איך עושים טיח?

jlavi2002

New member
איך עושים טיח?

השכנים בנו גדר בלוקים (בערך 40 מר) איך אני מכין טיח? איך אני מטייח? תודה על ההסבר

uti

New member
........

לא יודעת איך מכינים, אבל...... יודעת שניתן לקנות את זה ברשתות עשה זאת בעצמך ובחנויות טמבור, ו...גם עכשיו טמבור יצאו עם טייח בצבעים שונים, חביב

מעט מידע יותר מפורט מצרף קישור עם מידע לגבי מהות הטיח ,ומוצרים . מבחינת ישום ,לדעתי צריך יכולת לביצוע עבודה מסוג כזה.גם אם נצא מתוך הנחה שאת החומר לא בעיה להכין.למרוח על הקיר וליישר .צריך לא מעט מיומנות. אחרת זה יצא קיר אומנותי ...,ולא שאני פוסל את זה. בהצלחה

דניעל

New member
לא צריך "לזרוק" טיח על הקיר?

אני תמיד מעריצה את הפועלים שזורקים את הטיח על הקיר ומצליחים לכסות חתיכות נכבדות תוך דקות. נראה לי שצריך נסיון בשביל זה. מותר גם סתם למרוח, כמו שפכטל?

ronnymp

New member
כן - אבל הרבה מיומנות חבויה שם ../images/Emo20.gif

דניעל היקרה ..... הפועלים ההם ש"זורקים" את הטיח במיומנות רבה עושים את זה כבר באופן אוטומטי ומייד אח"כ מיישרים את המשטח עם מכשיר שיטוח אולי זה נראה כסתם "לזרוק" את הטיח - אבל זה ממש מרב מיומנות אבל מצד שני אני בהחלט כן חושב שניתן בכל זאת לעשות את זה גם לבד ותמיד ניתן לנסות ליישר (להחליק) שוב ושוב ושוב ..... ומקסימום - להריץ על זה אח"כ איזשהו מטפס יפה שיסתיר (כמו פסיפלורה למשל) או שפשוט לצבוע ....
- רוני

דניעל

New member
להפך. לא אמרתי שזה סתם לזרוק.

כתבתי דוקא שאני מעריצה את המיומנות שלהם.

8eyald

New member
טיח

חומרים: טיט מוכן ניתן לקנות בשקים בין 5 ל10 ש"ח לשק בתוך השק כ2.5 דליים מלט ביג'יבונד כלים: פיילה גדולה לעירבוב כפות בנאים מרובעת גדולה ורגילה(משולשת) בינונית גדולה מלג' שזה כלי למריחה מלג' עץ מסור ליישור טיח-שזה סרגל אלומיום עם שינים גסות ניתן לקנות בגדלים שונים רשת לניפוי מערבבים את החומר ביחס של 4 מידות טיט מידה אחת מלט +ביג'יבונד לפי הטעם עד לקבלת עיסה סמיכה ודביקה מסננים במידה ויש אבנים או גושים אני לא אמליץ לזרוק כי זה דורש מיומנות מסוימת. אפשר להעמיס על המל'ג ואז למרוח על הקיר שכבה של בין 0.5 ס"מ ל2.5 עדיף דק לפי הקיר לישר קלות בעזרת המלג' עץ. להניח להתייבש קמעה ואז לישר בעזרת המשור. יש לשים לב לא לישר בשלב מוקדם מידי שאז הטיח ינשור ולא מאוחר מידי שאז יהיה יבש מידי. זמן ייבוש לפי הטמפרטורה וכמות המלט. יש להרטיב את הקיר לפני ולהשקות אחרי הייבוש. לעיתים קרובות צריך לבצע תיקונים. אפשר להשתמש במיקסים מוכנים של חברות מוכרת כרמית מיסטר פיקס זה קצת יותר יקר אבל אולי במקרה של חוסר נסיון זה עדיף. כפי הניראה מכיוון שזה התחלה זה לא ייצא הכי טוב אבל זה נחמד גם אם זה לא פיקס. השב הבא זה שליכט אז בנתיים בהצלחה רבה.

קח 2 סינים

ב"ה עזוב אותך שטויות. צ'מע מה אני אומר ויצא טוב. סע ב7 בבוקר לאחד הצמתים ששם יושבים סינים. אתה שואל שם איזה 2 סינים בעיברית-"טיח, יודע ?". אתה קונה להם ת'חומרים והם כבר יסתדרו . רק לפני זה אתה סוגר איתם בקבלנות על כל ה40 מ"ר כדי שלא ימרחו לך ת'זמן. הסינים כבר למדו מהישראלים את תרבות הפויילשטיק ואם תסגור איתם לפי 28 ש"ח לשעה הם יעשנו הרבה וימרחו ת'זמן כדי לעשות עוד כמה ג'ובות. אבל בשום פנים ואופן אל תעביד אותם בפרך. תקנה להם פלאפל או שוורמה ושלם להם על פי מה שסיכמתם מראש.

למעלה