנות קשר יציב על בסיס סופי שבוע בלבד...

היא תחזיר לו בגיל ההתבגרות ../images/Emo68.gif

אני מסכימה איתך, אבל... אין לו ברירה אלא לעבוד כך, המצב, את יודעת... אובייקטיבית אין ברירה, מה גם שהוא עובד בימי שישי. האמת, גם לי זה לא ממש נוח, אין זמן להתאוורר. ומיכל, המקסימה שלי, רק בת 4.5 חודשים.

לאה_מ

New member
שוב, אני לא שופטת, גם אנחנו כאלה

אבל "אין ברירה" זה כמעט אף פעם לא נכון. יש ברירה. אפשר לעבור לגור במקום זול יותר, אפשר למכור את הבית, להחזיר את המשכנתא ההיסטרית, ולגור בדירת שיכון צנועה, אפשר לא להעסיק עוזרת בית, אפשר לא לאכול בחוץ, ולא לקנות אוכל מוכן... אנחנו אנשים מאד חומרנים. כל (רוב) החברה שלנו היא כזו. זה לא אומר שאין ברירה. זה פשוט סדר העדיפויות שלנו. הגיל הזה של ילדינו לא יחזור. אז אולי כשמיכל תהיה בת 10, לאבא שלה יהיה זמן עבורה גם בשעות שבהן הוא עובד, ואולי אחר כך הוא יעבוד פחות שעות, אבל מיכל לעולם לא תהיה שוב בת 4.5 חודשים...

ציפי ג

New member
איך בעלי עשה את זה

כאשר יובל התחיל לעבוד במקום העבודה שלו, הוא נדרש לעבוד עד שמונה, וגם ביום שישי. לנו היו כבר שני ילדים, והשלישי היה ממש בחודש שמיני, ומדלית ברירה, בשל צוק הפרנסה ועודף עוה"ד קבלנו את העבודה הזו. קבלנו - משום שגם ממני זה דרש לשנות סדרי חיים. בעלי לא אדם וכחן, ולא משליט טרור. הוא עובד בשיטת הזחל. אחרי שהוא עבד שם בערך שנה, וגרם למעביד להכיר בכישוריו, הוא התחיל כל חודש לקצץ איזה רבע שעה. כאשר נולד בנינו הרביעי, הוא עבד עד שש, ואז הוא הודיע לבוסו, שלרגל הלידה, הוא יוצא כל יום בחמש וחצי, ומפסיק לעבוד בימי שישי. בשיחות העלאת משכורת, אחת ל.. הבוס שלו אומר לו - אם תסכים לעבוד עד שעה שמונה, אני אעלה לך את המשכורת בהרבה, וכל פעם בעלי דוחה את זה על הסף. זה ממש לא רלבנטי. אז עם בעלך מכיר בחשיבות, ומתאימה לו שיטת הזחל, זה עובד.

פשוט מאוד- קובעים על יום אחד בשבוע

שהוא היום רק של אבא, אמא נעלמת מהבית (הזדמנות מצויינת לאמא להתאורר) אבא מגיע מוקדם יותר ולא צריך מאוד מוקדם אפילו בשש, משחק, עושה אמבטיה מאכיל ומשכיב אם בכל זאת אבא לא יכול לצאת מוקדם אז יום שישי כל הבוקר. זאת עצתי למרות שאצלי היא לא מיושמת, אבא שלנו חוזר באותם שעות אבל בלי רגשות אשמה

רותי ע

New member
לדעתי היחס שלה הוא לא רק בגלל

השעות שהוא נמצא איתה. גם עידן היה רגיל לאבא שלא מגיע לפני 8 בערב. בד"כ היתה להם חצי שעה לפני השינה ולפעמים אפילו זה לא. בשנה הראשונה היתה העדפה ברורה לאמא (למה מי זה אבא?) ופתאום בשנה השניה, למרות שבשעות שהם היו יחד לא היה שינוי, אבא הפך להיות הפיבוריט. ואת במצב טוב אם לאבא יש רגשות אשמה. כי אז הוא יעשה משהו בנידון. להרבה אבות אין בעיה עם זה. אז שיעשה-יום בשבוע (לפחות) שיגיע מוקדם ויבלה רק איתה וכמובן בסופי שבוע.

../images/Emo24.gif רותי, אם מותר להשוויץ...

האיש שלי מקסים וגם אבא מקסים! אין ברירה הוא יהיה "אבא של שבת"!

zimes

New member
אולי הם יכולים לעשות הפסקת צהריים

ביחד, לפעמים? אם ממילא הוא מגיע אחרי שהיא הולכת לישון, לא נורא אם באותם ערבים הוא יגיע עוד יותר מאוחר.

