איך "עולים על הרכבת"?....

van gogh

New member
איך "עולים על הרכבת"?....

שלום, כתבתי הודעה בפורום פסיכולוגיה, אבל יכול להיות שהיא מתאימה גם לכאן: הי, ובכן, אני בחור בן 29, ואני הקלישאה הידועה של "הבחור שאף אחד לא מבין למה אין לו אף אחת". ובכן, לא הייתה לי חברה רצינית בחיים, והיה קשר אחד שנמשך שנה שהיה הדבר המשמעותי היחיד (סיפור מסובך בפני עצמו) אי פעם. יצאתי להרבה דייטים ובליינדייטים שתמיד לא יוצא מהם כלום. אני פשוט מרגיש שאין לי את הכלים להכנס ל"מסלול המהיר" של עולם הדייטים והיחסים בגלל שאני כ"כ חסר נסיון- וביטחון. אני לא יודע לפלרטט, לא יודע "להתחיל". פשוט כ"כ רגיל להיות לבד, שאני לא יודע איך אפשר אחרת. אני מרגיש שזה פשוט עובר לידי, ושאני מפספס את החיים, ואני חייב לעשות משהו בנידון. הייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי שנמשך בערך שנה, אך הוא לא נגע כ"כ בנושא כי אז היו נושאים חשובים יותר, וגם זה היה מזמן. אני לא יודע מה כדאי לי לעשות עכשיו. האם להיכנס לטיפול ארוך עכשיו? אני לא כ"כ רוצה, וגם יש לי בעיה כלכלית לעשות את זה כרגע. האם יש אפשרויות נוספות, יותר קצרות טווח? (פחות פגישות - פחות כסף, מה לעשות שזה שיקול כרגע). משיטוט באינטרנט עולות כל מיני סדנאות ומאמנים שאני ממש לא יודע מה טיבם ועד כמה הם מתאימית ל"בעיה" שלי. אשמח לשמוע את דעתכם - איך מצילים את העתיד הזוגי שלי? (אני מירושלים אם זה משנה...)

היי ואן גוך../images/Emo140.gif

אני רוצה לשאול אותך שאלה - נניח שעברת את שלב ההיכרות, הפגישה הראשונה או יצירת הקשר. האם אתה מזהה משהו ספציפי שחוסם/עוצר/מעכב אותך מלפתח קשר זוגי? האם כשאתה שואל את עצמך "איך זה שלבחור כמוך אין אף אחת" יש לך תשובה, מלבד הקושי ביצירת סיטואציה ראשונית? תודה, לילה טוב, דבי.

van gogh

New member
שאלה טובה,

אני אנסה לענות, התשובה מורכבת. בחלק לא קטן מהמקרים אני לא ממש מתעניין, ובמקרים שאני כן בעניין, זה אף פעם לא יוצא. כשאני חושב אחורה אחרי פגישה, אני תמיד מרגיש שחסר לי איזה משהו, שיוצר "חיים" בפגישה. אני יוצא עם בנות כמו שאני יוצא לבית קפה עם חברים. כן, אני יודע שזה בעייתי אבל אני לא יודע איך לעשות את זה אחרת, וכאן הבעיה בעצם. רק בשביל להסביר על מה אני מדבר, כבר קרה לי הרבה יותר מפעם אחת שיצאתי לדייט עם מישהי, והסתבר שהיא בכלל לא חשבה שמדובר בדייט...סיטואציה מאוד מביכה ומתסכלת. וכמובן, שיש פחד וחשש, כי שנים של כישלון וחוסר יכולת לפתח מערכת יחסים לא בדיוק בונות ביטחון ושלווה פנימית...

