איך עושים את זה? קינוח טעים...

נירש

New member
איך עושים את זה? קינוח טעים...

הי נתקלתי בקינוח שבו יש "דפים" בעובי של כחצי ס"מ, ממש טעימים, שמורכבים מפצפוצי אורז שבורים יחד עם משהו שנדמה לי שהיה ריבת חלב או פרלינה. השאלה שלי היא איך עושים את הדף הזה, ואם יש לזה מונח מקצועי. זה לא היה טוויל, אלא הרבה יותר עבה. אפילו קצת גמיש. תודה!
 

bali

New member
מנהל
זה מהותי אם הטעם היה של פרלינה (אגוזים)

או של ריבת חלב (קרמל עם שמנת למשל). אם זה היה טעם יותר קרמלי אז אולי הכינו כך: הכינו קרמל נניח מכוס וחצי סוכר. כשהסוכר נמס ומקבל צבע זהוב עמוק, מוסיפים לו מיכל של שמנת מתוקה שהרתחנו בינתיים כשהקרמל מתבשל. מוסיפים את השמנת הרותחת בזהירות ומערבבים על אש קטנה עם הקרמל עד שנוצר רוטב חלק ואחיד בצבע של סוכריות חמאה. מורידים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב שכל הפצפוצים יהיו מצופים, ואז משטחים במהירות על תבנית משומנת לעובי הרצוי ומניחים לעסק הזה להתקרר ולהתמצק (בהתחלה על השיש וכשבטמפ' החדר מעבירים למקרר). חותכים עם סכין חדה למלבנים או ריבועים. זה נשמע בערך מה שאתה מתאר. אם זה היה קצת גמיש אבל לא רך כמו טופי, אז לשים רק חצי מיכל שמנת ולא מיכל שלם (מיכל שלם יתן מרקם של טופי רך)
 

נירש

New member
תודה רבה! שאלה לגבי הקרמל...

כשאני מכין אותו, פשוט לשים את כל הכמות בסיר ולתת לזה להגיע לצבע הרצוי? על איזה אש - והאם אמורים לערבב באמצע, או לא לשים את כל הכמות? פשוט אני אף פעם לא מצליח להגיע לקרמל מושלם ורציתי לדעת מה הסוד.
תודה שוב, אני מת כבר לנסות את זה...
 

bali

New member
מנהל
הכנת קרמל

שמים את כל הסוכר בבת אחת במחבת עמוקה או סיר, בשכבה אחידה. על אש בינונית מתחילים לחמם את הסוכר. כשבצדדים של הסיר נראה שהסוכר מתחיל להינמסף מתחילים לערבב אותו כדי לערבב את הסוכר שעדיין לא נמס עם הסוכר שנמס בתחתית הסיר. לערבב ולהשגיח שהקרמל לא יהפוך לחום כהה מדיי כי אז הוא נעשה מר. אם הסוכר לא נמס מספיק בהתחלה, אפשר לשפוך מעל מים ולערבב עם הסוכר. המים יעזרו לסוכר להינמס בצורה יותר אחידה. כשהקרמל בצבע חום זהוב, מוסיפים את השמנת הרותחת ומנמיכים אש ללהבה נמוכה שהקרמל לא יהיה מר מדיי בסוף.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה! ספר אם זה יצא כמו שרצית.

 

נירש

New member
אגב, הבלוג שלך מגניב והפליקר עוד יותר!

ממש כיף לקרוא (מצטער לשמוע על היד והכל, העיקר שעכשיו הכל בסדר) ותענוג לראות את כל התמונות בפליקר
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה על כל המחמאות ../images/Emo24.gif../images/Emo9.gif

שמחה שנהנית.
 
למעלה