איך עוזרים לו לצחצח שיניים?

איך עוזרים לו לצחצח שיניים?

בני בן שנה ושמונה חודשים. יש לו כבר 12 שיניים, ואנחנו מאוד רוצים לצחצח לו אותם, אבל פשוט לא מצליחים... הצחצוח מלווה בצעקות (שלו כמובן) ונעשה די בכוח, אחרי שניסינו את השיטות החיוביות- משחק, חיקוי (לצחצח את השיניים שלנו בזמן שהוא מצחצח), הסברים מילוליים (פשוטים מאוד)..שום דבר לא עוזר. המקסימום שהוא מוכן זה להחזיק את המברשת, לעשות שתי תנועות על הלשון ולצחוק. אנחנו אומרים לו על זה כמובן "כל הכבוד" אבל מאז הוא לא מתקדם לבד לכיוון צחצוח שיניים בעזרתנו או בלעדינו... זה נושא מאוד חשוב בעיני כי אני לא מוכנה שהוא יגיע למצב של עששת וחורים בגיל כל כך צעיר, ומצד שני, לכפות עליו בכוח זה נגד כל האני מאמין החינוכי שלי
. מה עושים?

למצוא דרך מכבדת –סוזי מידן

לאם המודאגת, קודם כל אני שמחה לדעת שאת מבינה שאין לכפות בכוח , נגד רצונו של הילד, לצחצח שיניים. תמיד בכפייה זה מעורר התנגדות, אנו מאמינים שמתוקף תפקידנו כהורים ומורים מחנכים, אנו צריכים למצוא דרכים שמכבדים את הילד, ולא משנה מה גילו, לא נעים לו, משהו בציחצוח השיניים מעצבן אותו, אז קודם כל לגלות אמפטיה, לגיטימציה, ולבדוק באמת למה זה לא נעים, אחרי אפשר לשים גבול, להסביר בשפה שלו, ובקצרה למה זה חשוב לצחצח שיניים ולאפשר לו לבחור לצחצח לבדו, וגם אם לא עושה זאת טוב כמוך אמא, תאפשרי לו להיתאמן ו תעודדי אותו," כל הכבוד"! יפה ציחצחת", איזה ריח נעים יוצא לך מהפה, "! התוצאה כרגע אינה רלונטית, אחרת זה יהיה כמו שהורים עושים עם שיעורי בית, פשוט משנאים את שיעורי הבית על הילדים מרוב שזה חשוב להורים. תאפשרו לילדיכם לשתף פעולה מרצון, ויש להם רצון לשתף פעולה,כך הם מרגישים חלק מהמשפחה, מרגישים שייכים ואם ההורה מרוצה מהפעולות ומאמצים, הילדים עוד יותר ישתפו פעולה מרצון ויחס של כבוד יעלה ביניהם את ערך העצמי שלהם, ביטחון, ולא יפחדו לנסות דברים אחרים, יכשלו, ינסו שוב. בקיצור, סבלנות עם הילדים, צריכים להיתאמן כדי להישתפר ולשיניים לא יקרה שום דבר , היחסים ותחושת הביטחון של הילד בגישה של כפיה, יש סכנה הרבה יותר גדולה סוזי מידן.

למעלה