איך עושים פרוטוקול עובשים?
ושאר הפטריות, אפלאטוקסינים, מיקוטוקסינים וכו'. למשל,רז ,כתבת שעל ירקות שורש, יש המון פטריות, ולכן צריך לנקותם בקפדנות היסטרית. אז מה זה אומר? כי למשל, בתפו"א, רב הויטימנים הם בקליפה, ולכן עד כה בישלתי אותם עם הקליפה. אבל אם צריך לנקות כ"כ טוב, אז נראה לי שבמקום לקרצף חזק כבר עדיף לקלף ואפילו קליפה עבה (כבר עם חתיכת תפו"א). או שלא הבנתי נכון בכלל? כמו כן באיזה פירות/ירקות/דגנים/קטניות- יש הכי הרבה? קראתי שבנוסף לאיך גידלו את הדבירם, גם תלוי באילו תנאים איחסנו אותם. אם יש לחות וחשיפה לשמש, זה מגביר את האפלאטוקסין. האם מישהו יודע על פירמה שמשווקת קטניות ודגנים שידועה כמאחסנת את הדברים בצורה טובה? כמו כן, שמעתי בעלי רשת מוצרי טבע מסוימת, מרססים קשות את המחסן לשם הם מייבאים את הדברים האורגניים, כנגד האפלאטוקסין. אז אמנם אין אפלאטוקסין, אבל יש ריסוס חזק.
ושאר הפטריות, אפלאטוקסינים, מיקוטוקסינים וכו'. למשל,רז ,כתבת שעל ירקות שורש, יש המון פטריות, ולכן צריך לנקותם בקפדנות היסטרית. אז מה זה אומר? כי למשל, בתפו"א, רב הויטימנים הם בקליפה, ולכן עד כה בישלתי אותם עם הקליפה. אבל אם צריך לנקות כ"כ טוב, אז נראה לי שבמקום לקרצף חזק כבר עדיף לקלף ואפילו קליפה עבה (כבר עם חתיכת תפו"א). או שלא הבנתי נכון בכלל? כמו כן באיזה פירות/ירקות/דגנים/קטניות- יש הכי הרבה? קראתי שבנוסף לאיך גידלו את הדבירם, גם תלוי באילו תנאים איחסנו אותם. אם יש לחות וחשיפה לשמש, זה מגביר את האפלאטוקסין. האם מישהו יודע על פירמה שמשווקת קטניות ודגנים שידועה כמאחסנת את הדברים בצורה טובה? כמו כן, שמעתי בעלי רשת מוצרי טבע מסוימת, מרססים קשות את המחסן לשם הם מייבאים את הדברים האורגניים, כנגד האפלאטוקסין. אז אמנם אין אפלאטוקסין, אבל יש ריסוס חזק.