איך עוזרים לבן החייל.

עציון

New member
איך עוזרים לבן החייל.

בני המשרת בגולני הוצב באיזור הרצועה. הבחור כולו לבטים בענין הפינוי. מצד אחד למד במכינה הצבאית בעצמונה מצד שני עלול לפנות את מוריו. ההתלבטות עצומה. מדירה שינה מעיניו. מחנכו אמר לו שעליו לבצע את פקודת מפקדו. אבל מפקדו עצמו גם הוא בוגר עצמונה ומתלבט בעצמו. יש מישהו שיכול להדריך את ההורים כיצד להתייחס ללבטים הנוראים האלו?

oshiko

New member
"ולהקדיש את כל כוחותי ..."

עציון שלום, לצערי אינני יכול לענות תשובה פשוטה או קלה לעניין. אני שמח שאתה מעלה את הבעיה בהקשר האנושי-פסיכולוגי ולא בהקשר הפוליטי, שכן אני משתדל בכל מאודי להרחיק את הפורום הזה מהתנצחויות פוליטיות. אחת החוויות החזקות שלי כהורה לחייל היתה טקס ההשבעה. הן הנוסח עצמו, הן המעמד. נוסח ההשבעה אומר כך: "הנני נשבע ומתחייב בהן צדקי לשמור אמונים למדינת ישראל, לחוקיה ולשלטונותיה המוסמכים, לקבל על עצמי ללא תנאי וללא סייג את עול משמעתו של צבא ההגנה לישראל, לציית לכל הפקודות וההוראות הניתנות ע"י המפקדים המוסמכים ולהקדיש את כל כוחותי ואף להקריב את חיי להגנת המולדת וחירות ישראל". הפיסקא האחרונה העבירה בי צמרמורת. היא ממחישה בצורה החזקה ביותר למי שמתגייס לצה"ל שהוא מתחייב לבצע, אם יידרש, את המשימות הקשות בחייו. הקשה ביותר היא ההתחייבות האחרונה, שאינני רוצה לחזור עליה; אחריה מבחינת הקושי יש משימות של יציאה למלחמה - גם אם אינך בטוח בנכונות השיקול לצאת אליה, ומצבים של הכרעה בדיני נפשות, בין אזרח לחייל, בין חייל לחייל. בשיחה עם הבן על משימת הפינוי, אני הייתי מתחיל בלעבור על נוסח השבועה. "להקדיש אל כל כוחותי", זה אומר לצערנו גם לפנות את המחנך, שבעצמו אמר לך שאתה צריך כחייל לציית לפקודה ולפנות אותו. אני מצדיע למכינה, שאת העומד בראשה אני מכיר אישית, שמבינה בדרכה החינוכית שהסכנה הגדולה יותר מכל הסכנות לקיומה של המדינה הלא-פשוטה שלנו היא באנרכיה ובפריצת מערכת הסמכויות, שהיא תנאי הכרחי לקיומו של כל גוף ממוסד, ובחלוקת העם לעמים נפרדים, כמו שהיה בשעתו בין ישראל ליהודה. ואני מצדיע למחנך שאומר שצריך לפנות אותו, ולבן שלך שכחייל נדרש להתמודד עם הרבה דברים לא פשוטים, וביניהם לפנות את המחנך שלו; זה לא אומר שאסור לשניהם לבכות כשזה מתבצע. זהו אותו סוג של גבורה שהיה לר' יהושע כשבא לפני רבן גמליאל במקלו ובפונדתו ביום הכיפורים שחל לפי חשבונו, כדי להמחיש לדורו ולדורות שאחריו את חשיבותה של הסמכות. אני חושב שמעבר לכל המילים הגדולות האלה, כדאי להתייעץ עם גורם פסיכולוגי מקצועי כהכנה לפינוי. ואני מקווה שאיכשהו כל זה יעבור בשלום, על הבן שלך ועל כולנו.

oshiko

New member
כמעט מעגל ראשון ...

הבן שלי חזר לשו"ש. סיפר שהפלוגה שלו מיועדת להיות במעגל הראשון. אבל הצוות שלו לא ישתתף מפני שהם יהיו בדיוק בקורס מסויים שקשור לייעוד שלהם, וחבל כנראה לעכב להם את המסלול בגלל הפינוי. מזל שלו.

באמת מזל שלו...

אצל הבן הם מסיימים את הטירונות ב:19 ליולי, יוצאים לרגילה ולאחר מכן כנראה יצטרפו לפינוי...(לכן קיצרו להם את הטירונות...)

