איך עוזרים לילד להרחיב את התשובות

איך עוזרים לילד להרחיב את התשובות

הבן שלי בכיתה ו. עד עכשיו כל המבדקים היו שאלות אמריקאיות שצריך לבחור את התשובה הכי מתאימה ועם זה הוא היסתדר. במבחן האחרון בהסטוריה הם נדרשו לכתוב תשובה פתוחה לשאלה רחבה והילד ענה יפה אבל בצורה של 1 2 3(כך גם הוא היתכונן כי כך קל לו לזכור.(הוא ADD ןדסגרפי כך קל לו לזכור וגם מינימום כתיבה) האם צריך עכשיו ללמד אותו להלביש תשובות ולהרחיב במיוחד לקראת החטיבה או שצריך ללחוץ על המורים לקבל תשובות כאלה-יש לציין שהילד לא רוצה שום התאמות ורוצה רק להיות כמו כולם. תודה על עזרתכם!!

לא להכריח נער בחטיבה לקבל

התאמות ובטח לאל להכריח את המורים לקבל ממנו עבודה לא מוצלחת. המטרה היא לעזור לו לעבוד נכון ואם לא בהתאמות אז באמצעים אחרים. הבעיה עם תשובות קצרצרות היא שהן מובנות כמעט ורק למי שכתב אותן. קשה לאנשים ללמוד מתי רק הם מבינים את עצמם ומתי גם אחרים מבינים אותם. אם תצליחי למצוא לו חבר שכותב 'טלגרמות', תני לכל אחד מהם לקרוא את התשובות של השני בלי הזדמנות לקבל הסבר נוסף בעל פה. רצוי שזה יהיה אחרי שהם לא למדו ביחד ולא פיתחו מושגים משותפים. הבנת חסרונות התשובות הקצרצרות בתקשורת בין אישית לעומת יתרונותיהן בתקשורת בין אדם לעצמו תסביר לילד למה רוצים שהוא יפרט.

עידו הרעיון שלך ממש טוב

כשהוא מבין את הצורך זה תמיד עובד ואני כנראה צריכה לעשות התאמות מילד לנער אבל זה יקח זמן!תודה

יונה שו

New member
התאמות או הרחבות

זו שאלה קשה, מה לעשות כשצריך ללמד אותו משהו אחד והוא רגיל למשהו אחר, לעומת זאת לא רוצה הקלות... קודם כל צריך לזרום איתו (כבר אמרנו עליו ככה ?) ילד רוצה להצליח. אם המורים יסבירו לו אחרת - יעשה אחרת. אם ההורים אומרים אחרת... .זה לא תמיד עובד, לא ההורים נותני הציונים... מצד אחד הוא כבר בכיתה ו' לקראת חטיבה, ומצד שני - הוא רק בכיתה ו' הרבה שנות לימודים לפניו. נראה לי שכשהוא יבין, שצריך לעשות אחרת, יהיה מוכן לקליטת דרך שונה. כדאי גם לקרוא מה אומרת נערה מפורום לקויות למידה על ההקלות... .ולא להיות שונים..

למעלה