איך עושים את זה ?

mia44

New member
איך עושים את זה ?

אני עתידה ללדת בדצמבר ינואר איך מניקים שניים? המלצות....

lironron21

New member
מקפיצה ומוסיפה שאלה

האם השמן הנקה של וולדה טוב? או קרם אחר?
מה קורה אם השמן/ קרם לא נספג והתינוק יונק- האם זה בסדר?

mia44

New member
ללירון

היי לירון,
יש למדלה משחת הנקה מעולה מפיורלן טהור ואין כל בעיה להניק איתה.
בהצלחה

שמן

הי לירון

נעים מאוד, ברוכה המצטרפת.

למה הכוונה שמן הנקה ?
משחה או שמן ששמים על פטמות ?

בעיקרון - לא צריך למרוח על הפטמות כלום. גם לא לסבן אותן במקלחת. כבר מסוף ההריון.
הסבון מייבש את הפטמה ומייבש את השומן שהגוף מפריש כדי לרכך את העור של הפטמה.

יש משחות כגון הפיורלין של חברת מדלה או לנולין ואחרות - שאמורות לרכך ולשמן את העור.
המשחות האלו - יכולות להקל על תחושה לא נעימה ואולי גם במקרים של כאב ופצעים.
אבל - כשיש כאבים ו/או פצעים - חשוב להבין שזו לא צורת הנקה תקינה וחשוב מאוד לתקן את החיבור של התינוק לשד כי המשחות לא מרפאות. התיקון של החיבור לשד זה מה שעוזר לריפוי בעצם. המשחבה יכולה להרגיע.

משחת הפיורלין או הלנולין בטוחות ואין בעיה להניק איתן.

לגבי אחרות - צריך לבדוק, כי יש משחות שלא כדאי שייכנסו לפה של התינוק.

lironron21

New member
תודה על השם של המשחה

רכשתי שמן להנקה של חברת וולדה.
http://www.weledababy.co.il/index.php?id=660
הבנתי שהוא עוזר לייצר עוד חלב ומרגיע פטמות סדוקות. מבוסס על שמן שקדים.
שמן פשוט לא נספג מיד עם המריחה ולכן שאלתי האם ניתן לתינוק לינוק אחרי מריחה. ובכלל נראה לי שאיך שאסיים להניק אחד ואח"כ את השני ישאר לי משהו כמו חצי שעה (נגיד ואחרי האכלה עוד שאבתי) ואז שוב להניק.. זה נראה לי טירוף ... הרי כל שלוש שעות נותנים לתינוק אוכל- לא?

משחות ושמנים להנקה

הי לירון

תודה על ההסבר.

אז ככה -
העיקרון המוצרים של וולדה טובים. אני לא מכירה את השמן הזה .
אבל - ממה שכתוב באתר - לא כתוב על זה שהוא עוזר להגביר את ייצור החלב. אני גם לא יכולה לסמוך על זה.
ייצור החלב עובד על ביקוש והציע - כדי להגביר ייצור חלב - האמא צריכה להניק, או להגביר הנקה ואם צריך - אז גם לשאוב.
אין אפשרות לדעת - במריחה של שמן חיצוני על הגוף - כמה נספג ואיך החומרים שיש בו משפיעים על הגוף.

בנוסף - אני גם ממש לא חושבת שצריך להשתמש במשהו לפני הלידה על השד.
צריך לרק לשטוף את השדיים עם מים ולא לסבן.
כמו שהסברתי - הסבון מייבש את הפטמות והעור של ההילה ומוריד את שכבת השומן שהבלוטות על ההילה מייצרות ומפרישות.
השומן הזה - הוא בריח של מי השפיר, והוא מושך את התינוק לשד אחרי הלידה, בנוסף לשימון וריכוך של העור.
כל שמן אחר שמורחים - מתערב בריח הזה וחבל.

