איך עושים את זה? אחרי התואר...

איך עושים את זה? אחרי התואר...

סיימתי לימודים, אני כרגע עובד במשרה סטודנטיאלית בירושלים שהיא די אחלה חוץ מזה שהיא חלקית. עכשיו אני רוצה לעבור לעבוד בעבודה אחרת במשרה מלאה ורוב הסיכויים שזה יצטרך להיות בעיר אחרת. איך עושים את זה? נניח חיפשתי עבודה ומצאתי בתל-אביב, אני צריך להתחיל במיידי, אין לי דירה, אני לא מכיר ממש את העיר, תוך שבוע אני צריך להתארגן על עצמי? מקווה שהבעיה מובנת. עזרה?

ebi83

New member
קודם כל- מוצאים עבודה.

מירושלים לת"א אפשר להסתדר עם תח"צ עד שמוצאים דירה במקום רלוונטי יותר. ממליץ גם לבדוק במקום העבודה החדש (כשיהיה) אם יש אנשים נוספים שמגיעים מירושלים- אפשר להסתדר עם טרמפ קבוע בתמורה להשתתפות בדלק או משהו.
&nbsp
אפשר ליפול מדי פעם אצל חברים אם יש כאלו באזור העבודה.
&nbsp
אפשר למצוא דירה בת"א\ר"ג והאזור בזמן קצר יחסית, רק צריך להשקיע בחיפוש. יש ים קבוצות פייסבוק בנושא, יש את יד2 והומלס שיכולים להיות יעילים... רק לחפש.
&nbsp
ותודה לגוגל מפות, למוביט ולשאר אפליקציות שעוזרות לניווט הראשוני, לפחות עד שתכיר את האזורים הרלוונטיים לך

&nbsp
אם יש שאלות ספציפיות, אשמח לנסות לעזור. העיקרון הוא- מתמודדים תקופה מסוימת למרות המגה-קושי ולאט לאט מסתדרים.
&nbsp

תודה, זה עוזר

רק לדעת שזה אפשרי...
אופציה שנייה: חשבתי סתם לעבור לתל-אביב אפילו רק להכיר את המקום ולעבוד שם במשרה חלקית, ואז למצוא משרה מלאה רצינית יותר...
אני פשוט לא רוצה להגיע למצב שאני מגיע לעבודה חדשה מותש לגמרי מהנסיעות והבלגן

ebi83

New member
הכל אפשרי.

רק לידיעתך, המחיה בת"א יקרה יחסית. לגור בלי לעבוד יכול לרוקן לך את החשבון בנק

88סול

New member
לעבור לתל אביב בשביל משרה חלקית?

זה נשמע לי כמו רעיון לא משתלם בגלל שהשכירות בתל אביב מאוד יקרה ושכר במשרה חלקית לא יכסה את כל ההוצאות שיהיו לך.
אם יש לך עזרה כלכלית איכשהו אז זה יכול לעבוד.
בלי עזרה כלכלית ולחיות בתל אביב בשכר של חצי משרה נשמע לי רעיון גרוע..
&nbsp
*בהצלחה

Purple Mushroom

New member
יש לי גם רעיון:

אולי קודם כל תחסוך סכום מסויים, ואז תעבור לתל אביב, ותמצא עבודה במשרה מלאה. לא חייבים להיות מותשים לגמרי מהנסיעות (או אולי כן?) לי אין ניסיון בכזה מצב.
אני לדוגמא, גר בדרום תל אביב, חי מהכנסה כלשהי קטנה. וחי כולל שכירות (יחסית זולה) בקרית שלום, בהוצאות (גדולות יחסית), של פחות מ3 אלף ש"ח, (כולל שכירות ומחיה). לחודש.
אבל גם נעזר בהורים, באמא, ובאבא קצת. בהצלחה.

