איך עושים שינוי
?

איך עושים שינוי
?

מאז שילדתי את גל (שנה וחצי) אני מתה לשנות כיוון מקצועי לגמרי. יש לי כל מיני רעיונות אבל אפס אומץ לבצע. אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל. כח שני וחמישי אני אומרת שבשנה הבאה אני לא רוצה לחזור למערכת החינוך ואת זה גם אמרתי לפני שנה והנה הציעו לי הדרכה חזרתי על ארבע. הבעייה שאני ממש לא מרגישה סיפוק בחיי המקצועיים, לא מרגישה שכיף לי ללכת לעבודה, לא מרגישה שאני עושה משהו שאני אוהבת. חשוב לי לציין שאני מאד טובה בזה לא כדי להשוויץ, אלא כדי להמחיש את הדילמה, כאילו למה אני צריכה להיות דווקא טובה במשהו שלא בא לי לעשות? אין לי כישורים באומנות, לא בא לי להתחיל ללמוד מקצוע חדש. מה עושים? יש פה מישהי שעשתה שינוי דרסטי?

עם האמהות התחלתי להמשך לכל מה

שקשור לתינוקות. אני מדמיינת את עצמי מסתובבת בדיאדבה אבל דיאדה כבר יש...

lulyK

New member
אולי את יכולה להשתלב שם?

תשאלי את עצמך האם התחום הזה ייראה לך מושך גם עוד X שנים, כשכבר לא תהיי אמא לתינוקות.....

galiaS

New member
דיאדבה זה מעולה....

דיאדה אמנם יש, אבל זה בתל אביב. וגם בתל אביב יש לדעתי מחסור חמור ביותר בפעילויות לפעוטות אחה"צ. אולי יש מקום למשהו משלך בהרצליה?

ויש לי עוד רעיון שלדעתי דווקא יכול

ללכת פיצוץ. זה רעיון לעסק אבל שוב אין לי מושג ממה מתחילים

galiaS

New member
תפני למט"י (מרכז טיפוח יזמות)

תפקידם לעזור ליזמים מתחילים. הם יכולים לתת לך יעוץ רלוונטי שיעשה לך קצת סדר בראש כדי שתוכלי לבחון אם הרעיון שלך פיזבילי.

סם2

New member
אני יודעת שדיאדה מוכרים זיכיונות

וגם שהם לא ממש מרויחים (להפך, הם מפסידים בענק) יכול להיות שאפשר לקחת את הרעיון לשפר וליעל אותו. לקוחה שלי חקרה את הנושא לעומק ואם זה מעניין אותך, אני אוכל לחבר בינכן.

galiaS

New member
זה בטוח עולה סכום לא הגיוני

ככה זה כשאת נשואה למריוס נכט, את יכולה להרשות לעצמך להפסיד בענק...גם אני חשבתי אתמול כדאי לאמא של גל ליצור אתך קשר.

lulyK

New member
ואני חשבתי שלהקים משהו בסגנון

בלי הגב של צ'ק פוינט, זה באמת הימור שלא הייתי לוקחת.

ו שתי

New member
פשוט עושים

אני אומרת את זה כאילו זה פשוט, וזה לא, אבל דקה אחרי ההחלטה, צריך את האומץ לעשות את הצעד הראשון, והנחישות- לא לחזור אחורה כשקשה. לפני שנים ספורות, עבדתי בעבודה משתלמת, שהייתי טובה בה ומוערכת, אבל שנאתי את הקונספט של לעבוד למען בעל הון, ורציתי לעשות דברים אחרים. זה היה לא פשוט, הירידה הזמנית בהכנסה, הקושי לחפש עבודה בגיל כמעט 30 ובלי נסיון מהותי, להסביר לכולם למה אני צריכה את זה עכשיו, ולהשכנע את עצמי לא ללכת בחזרה למקום הכי קל- לעבודה הקודמת שלי. אבל זה הוכיח את עצמו. כשאוהבים את העבודה- טובים בה שבעתיים, ונהנים ממנה. וכשלא אוהבים- במיוחד בחינוך, זה קשה מאד. תתחילי מלחשוב במה כן היית רוצה לעבוד, מאהבה.

