איך עושים פילה עוף טעים ?

lionardo11

New member
איך עושים פילה עוף טעים ? ../images/Emo4.gif

מרכיבים שיש בשימוש ולצערי לא הצלחתי להגיע למשהו באמת טעים איתם: רוטב סויה סיני רוטב טריאקי רוטב צילי מתוק דבש, סילאן, פפריקה, פלפל ,מלח, אבקת חרדל דיזון, כורכום ,כמון, סומק. חתכתי לרצועות, ערבבתי כל פעם רוטב אחר ותבלינים שונים, הכנסתי לתנור ויצא מגעיל. ניסיתי בסיר\טיגון וגם לא יצא משהו . כנראה שהבעיה איתי ............
אז רגע לפני שכל המשפחה הופכת לצימחונית......אנא ,פיתחו ליבכם לרווחה....
 

BiggPoppa

New member
נסה כך

1. חמם מחבת כבדה על הגז במשך כ - 10 דקות. 2. צרוב את העוף כדקה מכל צד - הוא צריך להיצרב היטב. 3. הוצא את העוף מהמחבת. 4. טגן לך קצת ירקות. אפשר בצל, גזר, גמבה, פטריות וכו'. 5. תבל לפי טעמך. כדאי לשלב מתוק (טריאקי, צ'ילי, דבש, סילאן וכו') עם משהו מלוח כמו רוטב סויה. כאשר התיבול לטעמך הוסף חזרה את העוף לעוד 2-3 דקות וערבב עם הירקות. 6. בתיאבון. שים לב: שלבים 1-3 הם מה שעושה את ההבדל במרקם של העוף.
 

lionardo11

New member
ואיך עושים בלי ירקות ?

הכוונה שלי היא להכין חזה עוף או פילה עוף. יוצא לי בד"כ מרקם יבש בטעם קלקר ולמרות כל הרטבים והתיבולים ששפכתי ,הטעם די נעלם.
 

Godu

New member
יבש = יותר מדי זמן על האש

חזה עוף ו\או פילה עוף נהרסים בקלי קלות על ידי בישול יתר. שניה לפני שזה מוכן תוריד את זה מהאש, שארית הבישול כבר תתבצע מעצמה מהחום.
 
../images/Emo201.gif

יש מצב לקטוף רוזמרין ליד הבית ? :) אם כבר חזה - אני די מחבבת חזה עם רוזמרין, פפריקה מלח ופלפל. הרוזמרין עושה את ההבדל, כמובן. לטגן במעט מאוד שמן.
 

udical

New member
למי שפוחד מיבוש.

לוקחים חזה עוף ופורסים אותו יפה שיהיה שטוח. אפשר גם קצת לדפוק עליו. מורחים עליו חמאה ובזיליקום קצוץ/כתוש. מגלגלים יפה יפה לרולדה. כמה שניות כל צריבה מכל צד על מחבת פסים/כבד. כמה דקות בתנור (או לעצלנים פשוט להוריד את גובה האש ולכסות במכסה) החמאה בין השכבות דואגת שלא יתייבש ושיהיה טעים.
 

udical

New member
ועוד פרט חשוב ששכחתי

כדי להחזיק את החזה מגולגל, לתקוע בו 2-3 קיסמים. זה יחזיק אותו שלא יפתח.
 

אליה ל

New member
אני מכינה מהם שניצלונים

לא מוציאה להם את המיץ ודופקת להם את הצורה, אלא כפי שהם. פילה עוף חייב בישול קצרצר, ממש מינימום, אך שאם את מתכננת להקפיץ אותו, אז חתכי לחתיכות, הקפיצי, הוציאי מהווק או המחבת והמשיכי עם הירקות או המוצרים הנוספים שאת רוצה להקפיץ ורק בסופו של התהליך תוסיפי את נתחי העוף לווק להשלמת טעמים וזה הכל.
 

lionardo11

New member
רגע....קצת סדר במתכון.....

נניח שאני רוצה בלי ירקות ושיצא נתחי פילה עוף יפים,שזופים ועסיסיים. לוקחים את הפילה (זה הכי קל) , חותכים לרצועות לאורך, מקפיצים במחבת או בווק לדקה (איך יודעים מתי להפסיק ?) מוסיפים את הרוטב שהכנו (נניח טריאקי+סויה+פפריקה+מלח ופלפל) ומקפיצים לעוד 3 דקות. רוזמרין לא טעים לי ,אבל בזיליקום עוד אפשר לנסות. הבנתי נכון ?
 

אליה ל

New member
נתחי פילה עוף לא יכולים להיות

"שזופים" כשהם לא בציפוי מאחר ובמצב כזה הם יתייבשו!!!!!!!!!!!!!! הנתח שאנחנו קוראים לו "פילה עוף" שייך לחזה / שניצל - זהו מלכתחילה חלק יבש. כשמשתמשים ברצועות של עוף כל שצריך לעשות הוא לחכות שהן מחליפות צבע למעין צבע לבנבן שכזה ובמחבת חמה משהו כמו שלוש דקות לערך. אם אתה מוסיף רק רוטב, אז ארגן את הרוטב במחבת והוסף את העוף לדקה קלילה בכדי שיספוג את הטעמים ויקבל גוון וזה הכל. רוזמרין טוב ונפלא עם בשר אדום. בזיליקום טוב לפסטות, רוטב פסטו. - כל תבלין וכל עשב תיבול חייב להיות במידה בכדי שלא יהיה דומיננטי ולא ירגישו את טעמו של הבשר / עוף.
 

צלשף

New member
בכדי לקבל את נתחי הפילה שזופים

כמו שאתה מבקש הפעולה מאוד פשוטה אתה צריך להשרות את נתחי הפילה במרינדה של לדוגמה;רוטב שזיפים סויה רגילה סויה מתוקה צילי מתוק ורוטב צדפות יש אפשרות לגמור את המנה כך. או לשדרג עם פיטריות שמפניון גדלוות ופרוסות ובצל ירוק לגבי כמויות והכנה המצרכים ; 1 ק'ג פילה עוף שלמים 4 כפות סויה רגילה 3 כפות סויה מתוקה 3 כפות רוטב שזיפים 2 כפות רוטב צדפות (למי שאוהב) 3 כפות צ'ילי מתוק תוספת לא הכרחית 8 פיטריות שמפניון חתוכות לפרוסות 5 בצלים ירוקים פרוסים ל-4 ס'מ אופן ההכנה; להשרות את הפילה ל3-4 שעות במרינדה לאחר מכן לטגן את הפיטריות ולהוסיף את הפילה להקפצה של שלוש דקות להוסיף את הבצל לערבב ולהגיש בתאבון נ.ב את הזיגוג תקבל מן המרינדה גם בגלל ההשריה וגם בגלל שבכל הרטבים ישנו סוכר שמקרמל את הבשר
 

lionardo11

New member
תוצאות: יצא רך וטעים ,אבל בצבע חיוור

שילבתי סילאן+רוטב טריאקי+סויה+פפריקה ומלח פלפל. הקפצתי בווק עם שמן זית והקפדתי להוציא מהר . סה"כ זמן הבישול היה 10 דקות. אבל האם כדי לקבל צבע כהה צריך להשרות לכמה שעות או יש שיטה אחרת ?
 
למעלה