בשעה טובה
על סיום הלימודים

אני לא כל כך הבנתי האם אתה גר לבד בירושליים
או אצל ההורים
האם לקחת כל ההוצאות בחשבון?
ממליצה דווקא על מעבר לרמת גן\חולון\ראשון לציון
גם בעיר הנל עבודה לא חסר והמגורים יותר זולים.
&nbsp
אין בהודעתך פרטים נוספים
אם אף פעם לא גרת בתל אביב, לא יודעת האם אתה תאהב את העיר
הרועשת הזאת...
בגדול זו עיר סופר יקרה במחיר המזון הבסיסי-פירות וירקות
&nbsp
ההמלצה שלי היא אם אתה גר עם ההורים
זה לחשוך כסף לכמה חודשים טובים
ואחרי זה לעבור לעיר היעד
ואחרי זה למצוא עבודה
כי אם תמצא שם עבודה זה לא מבטיח שאתה תשאר שם כל הזמן... כל הזמן יכולים לפטר אותך...
בעולם שלנו שום דבר לא בטוח..
&nbsp
&nbsp
---
ובכלל כיוון שאין פרטים נוספים
אולי היית שוקל להמשיך לגור בירושליים
ולמצוא עוד עבודה במשרה חלקית וזהו
לא יודעת אם אתה גר עם ההורים
תמיד תוכל להשכיר בירושליים לבד או עם שותפים.
&nbsp
כאילו אם ישך וותק בעבודה שלך -אני הייתי חושבת עשרות פעמים לפני שאני עוזבת אותה.
בימנו לא קל לקבל וותק ולהישאר באותו מקום...
&nbsp

oromer

New member
מנהל
אני מבינה שאתה רוצה קודם למצוא עבודה ואז לעבור דירה

בכל מקרה תיקח בחשבון שמעסיקים- ברגע שידעו שאתה גר בירושלים יש סיכוי שלא יפנו אליך. בהנחה שמצאת, אתה יכול למצוא חבר/קרוב משפחה,ולשון אצלו כמה ימים. ולהתייעץ איפה להשכיר דירה.
בכל מקרה אתה יכול לעשות את הנסיעות

88סול

New member
הדילמה הזאת גם מתרוצצת אצלי בראש

כי גם אני סטודנטית וגרה בירושלים (במקור מירושלים) ואני חושבת שבעתיד לא תהייה לי ברירה ואצטרך לעבור למרכז בגלל העבודה (עיצוב גרפי).
שאלתי חברים שעשו את המעבר וענו לי תשובות שונות.
היו כאלה שחיפשו קודם כל חיפשו דירה והיו כאלה שקודם כל חיפשו עבודה.
כך או כך לכל מצב יש היתרונות וחסרונות אז תחשוב על הכל.

FineSilverMan

New member
לא פשוט למצוא עבודה בת"א ולהמשיך לגור בירושלים...

או שזה סתם תירוץ של מעסיקים.
יכול להיות שעדיף למצוא סאבלט לחודש-חודשיים. יש קבוצות בפייסבוק בשביל זה. לקבוע ראיונות עבודה מראש לתקופה הזו.
כמובן זו רק הצעה ואפשר להגיע מירושלים... רק עדיף לציין שאתה מת"א...

oromer

New member
מנהל
עוד משהו

קודם כל, תנסה למצוא עבודה בירושלים. יש תחומים שיש בהם עבודה. העבודה החלקית שלך היא במקצוע שלך? יש לך אפשרות להגדיל קצת את המשרה? אם זה בתחום שלך אולי שווה להמשיך לעבוד בה עוד קצת וביחד עם עוד משהו כדי שתבחן את האופציות שלך באופן רגוע.
אני מכריה מישהיא שברגע שעברה לת"א- היא היתה לחוצה על עבודה כי היא כבר שכרה דירה . אז היא לא חיפשה יותר מידי ובמה שהיה היא לקחה. החברה שהיא עובדת די נחשבת. אבל התפקיד לא משהו והשכר לא משהו. אני לא חושבת שזה הבחירה הראשונה, אבל כשאתה לחוץ על עבודה...

