איך פותרים JET LEG לבת 5 חודשים ?

איך פותרים JET LEG לבת 5 חודשים ?

היינו בחו"ל כחודשיים. הילדה שלנו לפני הנסיעה ישנה לילה שלם וכשהגענו לארה"ב אז היה לה JET LEG שנמשך 4 ימים. בסופו של דבר הימים נפתרו אבל בלילות היא קמה כל שעתיים ורצתה לאכול. אנחנו יודעים ששינויים בשעות שינה ואכילה יתכנו בכל שלב אבל זה לא יכול להיות פה בטיימיניג של בדיוק נסענו ובדיוק באותו יום ישתנה לה גם לו"ז השינה וגם לו"ז האוכל, זה יותר ממקריות. חזרנו לפני שבוע לארץ ושוב הימים הסתדרו אבל הלילות נוראים. כולם אומרים לנו שזה יסתדר ואנחנו חושפים את הילדה לאור ולחושך שתתרגל לסדר היום. היא כל פעם קמה באמצע הלילה, מתה מעייפות ובוכה. אנחנו מאכילים אותה ואז שוב "מלחמה" עם השינה. מה לעשות ?

looli4

New member
../images/Emo5.gif Sleep Training

לנו היתה בעיה זהה לאחר שהות בארץ כשביתנו היתה בת חמישה חדשים. חיכינו 4 חדשים ובסוף לימדנו אותה להירדם לבד. זה לקח פחות משבוע שהרגיש כמו עשר שנים אבל עכשיו היא נרדמת לבד במיטה בלי לבכות וישנה שתים עשרה שעות כל לילה. אתם צריכים למצוא שיטה שמתאימה לכם ואז להיות עקביים. זה מדהים כמה מהר תינוקות לומדים. אנחנו גם מקפידים על שעות שינה קבועות גם ביום וגם בלילה. זה מאוד עוזר. אם יש לכם עוד שאלות תיכתבו לי מסר.
Happy Mother's Day to All! looli

אני מקווה שאצלכם זה לא יהיה ככה

אבל אנחנו נסענו לארה"ב לטיול בן חודש עם ילדה בת ארבעה וחצי חודשים, שמגיל חודשיים וחצי ישנה רצוף 12 שעות בלילה. חזרנו עם ילדה בת חמישה וחצי חודשים, עם ג'ט לג בן שבועיים (אמרו לנו שעל כל שעת הפרש צריך לתת יום להסתגלות, אצלנו זה היה יותר...) ומאז היא לא ישנה לילה רצוף עד גיל שנה וחודשיים בערך, וגם היום, בגיל שנתיים וחודשיים לא תמיד השינה שלה רצופה. אישית ראיתי קשר מובהק בין הדברים (מאידך, אל תסמכו על מה שאומרות אמהות אחרי הרבה לילות לבנים

nochi

New member
חזרנו לפני קצת יותר משבועיים מביקור

בן שבועיים וחצי בארץ, הימים הראשונים היו קשים כי אילי שלי כבר היה מוכן לשנת לילה ב5 אחה"צ. באופן כללי ניסיתי לשמור על לוח הזמנים הרגיל שלו: 3 מנוחות במשך היום והשכבה לשנת לילה בסביבות 7:30-8:15. היום הוא ישן ברציפות עד 6:30 עם יבוב קל קצת לפני (אני לא קמה). אני מצאתי שהג'ט לג היתה הזדמנות נהדרת לשנות הרגלים קודמים כגון הנקה לפני השינה (אני רוצה לגמול אותו בקרוב). היום אילי הולך לישון אחרי אמבטיה וארוחה, ההנקה עברה לבוקר ישר אחרי שהוא מתעורר. בהצלחה

למעלה