איך עושים שכפול של דיסק לדיסק, ושגם יעבוד?

B e i n g

New member
איך עושים שכפול של דיסק לדיסק, ושגם יעבוד?

שלום,
יש לי מחשב PC רגיל (נקרא לו מחשב 1) שמותקן עליו שרת CentOS עם כל מיני דברים (הדיסק עם פרטישן LVM),
אני רוצה לעשות 2 דברים:
1. שכפול/שיבוט של הארדיסק ממחשב 1 , בצורה כזאת שאם אשים את הדיסק החדש המשוכפל באותו מחשב1, הכל ימשיך לעבוד באותה צורה (בדיוק כמו שעושים בוינדוס עם ghost למשל)
2. כמו סעיף הקודם, אבל את הדיסק המשוכפל לשים במחשב2 , שהוא מחשב קצת יותר חדש (חומרה אחרת) - וגם שהכל ימשיך לעבוד כמו שהיה.

מה שעשיתי בינתיים -
- פירקתי את ההארדיסק ממחשב 1 (המחשב שעובד)
- חיברתי למחשב2 את הדיסק שעובד ממחשב1 , ועוד דיסק ריק נוסף גדול יותר.
- במחשב 2עשיתי בוט עם bootable clonezilla.
- שכפול עם קלון-זילה של דיסק1 - שוכפל אל דיסק2- כתב שהכל תקין וסיים.

מכאן והלאה לא ברור לי איך ממשיכים בצורה שזה גם יעבוד....
* כשאני מחבר את הדיסק המשוכפל חזרה אל מחשב 1 - הוא מנסה להעלות את ההתקנה מחדש של centos, כאילו לא מותקן שם כבר.
* כשאני מחבר את הדיסק המשוכפל אל מחשב 2 ומנסה לעשות ממנו בוט - הוא מתחיל בבוט, אבל נתקע בהודעה kernel panic, שהוא לא מוצא logical volumes.

אשמח לעזרתכם איך אפשר להתקדם מכאן
תודה

B e i n g

New member
תוספת קטנה

* בסוף השכפול ה-clonezilla ביצע גם התקנת grub באופן אוטומטי וכו'.
כרגע אני מנסה להריץ את הclonezilla שוב עם הפרמטר של העתקת סקטורים, אולי ככה זה יצליח לרוץ תקין אח"כ?

B e i n g

New member
צילומסך 1

עם ההודעות של קלוזילה שהתהליך עבר, וזיהה גם את ה LVM וכו'

B e i n g

New member
וצילום מסך 2 עם השגיאה

לאחר השכפול, כשמחובר דיסק 2 אל מחשב 2 ומנסה לעשות בוט, זה מה שיוצא:

mavor

New member
let make it easy

so you get 2 drives ? one new one old ?
1) put the 2 in the some system
2) boot from live CD/USB
3) DD the drive so if the old is sda and new is sdb :
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb
4) power down the system

now put the new drive in the new system and boot if you get grub error , boot from centos cd/USB in rescue mode,
ones you get the console chroot to the system and run grub-install /dev/sda
and reboot

if its still dont work for you come back :)

as side note make sure the old and new system support some "boot" system IE if the old was setrup standard BIOS boot then the new one need to be the some or if the old was UEFI then new one need to be UEFI to

B e i n g

New member
חזרתי עם המשך

תודה רבה על התגובה.

מה שעשיתי דומה למה שהצעת ב1-4, רק עם clonezilla במקום dd. בינתיים ניסיתי שוב, הפעם הרצתי את השכפול על המחשב הישן במקום על המחשב החדש.

1. יש שני דיסקים ישן וחדש, ודיסק בוט של clonezilla live
2. שכפול עבר בהצלחה, הקלוןזיזה עשה גם גראב וכו'.
3. התקדמות - הדיסק החדש בחיבור למחשב הישן - הכל עובד עכשיו פיקס כמו עם הדיסק הישן!
4. הדיסק החדש בחיבור למחשב החדש - נותן עדיין שוב את השגיאות של ה LVM שיש בצילומסך השני שצירפתי בהודעה קודמת.

אז כנראה זה משהו אחר ובשכפול עצמו אין בעיה אחרת הדיסק החדש המשוכפל לא היה עובד על המחשב הישן.
שני המחשבים הם PC עם bios סטדנרטי, אבל הם כן שייכים לדורות טכנולוגים שונים.
ה-PC הישן הוא מאוד ישן, מעבד dualcore עם תושבת על הלוח LGA478, הדיסק הוא IDE.
ב-PC ה"חדש" (ישן פחות), מעבד core2duo עם תושבת LGA775, הדיסק החדש הוא SATA.

אני מגיע מעולם של ווינדוס בעיקר, אז תוהה לגבי כל הדרייברים וזיהוי של הלוח וכו', לא צריך שהמערכת גם תזהה מחדש את החומרה שהשתנתה?

למרות שההודעה בינתיים מראה שהוא לא מוצא את ה Volume Groups.

B e i n g

New member
טוב נראה שיש פיתרון...

חפרתי בזה עוד קצת והבנתי שכנראה בגלל שהדיסקים שונים (IDE לעומת SATA) אז הוא לא מוצא דרייברים נכונים אחרי השכפול, ולכן ה LVM לא מוצא כלום.

עם דיסק התקנה במצב RESCUE הדיסק זמין עם כל החומר, בדקתי עם lsmod איזה דרייברים של ata נטענים במצב הזה, ועם mkinitrd יצרתי img חדש עם הדרייברים המתאימים באותה גרסת קרנל (אחרי chroot לסיסאימאג' שיצר מצב הרסקיו).
אחרי זה בוט והופה עובד!

את הפיתרון מצאתי כאן בין התגובות בשרשור הזה
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?s=170610fc719048c1948881f79ed3402c&t=192719&page=2

עכשיו רק צריך להתקין מחדש דרייבר לכרטיס רשת, כי הוא לא מזוהה כרגע אז אין תקשורת, אבל חוץ מזה נראה שהכל עובד בינתיים.

למעלה