בעיקרון יש
יהיה לי ממש קשה להסביר לך את זה כאן בפורום, אבל אני בכלל חושב שכדאי לך לנסות לחפש את זה לבד. בכל אופן בגלל סוג האקורדים, מטעמי נוחות רוב הפוזיציות האפשריות למוקטנים (וחצי מוקטנים) בגיטרה, יושבים על ארבעה מיתרים (כל מיתר - צליל) כאשר אין כפילות ששני מיתרים יוצרים את אותו צליל (בניגוד נגיד לפוזיציה המוכרת לך של F, שבה יש חזרה על הצליל פה שלוש פעמים (מיתר 1,3,6) ועל הצליל דו פעמיים (2,5)) בכל אופן אני ממליץ לך גם לחפש את האקורד לבד, זה ממש עוזרק ומפתח, וגם לחפש כל מיני פוזיציות, יש לפחות 4 לכל אקורד על 12 סריגים. תתחיל מחיפוש של אקורד לפי צליל הטוניקה (צליל שעל שמו האקורד) שיהיה צליל הבס, פשוט כנקודת התחלה, ותמשיך למצוא את שאר צלילי האקורד בצורה שהכי נוחה לך לאצבעות. אחר כך אם אתה באמת רוצה לפתח את עצמך (מה שמאד מומלץ) חפש גם היפוכים, כלומר אקורדים בעלי אותם צלילים, רק מה שהטוניקה היא לא הבס. ובכל מקרה כדאי לך לעשות את זה גם לגבי אקורדים שאתה כבר "יודע" לנגן, כמו אלו שהזכרת Gm, וכולי, בעלי פוזיציות מוכרות. חפש את הפוזיציות הלא מוכרות, אל תדאג, זה לא לחינם, זה יחזור אליך בגדול כשתרצה לנגן שיר בצורה מעניינת או להרמן דברים.