אחרי הלידה - אם יש פצעים וכאבים - יכול להיות שאפשר להשתמש בו על השד.
הוא שונה ממשחות כמו פיורלין או לנולין. - הן עשויות משומן כבשים. חומר טבעי לחלוטין ובלי שום תוספות.
השמן - מורכב מכל מיני צמחים ואין מחקרים על השפעת הצמחים האלה על התינוק. נכון שבגדול - הכל טבעי, ונראה שזה בסדר. אבל - אני לא בטוחה שאני רוצה שהתינוק יינק את הטעם של הצמחים האלה.
כשהשמן מרוח על הפטמה והתינוק יונק - סביר להניח שמשהו ייכנס לו גם לפה ואני לא יודעת אם זה יהיה לו טעים ואיך זה ישפיע עליו ולא הייתי רוצה לנסות את זה.

בעיקרון - כדאי למרוח משחה, אם צריך, על הפטמה - אחרי ההנקה. כך הסיכוי שזה ייספג עד ההנקה הבאה.

התחלת הנקה

הי מאיה 44

ברוכה הבאה אלינו!

נסי לחפש פה בפורום "התחלת הנקה" - יש המון מידע.

אשמח אם תספרי קצת איפה את מתעתדת ללדת, האם מתוכנן ניתוח או כרגע הכיוון הוא לידה ואגינלית ?

יש המון מה לכתוב.
אחרי שתכתבי תשובות - אמשיך משם עם קצת טיפים.

אני בטוחה שגם האמהות פה יכתבו מנסיונן הרב.

mia44

New member
.

היי הדר,

אז אני קצת אספר על הרקע המשפחתי שלי כדיי שהסיפור יהיה עסיסי..:)

יש לי תינוקת בת שנה ושלושה חודשים כן כן תהיה לי שלישייה בעז׳רת השם אך איך אומרים אלוקים נותן למי שיכול ... יהיה טוב, יש לי תאומות אני כרגע בשבוע 29 + 3 אני מאמינה שהלידה תהיה באמצע דצמבר מעוניינת בבלינסון מאודדד רוצה לידה ואגינלית ולא קיסרי כרגע הן במצב ראש ועכוז מקווה ששתיהן יהיו ראש ויהיה כפי שאני רוצה...

לגבי ההנקה הנקתי את בתי 9 חודשים מאוד התחברתי אך כרגע חושבת איך מניקים 2 ....

המשך

ואווו מאיה....

אין ספק שידייך יהיו מלאות... תרתי משמע...

אבל - ברור לגמרי שאת מסוגלת ויכולה לזה!!!!

נהדר שהנקת את הגדולה ! זה יכול מאוד לעזור.

הכי חשוב - עזרה , עזרה ושוב עזרה !!!
שתהיה לך עזרה מההתחלה. כי ללא ספק תזדקקי לה, גם עם "הגדולה" ... הכל יחסי בחיים...

מאוד יכול להיות שההנקה תהיה דווקא פתרון טוב ונוח, כי זה יקל על כך נושא ההכנה ונקיון הבקבוקים ויחסוך לך זמן. (וכמובן הרבה כסף)

בלינסון בסדר גמור, אבל נושא ההנקה קצת לוקה שם בחסר. מעט מידי תמיכה לדעתי.

נסי בבקשה למקד את השאלות שלך כדי שיהיה לנו קל יותר לענות.

טל ומטר1

New member
ניתן ללדת רגיל גם במצג ראש עכוז

רק שצריך לבחור בית חולים שמיומן בלידות מסוג זה .

טל ומטר1

New member
אני ילדתי בשערי צדק ובחרתי בו בגלל שרציתי

ללדת רגיל . אין לי נסיון באזור המרכז לפי מה שקראתי בעבר תל השומר ואיכילוב . את יכולה לשאול גם בפורום תאומים ושלישיות . או לחפש בהיסטוריה של פורום תאומים ושלישיות יש המון שירשורים בנושא

לניאדו לדעתי... ראש עכוז

אני ילדתי ככה בביקור חולים בירושלים (ובלי אפידורל) אבל עם רופאה פרטית...

למעלה