איך עושים שורט נפט?

אני לא עובד באקסלנס

פשוט נשאלה כאן שאלה על שורט נפט ועניתי שהם הוציאו מכשיר שמתאים לשאלה הזו, אם היתה חברה אחרת שמאפשרת זאת הייתי מציין גם אותה. דווקא אני כתבתי כאן לאחרונה מספר הודעות שמציגות גם אפשרויות אחרות מהשקעה באקסלנס (כמו התעודות הזרות).

שורט על הנפט

כפי שנאמר מעלה, אכן קסם מנפיקה סדרת מוצרים חדישה הנקראת אופציות כיסוי. (חשוב להדגיש כי סדרת המוצרים הזו איננה תעודות סל, ומדובר במכשיר פיננסי שונה לחלוטין). אחת מאופציות הכיסוי המיועדות להנפקה בקרוב, היא אופציית כיסוי PUT על מחיר הנפט (מסוג ברנט). אופציית הכיסוי הזו מקנה לרוכש, תמורת תשלום פרמיה את הזכות (אך לא את החובה) למכור את נכס הבסיס במחיר מימוש מסויים, במהלך תקופה עד למועד המימוש. פרטים נוספים תוכל לקרא בתשקיף שבאתר מאיה: http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=183113 כמו כן, יש להדגיש, כי השקעה באופציות כיסוי, אינה מתאימה לכל המשקיעים, מאחר וניתן לאבד את מלוא הסכום המושקע בהן. לכן לפני הפעילות בהן חשוב להבין את טבען, את משמעויות ההשקעה בהן ולהוועץ באיש מקצוע.

../images/Emo59.gif שורט נפט

מכיוון ששאלת את זה בפורום תעודות סל, למיטב ידיעתי אין בארץ תעודה שמרוויחה מירידות של הנפט. נתקלתי בבורסה ביפן בתעודה כזו אם זה מעניין אותך, וניתן לבדוק אם יש כאלה גם באירופה או בארה"ב. כדאי גם לעקוב אחרי הפרסומים של בתי ההשקעות השונים בארץ, מידי פעם יוצאים עם תעודות חדשות. מעבר לנושא תעודות הסל, ניתן לקחת שורט על הנפט במספר דרכים נוספות, כמו למשל למכור חוזה עתידי (Future) על הנפט, לחנוך אסטרטגיה מתאימה באופציות על נפט (למשל קנית אופצית PUT או מכירת CALL או עוד אפשרויות, הכל תלוי בציפיות המדוייקות), מכירת CFD על הנפט, מכירה בשורט של מניות של חברות נפט- יש כאלה שדי קורלטיביות למצב הנפט ועוד. יש גם ברוקרים שיאפשרו לך מכירה בחסר של חביות נפט תמורת העמדת בטחונות מתאימים.

raazz

New member
לאיש השקים המסתורי מס, שאלות

ברצוני לדעת יותר פרטים על תעודות סל סחורות החדש אחרי איזה מדד בדיוק עוקבת תעודה זו וכן המדד אחריו עוקב קסם סל לטיני[שאוכל לשמור בפייבוריטס] וכמה מילים על אופציות ניקיי ונפט ובבקשה אל תשלח אותי ליועץ בסניף כי הוא לא מבין כלום מנסיון ;0] אשמח כמו כן לקבל פרטים במייל על החברה שלך בברכה רז

אני לא מכיר את המכשירים האלה

מדובר במכשירים חדשים שאתמול ראיתי לראשונה פרסומת שלהם ברשת ולכן הזכרתי אותם. אין לי כרגע מושג איך בדיוק הם עובדים, אני מוכן לברר אבל אני בטוח שאחת ממנהלות הפורום תדע להסביר את זה יותר טוב ממני. לגבי קסם סחורות כתוב שהוא עוקב אחרי GSCI שהוא "מדד הסחורות העולמי", הוא נחשב למדד המוביל בעולם בתחום הסחורות וכשאומרים שערך הסחורות בעולם עלה או ירד מתכוונים תמיד לשינויים במדד זה. יש עליו המון נגזרים ופעילות במיליוני דולרים.

raazz

New member
לאיש השקים

הגעתי דרך גוגל לאתר gsci אך יש שם הרבה מדדים לא ראיתי שם קומודיטיס או משהו שמצלצל כמו סחורות רציתי לדעת שם מדד מדויק או לינק ישיר למה צריך לעבוד ככ קשה בשביל אינפורמציה בסיסית שהחברה המנפיקה צריכה לשחרר

תשובה ל- raazz

תעודת הסל קסם סחורות תעקוב אחרי מדד הסחורות העולמי (GSCITR) או בשמו המלא Goldman Sachs Commodity Index Total Return . המדד עוקב אחר מחירי חוזים עתידיים על 24 הסחורות הנסחרות בבורסת המסחר בניו יורק ובשיקגו. המדד מושפע בזמן אמת מתנודה בשווי הסחורות הכלולות בו וערכו מבוטא בדולר ארה"ב. המסחר העולמי בסחורות מתבצע בעיקר ע"י מסחר בחוזים עתידיים הנסחרים בבורסות סחורות בעולם. מדד GSCITR עוקב אחר מחירי החוזה הקרוב ביותר לפקיעה, והוא פורסם לראשונה בדצמבר 1991. המדד משמש כבסיס (Benchmark) למוצרים פיננסיים בארצות רבות ברחבי העולם. המדד כאמור, מורכב מחוזים על 24 סחורות, מחמישה סקטורים עיקריים: א. אנרגיה. ב. מתכות תעשייתיות. ג. חקלאות. ד. משק חי (Livestock). ה. מתכות יקרות. כמו כן, אציין כי בקרוב מאוד הולכת להיות מונפקת תעודת סל נוספת (מבית פסגות אופק) על מדד סחורות אחר בשם DBLCI (או בשמו המלא: DEUTSCH BANK LIQUID COMMODITY INDEX). המדד נועד לשקף את ביצועי הסחורות כגון: נפט גולמי, נפט להסקה, אלומיניום, זהב, תירס וחיטה. המשקל של כל סחורה במדד משקף את החלק ההסטורי היחסי שלה בייצור והמלאים העולמיים. כמו כן, לוקח המדד בחשבון, מחירי סחורות כפי שהם משתקפים עפ"י החוזים העתידיים שלהם. לגבי תעודת סל קסם אמריקה הלטינית - המדד שאחריו עוקבת התעודה הינו מדד אמריקה הלטינית 40 (או בשמו הלועזי: S&P Latin America 40) צרפתי קישור לאתר עורך המדד: http://www2.standardandpoors.com/servlet/Satellite?pagename=sp/Page/IndicesIndexPg&r=1&l=EN&b=4&s=6&

למעלה