איך עושה חתול ?

שרית(^_^)

New member
איך עושה חתול ? ../images/Emo54.gif

כמו שכבר יכולתם אולי לנחש לפי החתימה שלי (וגם לפי התמונות של הכלבה המקסימה שלי, שאיכשהו השתרבבו לאחד השרשורים הקודמים
) אחת האהבות הגדולות שלי בחיים (מלבד היפנית) היא בעלי חיים. וכך החלטתי לפתוח שרשור בעלי-חיים נוסף... (ולנצל את ההזדמנות להשוויץ עם עוד כמה תמונות של גן-החיות הפרטי שלי, מבלי לחרוג מנושא הפורום
) אז שרשור שמות של חיות ביפנית, ראיתי שכבר היה כאן. אבל האם ידעתם שחיות ביפן משמיעות קולות שונים לגמרי מחיות בישראל ? אז איך עושה חתול ביפנית ?
והנה תמונה של אחד משני החתולים המקסימים שלנו...

5 0 6

New member
יש bimbomushi

(וזה מוזר, כי זו מילה יפנית מקורית שמשום מה יש בה עיצור-bimbomushi)| שזו חיפושית שלפי האמונה מבשרת על עוני (כמו אל העוני-bimbogami). יש kabutomushi (שזה סוג כלשהו של חיפושית יפנית) ו-tentoumushi, פרת משה. kumo-עכביש hae-זבוב hachi-דבורה tonbo-שפירית hotaru-גחלילית kemushi-זחל semi-ציקדה gokiburi-מקק kamakiri-גמל-שלמה kirigirisu-חרגול koorogi-צרצר inago-ארבה ka-יתוש מישהו מכיר עוד חרקים (פרפר, נמלה וכו'...)?

ayumi3000

New member
חרק

לפי מה שאני זוכר מהשיעור semi זה חרק בכלליות (או שזה סוג של חרק?)

שרית(^_^)

New member
נקו, איזה חתול מדהים! ותשובה נכונה

אכן, חתולים ביפן אומרים ニャー או ニャオ נייאו (ולא מייאו, כמו החתולים הישראלים). והב-הב (או האו-האו) ביפנית (כלב) ? וקוקוריקו (תרנגול) ? ומוּוּוּ (פרה) ? ואריה ? (לא יודעת בעברית
) לגלות או לחכות לתשובות ?
והנה הזדמנות נוספת להציג עוד יפיפיה שלנו (יושבת על הראש של בעלי)...

GnomeBubble

New member
../images/Emo107.gif

wan wan ワンワン חוץ מזה אני לא זוכר אבל
עושה ケロケロ

swirrrly

New member
אז זהו שהעיצור "m" זה בעצם n

פשוט לפני b,p וכאלה
הוא נשמע כמו m.... יש המון וריאציות שונות לבטא את n ההברה =]

שרית(^_^)

New member
605, קצת סטית מנושא השרשור ../images/Emo13.gif

אבל לא נורא. גם חרקים הם בעלי-חיים, וגם הם משמיעים קולות
היתוש, הזבוב והדבורה למשל עושים ביפנית ぶんぶん bun bun הצרצר עושה み~んみ~ん mi~n mi~n    וכמו ששירלי כתבה למטה, הצליל של ה-ん N אכן נשמע כ-M לפני P או B. כמו גם למשל במילה 新聞 (עיתון) - shinbun שבתעתיק נכתב לעיתים כ- shiMbun כי ה-N נשמעת כמו M. הקאנג'י של חרק (mushi) הוא 虫 פרפר = chouchou 蝶々 פרפר לילה = ga 蛾 נמלה = ari 蟻 וכל הכבוד על השליטה בשמות החרקים

שרית(^_^)

New member
טוב, מאחר שהתשובות מתמהמהות...

אענה בעצמי
犬 כלב => わんわん wanwan (אגב, בנוסף למילה いぬ inu אומרים גם わんわん או わんちゃん) 鶏 תרנגול => ここけっこー kokokekkoo 牛 פרה => もー moo ライオン אריה => がおー gaoo מישהו מכיר עוד קולות ? ואיך אפשר בלי (הרי בשביל זה פתחתי את השרשור מלכתחילה
) - תמונה אחרונה של החתול השני שלנו.

שרית(^_^)

New member
תיקון ../images/Emo128.gif

鶏 תרנגול =>   コケコッコー  kokekokkoo ותיקון נוסף: בהודעה הקודמת כתבתי את כל הקולות בהירגאנה, אך בד"כ כותבים אותם בקטקאנה.

GnomeBubble

New member
אופס, רק עכשיו שמתי לב

בכל אופן הצפרדע שלי נותרת בעינה
בכל אופן, הנה עוד קולות שמצאתי: שועל - kon (כן, זה מוזר) קוף - kikii עכבר - chuuchuu כבשה, הפלא ופלא, עושה mee!

5 0 6

New member
תודה!

אמרת שהחלטת לפתוח שרשור בעלי-חיים חדש, אז הוספתי שמות.

GnomeBubble

New member
הממ, עוד קצת

蚊 - ka - יתוש 蚕 - kaiko - תולעת משי, אבל נראה לי שאת זה מישהו כבר אמר 蛇 - hebi - נחש, טוב, לא ממש חרק, אבל פשוט התחלתי לעבור על כל מה שיש את הקנג'י עם הבושו של חרק (虫)

למעלה