איך עושה חמור?....

m i s u

New member
איך עושה חמור?....

בתור אם לפעוטה בת שנה ושלושה חודשים ברצוני לשאול: הפרה גועה, הכבשה פועה, וגם העז, והחמור? נוער? והברוז? מגעגע? והסוס? צוהל? ומה עם הגמל? בטח יש עוד כמה ברשימה זו שלא עולים כרגע בזיכרוני... תודה

or99

New member
יש מקור...

בו הרבה קולות של חיות, לא כולם בשימוש בזמננו: "אמר ר´ יוחנן: היו כולם נותנין קולם והיה מרעיד כל העולם כולו - שור גועה, אריה שואג, איל צוהל, נמר צורח, כבש חונב, זאב זורד, צבי מפרט, דוב מנמנם, חמור מבריס, פיל נוהם, ראם מצלצל, גרפית מלבלב, אדם מרנן, שר מזמר". ("בית מדרש", ילינק)

אִיתַי

New member
תשובה ../images/Emo26.gif

עד כמה שידוע לי, החמור נוער והסוס צוהל. באשר לכל השאר, אני לא בטוח לגמרי. אני מניח שהדברים שהביא כאן אור נכונים ומבוססים, אולם אשמח אם ירחיב בנושא, יאיר את עינינו ויפרט מהו המקור ממנו המידע נלקח.

m i s u

New member
../images/Emo105.gifמקפיצה, ויש לי עוד שאלה,

אבל צריך לנקד אותה, מישהוא יכול אולי לומר לי בטובו איך מנקדים ? האם צריך לשם כך תוכנה מיוחדת? רב תודות.

dogli3

New member
ככה:

ראשית, תלחצי על Caps Lock. משנית, תלחצי על Shift+ תו מהשורה העליונה למעט Backspace.

or99

New member
הציטוט הוא מאבן שושן...

כאן נכתב כך: "´בית המדרש´ הוא ספר חשוב מאוד - קובץ מדרשים נדירים, שקובצו על ידי החוקר אהרון יעללינק ופורסמו לראשונה בלייפציג בשנת 1853."

אִיתַי

New member
וכמאמר הפתגם

"אין חמור נוהק אלא מתוך כפיפה של חרובים". פירושים: נוהק = קורא, משמיע קול. כפיפה = סל. החמור נוהק כאשר הוא אוכל חרובים, אחד המזונות האהובים עליו. הכוונה היא שמרוב שטוב לו לאדם, מרוב שפע והנאה - הוא "בועט" בזולתו. (אחד הפתגמים היפים יותר, המלוקטים ב"ניבון אריאל", אשר המלצתי עליו - בחום - גם בעמוד הפתיחה של הפורום. בו נעזרתי לכתיבת הפתגם לעיל).

למעלה