TotalCommnader

New member
בשבוע מרוכז שבו רק תחפש דירות לא תמצא? מנסיון שלי כן. ואם עו

ד שבוע תיסע/תשען על פתרונות זמניים כשאת הבוקר/ערב אתה מקדיש לחיפוש לא יקרה אסון. בקיצור תמצא עבודה ותגיע תוך שבוע ולא מייד. גם לנוח שבוע מלימודים זה בסדר. לעבוד יש כל החיים.

לא קורה שבזמן העבודה יש מעבר דירה/שיפוץ/בנייה/ילדים חולים וכו'? מסתדרים. גם מנסיון

TotalCommnader

New member
עדיף להיות לחוץ על חיפוש דירה מאשר על עבודה עם דירה יקרה

ובסוף העבודה שהתפשרת עליה בגלל לחץ כלכלי רחוקה מהדירה...

חסרים קצת פרטים

באיזה תחום אתה מחפש עבודה? אין מספיק משרות בתחום בירושלים?
&nbsp
לגבי תל אביב אני חייבת לציין שאכן לא זול כאן, אבל גם לא יקר-בטירוף-לא-תעמוד-בזה כמו שציינו מגיבים אחרים.
עושה רושם שאתה רוצה לעבור לעיר הגדולה והרועשת,
ואם זה המצב - ממליצה לך לחסוך קצת כסף (אפילו עשר אלף, רק שיהיה לך קצת גיבוי למקרים בלתי צפויים) ואז להתחיל לחפש דירה ועבודה במקביל.
ברגע שתקבל קצת מושג לגבי אופציות התעסוקה וגם לגבי אוםציות המגורים תוכל להחליט.
&nbsp
בהצלחה!

oromer

New member
מנהל
זה לא העיניין שהוא לא יעמוד בזה

הוא כרגע במצב שהוא חוסך כסף לצורך לימודים. היכולת לחסוך שאתה צריך לשלם הוצאות דיור ( שהן מעבר לשכר דירה) היא יותר קטנה, במיווחד בת"א.

הוא כרגע חוסך את כסף, יש לו הרכב של ההורים שלו שזה יחסית זמין עבורו. הוא יכול לעבור לת"א, ולקנות רכב. במצב כזה לא בטוח שהוא יצליח לחסוך. וגם אם כן זה יהיה ממש מעט. אני לא בעד לחיות בצורה ספגנית, ולא לצמצם בכלל את ההוצאות ולא לחיות. אבל, כרגע יש לו כסף שהוא מעוניין לחסוך לתקופה שבה הוא לא יוכל לעבוד, בטח שלא באותה אינטנסיביות. מה גם שהוא יחסית נייד כי הוא יכול להשתמש ברכב של הוריו.
לפותח השרשור, זו תקופה זמנית. מטרתה- לשפר את הרווחה שלך בעתיד.

Purple Mushroom

New member
לאט ובזהירות

(תראה את התגובה של התגובה שלי באדום
)
בהצלחה !
=] ...
&nbsp

ayaht

New member
קודם כל תמצא עבודה טובה. במקצוע שלמדת.

משם הכל פתוח.

ברגע שיש לך עבודה, תוכל למצוא דירה באיזור.
מקסימום תהיה לך תקופת מעבר שבה תצטרך להתאמץ קצת עם נסיעות ארוכות, אבל זה שווה והרבה עושים את זה.
דרך אגב, לגיטימי לגמרי לציין בקורות החיים שלך נכונות להעתיק מקום מגורים למקום העבודה.

בקיצור, אל תוותר על העבודה הסטודנטיאלית בזמן שאתה מחפש עבודה.
מצא עבודה אחרת ואז תתחיל לחפש דירה.
יהיה בסדר.

מזל טוב על סיום התואר ובהצלחה

למעלה