סמדר בנ

New member
מוזר ../images/Emo4.gif

נאמר לי ע"י אנשי צבא שבמעגל הראשון יהיו רק אנשי קבע שיעסקו ישירות בפינוי. הבנתי שלא רוצים שהילדים יהיו במגע ישיר עם המפונים. הכוונה למעגל האבטחה הראשון?

oshiko

New member
פןליטיקה בפורום?

עציון, מה שכתבתי למעלה ל"שומרת מרחק" ו"רימון רסס" נכון גם לכאן. יש כאן יותר מרמז פוליטי שאני לא בטוח שכולם יסכימו איתו. אתה הרי מסכים איתי בעיקרון של הרחקת הפורום מהתנצחות פוךיטית. אז בא נתאפק.

אימשל2

New member
המעגל החיצוני

הבן שלי דווקא מיועד למעגל החיצוני. משום מה, תחושת הבטן שלי אומרת שדווקא המעגל החיצוני יהיה קשה יותר. התחושה שלי, שלהרחיק את האזרחים שירצו להכנס לגוש יהיה לא פחות קשה (פיסית, להבדיל מפסיכולוגית) מלנתק את תושבי הגוש מבתיהם. בכל מקרה, שוחחנו לא פעם עם הבן בנושא. לא משנה מה דעתו הפוליטית, התחושה שלו קשה מאד מעצם העובדה שמפנים אנשים מבתיהם. הבעתי בפניו את דעתי, שעדיף שיפנו את המתישבים אנשים כמוהו שיבכו איתם ובכל זאת יבצעו את המלאכה. בפועל הוא, כנראה, לא יאלץ להתמודד עם התחושה הנפשית הקשה. עם זאת האימונים שערכו להם, על האופן שבו מותר לפנות את האזרחים שמולם, גרם להם להבין שזה לא יהיה קל. מה גם שזה ילווה בעימותים מילולים, שעלולים להיות משפילים, ובצורך להתעמת עימות פיסי קשה עם אנשים בגיל של הוריהם או הסבים והסבתות. אני מאד חוששת ממה שעימותים כאלה עלולים לגרור. אוביקטיבית, יש גבול להשפלה שאדם יכול לספוג מזולתו ולהגיב באופן מאופק. ישנם כללים מאד ברורים שהנחו את החילים לפעול על פיהם. אבל, אני מפחדת שאפילו הבן שלי, שהפתיל שלו ארוך והוא לא יבצע את מלאכתו מתוך שמחה, לא יוכל להבליג על השפלות ואלימות חוזרת ונשנת. עד כמה הוא יהיה מסוגל לקבל מכות (לא הפעלת כח ממודר וממוקד כפי שלמדו אותו להפעיל) ולספוג עלבונות לפני שהוא יאבד את העשתונות ויחזיר מידה כנגד מידה?! אני כ"כ מוטרדת מהנושא, שאני מתמודדת איתו באמצעי הבדוק היחיד של הדחקה, כיון שאני לא מוצאת אפיק מעשי שבו אני יכולה לנקוט כדי לשפר את המצב.

סמדר בנ

New member
מצב לא פשוט

זה הרגע שאני מודה לאל שהבת שלי השתחררה ועדיין לא יכולים לקרוא לה למילואים. הגדוד שלה גם מיועד להיות פעיל בהתנתקות. והבת שבנייה שלי לפני גיוס כך שגם היא לא תשתתף בזה. לא משנה מה הדעות הפוליטיות, כך וכך זה לא קל....

רוני61

New member
אני בהכחשה מוחלטת, אבל הדיונים

החוזרים ונישנים בנושא ההתנתקות לא מאפשרים יותר בריחה מהמציאות. לצערי הרב גם הבן שלי (טירון בסך הכל) יהיה בהתנתקות, אומנם במעגל החיצוני אבל עדיין יהיה מגע עם אוכלוסיה, אולי לא מהצד שמפנה אלא מהצד שצריך למנוע כניסת קיצוניים לרצועה, לא פחות קשה ובעיתי. לשימחתי זה יארך רק שבוע.... ורק לסיום שוויץ קטן (אם יורשה לי) היום בבוקר לפני שלקחתי אותו לרכבת אני רואה שיש לו שיפצור דיסקית חדש רקום עם שם הגדוד וכו.. שאלתי בתמימות מה זה? מאיפה קיבלת את זה? תשובה- אה... הייתי מצטיין במסע אז קיבלתי שיפצור דיסקית וגם אגרוף לכתף מהמפקד שלי.... מזל ששאלתי.

oshiko

New member
מזל"ט על ההצטיינות ...

טוב לשמוע שהחבר'ה (גם שלך וגם של מיכל) מסתדרים ומצליחים להצטיין - בצבא זה אף פעם לא קל.

למעלה