van gogh הי,

הי, אני מבינה מדברייך שאתה מתקשה ליצור קשר עם בחורות ושלאור הכשלונות שלך, כפי שאתה חווה אותם, אתה חש חסר בטחון, דבר שבא לידי ביטוי הן ביצירת הקשר הראשוני עם בנות ובדייטים בכלל. המשפט שהכי קפץ לי הוא: " אני יודע שזה בעייתי אבל לא יודע איך לעשות את זה אחרת". אתה מבין ורוצה לעשות אחרת, כי משהו לא עובד אבל מתקשה לזהות מהו בדיוק הדבר שכדאי לשנות ואיך לשנות אותו. שאלת על סדנאות שונות ואני מסכימה איתך שיש לבדוק היטב במי מדובר מכיוון שהשוק היום פרוץ מאד וחשוב מאד הרקע והנסיון של המאמנים. בסוף החודש אני פותחת קבוצת אימון קטנה (בין 4 ל-6 אנשים בלבד) ברמת גן אותה אני מנחה עם מאמנת נוספת ואני חושבת שזו יכולה להיות הזדמנות נהדרת בשבילך לעבודה. בקבוצת האימון תעבור תהליך של הכרות מעמיקה עם עצמך- מה הכוחות שלך, מה חשוב לך , איך אתה פועל, תגדיר מטרה ממוקדת, תבנה תכנית פעולה מדורגת כאשר כל אחד מהחברים בקבוצה מתאמן על השגת מטרה שלו וכל אחד מחויב הן לפעול לשם השגת מטרתו והן לחזק, לתמוך, להעצים, לעודד, ללוות את חברי הקבוצה האחרים. זה מרחב בו תוכל ללמוד על עצמך, לשמוע מאחרים חוויות שלהם, לשתף בהתלבטויות, לחזק אחרים ולהתחזק בעצמך. תוכל לשמוע פרספקטיבות שונות משלך, אחרים יוכלו לשקף לך איך הם חווים אותך. הלמידה היא עצומה ומרתקת. נראה לי שבמקרה שלך קבוצה בהחלט עדיפה על אימון באחד על אחד מאחר והלמידה מהאחרים יכולה להיות מאד משמעותית וכן הקבוצה היא מקום נפלא ובטוח לאימון ותרגול מיומנויות בינאישיות. אני מזמינה אותך לקרוא יותר על אימון בקבוצה באתר שלי ואם יש לך שאלות נוספות אשמח להרחיב כמובן. חשוב לי לציין, כי את הסדנה אני מנחה עם מאמנת נוספת- שתינו מאמנות מנוסות, בעלות תואר שני בפסיכולוגיה, הסמכה באימון אישי ובאימון אישי בקבוצה. נראה כי אתה מאד רוצה לקבל עזרה ומאד רוצה זוגיות ואלה שני תנאים הכרחיים לשינוי. הצעד הבא הוא קבלת החלטה איך אתה מתקדם הלאה . בהצלחה!! אילת לבנון

shoni1977

New member
מה ניסית עד עכשיו?

תראה כל אחד הולך למה שעושה לו טוב. ומרגיש שיש שינוי. אבל כל שינוי לוקח זמן מה שלך ייקח שנה יש אנשים שייקח פחות. הלכת לפסיכולוג? אני למדתי שיטת ספלטר, שזה שינוי דפוסי התנהגות תוך כדאי מגע ותנועה. יכול להיות שהגוף שלך משדר התרחקות.. מסוימת. אתה אומר שלא היו לך יחסים בעבר? כשאתה פוגש בחורה .. מה קורה לך בגוף? מה אתה מרגיש? שאתה נחסם? לא יכול לדבר? הביטחון יורד? בכל מקרה עם תירצה אוכל להיפגש איתך ולראות אולי אוכל לעבוד איתך. המייל שלי הוא [email protected] הייתי נותנת לך את שם האתר שתוכל לראות.. אבל אני לא רוצה להישמע שאני מפרסמת פה משהו. ברגע שתשלחי לי מייל אני אשמח לתת לך את האתר שתוכל ללמוד קצת על השיטה ולראות אם זה משהו שיכול להתאים לך.

למעלה