אין לי עדין ניסיון, ומקווה שאבא של

שגיא תמיד יוכל לבלות איתו לפחות שעתיים ביום, אבל הבנות עונות לך כאן מהניסיון הרב שלהן. מאחלת לכם שכולם יוכלו לבלות יותר זמן ביחד.

*אתוש*

New member
גם בעלי מגיע מאוד מאוחר

אז הגענו להחלטה שפעם בשבוע, יום קבוע הוא אוסף אותם מהגן ואחה"צ הולך עם בר לחוג ומפנק אותם , ואני משלימה שעות בעבודה עד מאוחר ומכיוון שהתחייבתי בעבודה להשלים אז אין לו ברירה כי אנחנו עובדיי היי- טק וגם שישי שבת לפעמים אנחנו לא שולחים לגן בשישי ומכייפים

דווקא אמא בהייטק ../images/Emo13.gif והבוס לא אוהב

שאני יוצאת מוקדם, כנראה שאין ברירה וצריך להתגמש ולתמרן.

ענתינה

New member
אבא לללא רגשות אשמה

אצלנו,מאז שהתחלתי לעבוד בת"א(שעת התחלה 7:00),בעלי מלביש את התאומים, מכין אותם ומשחק איתם בבוקר . הקשר איתם התהדק מאוד בגלל השעה הזו של הבוקר, שמפצה על הימים שהוא חוזר הביתה מאוחר ורואה אותם כשהם כבר ישנים. חוץ מזה אנחנו משתדלים שפעם בשבוע הוא יבוא מוקדם!למרות שעכשיו זו תקופת לחץ אצלו וזה לא ממש יוצא. ברור שהילדה תעדיף אותך על פניו כי את נמצאת איתה כל היום! לדעתי,תעודדי אותו לרחוץ אותה כשהוא בא מוקדם ,ללכת איתה לטייל בעגלה והקשר יתהדק.....

היתה על בעיה זו כתבה אתמול

במוסף סגנון של מעריב (אני חושבת שניתן להכנס לזה דרך האתר של מעריב ). יש שם כתבה על הבעייתיות בשילוב בין אבהות וקריירה דווקא מהצד של הגברים, כתבה קצת שטחית אבל כדאי לכן להציץ.

כתבו לך הכל אבל גם אני רוצה לעודד

גם אצלנו אבא הוא אבא הייטק והרבה פעמים הוא לא מספיק לראות את שקד בלילה. אני יכולה לומר לך שאחרי שני ערבים שהיא לא רואה אותו היא פשוט מסרבת להירדם ושוכבת במיטה עד שהוא מגיע, הוא מחבק אותה ומנשק אפילו בלי להוציא מהמיטה ואז היא נרדמת, היא פשוט מתגעגעת אליו
. גם אצלנו אני יוצאת מוקדם בבוקר ויש להם את השעה שלהם ביחד גם אם היא מוקדשת להתלבשות והאכלה (ואם בעלך בהיי-טק אז הוא יכול להגיע מאוחר) ויום אחד בשבוע בעלי לוקח את שקד מהגן גם אם העולם מתהפך ויש המון עבודה במשרד (הם חושבים שאני לומדת ולכן אין אופציה אחרת) ושוב גם לי יש את הזמן הזה לעצמי. וכמובן בשישי שבת היא בדרך כלל דבוקה אליו.

אולי יום בשבוע להגיע קצת יותר מוקדם

לא הרבה, אבל אולי להגיע בשעה 18:00 ואז לפחות יש יום אחד חוץ משישבת שהוא רק של מיכל ואבא. מה לגבי יום שישי? אם הוא לא עובד ביום שישי, אז אולי מידי פעם לוותר על הגן לעשות יום כייף של אבא ומיכלי

אמיר.

New member
בשביל מה קיימת שבת ??

בדיוק בשביל זה !!! וגם ביום שישי חוזרים מוקדם - לא ???

עד לפני שלושה שבועות

מצבנו היה דומה. מגיל אפס גלי היתה רואה את אבא רק אחרי שמונה. כשראינו שזה אוכל את כולנו- גלי מתה על אבא שלה, והוא עליה, ואני על שניהם- והיה לה בעיקר מאוד קשה להתמודד עם ה"אין אבא עכשיו", ופעם אחת היא שמעה את השיר "לאבא שלי יש סולם", והתחילה לבכות, החלטנו שצריך שינוי- סופי השבוע הוקדשו לשניהם יחד ולי לבד, ושלושה ערבים אבא חזר בחמש-שש, ועשה איתה הכל, ארוחת ערב, אמבטיה, שחקו והלכו לישון. עכשין הוא בבית, אז בכלל היא מתפנקת עליו וורקת כל עול, אבל אני בעיקר מודאגת ממה שיהיה כשהוא יחזור לעבוד...

למעלה