yaelia

New member
אותי תפס משהו אחר

לא בא לך ללמוד שום מקצוע חדש... נראה לי שקצת קשה לעשות שינוי דרסטי בלי לדעת למה לשנות. כדאי שתחשבי על הדברים בצורה מאוד מחושבת ורציונלית. מה הסיבות שאת לא רוצה להשאר במערכת החינוך, איזה סוג של עבודות לעולם לא תסכימי לעשות, איזה עבודות כן תסכימי/ תרצי לעשות, ואולי גם כן משהו שצריך ללמוד אבל יגרום לך לשמחה גדולה. לאט לאט יצטמצמו האפשרויות ואולי תמצאי שאת כבר יודעת מה התשובה רק פוחדת לומר לעצמך. מאוד מאוד מבינה את המקום שבו את עומדת. אני בעיצומו של שינוי של 180 מעלות ובינתיים לא בהצלחה גדולה. מאחלת שילך לך קלי-קלות.

את צודקת. אני לא ממש יודעת מה כן

אלא מה לא. אבל לגבי מערכת החינך התשובה שלי פשוטה: החינוך בארץ פשט את הרגל!!! לא רוצה להיות חלק מהמערכת הזאת!!!

rona25

New member
אני הלכתי ללמוד משהו דומה

בתחום של התואר הראשון, אבל יותר שונה ויותר פרקטי פשוט תואר ראשון נוסף, ויש לי המון פטורים ככה שנכנסתי ישר לשנה ב' אחרי 5 שנים של עצלות פשוט הרגשתי שהמוח שלי מחליד לאט לאט ואני חייבת להפעיל אותו , לקרוא חומר, להכין עבודות (גם סמינריוניות) ופשוט להשאיר אותו בסטטוס פעיל חבל לך להרגיש שאת מתבזבזת החיים קצרים מכדי להיתקע ולהרגיש פיספוס

אדר שלי

New member
אני עשיתי שינוי מאוד דרסטי

בתחום המקצועי, אבל זו לא חכמה. בקיבוץ רק חיכו שאני ארצה להפסיק להיות אדריכלית וחיכתה לי משרה של מנהלת שיווק (השד יודע למה, הם העריכו שאני אהיה טובה בזה...) וככה יצא שעזבתי עבודה עם עתיד מבטיח וזוהר, באחד המשרדים הגדולים בארץ, בתל אביב, כמו שתמיד חלמתי, לטובת משרה פחות "זוהרת", אבל הרבה יותר מעניינת מבחינתי. שוב, זו אולי לא חוכמה, אבל רק לאחר שעזבתי את המקצוע הקודם, יכולתי להתמקד במה שאני באמת רוצה לעשות. אולי זה שאת נשארת במערכת הקודמת מונע בעדך מלהתמקד במה שאת רוצה? לויודעת. בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

cookie1

New member
כשבאמת רוצים ההזדמנות מגיעה

אני למשל עבדתי בהיי טק ושנאתי כל רגע. היה לי ברור שאם אני עוזבת זה כדי לעשות הבסב כלשהי. קרה המקרה ופיטרו אותי, מה שאילץ אותי לחשוב ברצינות על העתיד. ידעתי שאני אוהבת מטבח, והחלטתי להרשם לקורס קונדיטוריה בתדמור. למזלי בדיוק נפתח קורס (אחריו לקח חצי שנה עד שנפתח קורס נוסף), התקבלתי וסיימתי בהצטיינות. אני באמת ובתמים מאמינה שאם "מזמנים" את השינוי הוא יגיע.

galiaS

New member
לא יודעת. אני חושבת שצריך רעיון

ורצון להפוך אותו למיזם. בכל מקרה, כדאי לבדוק אתם.

למעלה