איך קובעים את מספר שעות העבודה?

איך קובעים את מספר שעות העבודה?

היעד המרכזי שנמצא כרגע על הפרק אצלי הוא מציאת עבודה. עד כה חיפשתי משרות חלקיות עד שש שעות, הייתי במספר ראיונות ומסתבר שהשכר לחודש נמוך יחסית. אני יודעת שכדי לצאת מהבית לעצמאות, לא אוכל לכלכל את עצמי עם שכר נמוך של 2000 ש"ח בערך.. יש לי צרימה גדולה ממשרה מלאה, במקום העבודה האחרון כך עבדתי ונשחקתי. הסיבה לשחיקה היתה גם חוסר איזון בחיים בין עבודה לפנאי. היום אני יכולה להגיד שהתפתחתי ויש אצלי יכולת לממש את הפנאי, אך אני חוששת שעבודה במשרה מלאה תתפוס חלק נכבד מהיום ואגיע למצב שבו אני לא מממשת את הפנאי שברשותי. - בעצם כמו שקרה כשעבדתי במקום העבודה האחרון. עצם זה שנקלעתי למצב של חוסר מימוש הפנאי וכרגע אני רוצה ויכולה לממש אותו, גורם לי בעצם לחפש משרה חלקית, אבל משרה כזו לא יכולה לעזור לי במימוש היעד החשוב בסדר העדיפויות שהוא יציאה מהבית לעצמאות. אז מה שבעצם חשוב לי שתהיה לי משרה שיהיה שכר מספק בצידה, כדי שאוכל לצאת מהבית לעצמאות, וגם שיהיו בה מספר שעות שאיתן אוכל לממש את הפנאי שלי. אני פשוט מרגישה שאין לי איזה שהוא קו מנחה, שלפיו אוכל להפעיל את השיקולים למציאת עבודה שתתאים לי לפי מה שבעצם סיפרתי פה. - אז איך בעצם אפשר לקבוע מה מספר השעות למשרה שיכולות להתאים לי?

michal24

New member
מנסה לעזור ../images/Emo140.gif

טוב, 2 דברים שעולים לי כרגע : 1. יש דבר כזה 75% משרה, למש אני יודעת שבחברות הסלולאר עובדים משמרות של 6 שעות במשמרת, 5 משמרות בשבוע, שזה בערך 75% משרה. משרה מלאה זה בד"כ 40 שעות שבועיות, או 45. 2. חשוב לדעתי לאפיין את המשרה ולראות אם היא משרה מלאה אם או בלי שעות נוספות. משרות ללא שעות נוספות הן בד"כ משרות שעובדים בהן במשמרות מסודרות (מוקדנים, מוכרים בחנויות, מדריכים וכדו') , או שהעבודה בהן היא מהסוג שאינו דורש זמן תגובה מהיר ומיידי, כך שבד"כ אפשר המשיך ביום אחרי. זה חשוב כי הרבה משרות דורשות שעות נוספות מעבר למסגרת הרישמית שהוגדרה מכלתחילה. אגב - יש אפשרות גם שתעבדי בחצי משרה קבועה ו"מסודרת" בימים ושעות קבועים, ותעשי השלמת הנכסה במשרה גמישה, שבה אפשר לקבוע בכל שבוע את הימים והשעות שנוחים לך כמו מלצרות, שירות לקוחות וכדו'.

liquidspice

New member
אהבתי את הרעיון לעבודה במשמרות

בתחילת דרכי בשוק העבודה עבדתי במשרה מלאה במשמרות של 6 שעות במוקד שירות לקוחות. זאת היתה עבודה לא מי יודע מה מעניינת, אבל היה לי ממש כיף שם חברתית וגם מבחינה כלכלית. המוקד עבד 24 שעות ביממה ולכן המשרה המלאה שלי הצליחה להתפרס על פני שבעה ימים ולא על פני חמישה כמו בשבוע רגיל, וכמו כן עבדתי גם בערבים לפעמים, גם בבקרים, וגם בשבתות (200% מהשכר הרגיל, שזה הוסיף מאוד למשכורת שלי), וזה נתן לי תחושה של חופש וגם איפשר לי ללמוד לתואר ראשון במערכת מלאה. ובכל זאת, הייתי רוצה להתייחס לנושא מזווית אחרת שהעלית - ולא ישר מזווית הפתרון המוצע. מה שאת מתארת כאן, לפחות ממה שאני שומעת, זה כמה צרכים בו זמנית - 1. הצורך בחופש, פנאי, זמן פנוי. 2. הצורך בעצמאות - לצאת מהבית, לעמוד ברשות עצמך. וכרגע מה שאני שומעת ממך הוא שהצרכים האלו מתנגשים. כי כדי לממש את הצורך בעצמאות הדרך שאת רואה כרגע היא ללכת לעבודה, להרוויח כסף, ולשכור דירה. ואני רוצה להציע לך דרך הסתכלות טיפונת שונה שמורכבת משני חלקים: א - קודם כל לנסות ולראות האם יש דרכים נוספות לענות על שני הצרכים שלך. למשל, אני גיליתי שאם יש לי שעתיים פנויות בבוקר ביום, שאותן אני מקדישה לעצמי ועוסקת בפעילות שאני אוהבת + אם אני מקדישה לפחות פעם אחת בשבוע בשישי-שבת זמן יותר ארוך לעצמי + אם אני במשך השבוע נהנית ממה שאני עושה - אני מרגישה תחושה מדהימה של חופש, הזמן הפנוי מספיק לי בהחלט, ואני ממש מרגישה טוב בכל המובנים. כך שיכול להיות שתצליחי למצוא עם עצמך נוסחה שתענה לך על הצורך בחופש שתאפשר לך גם עבודה במשרה מלאה. (אצלי למשל זה היה לחפש עבודה בשעות גמישות שלא עומדים לי עם סטופר על הראש כשאני מגיעה והולכת). ב - לחשוב מי מהצרכים האלו יותר חשוב לך, לעשות סדר קדימויות בצרכים האלו ולהחליט באיזה מהם את מעדיפה כרגע להתמקד. אם את מחליטה שעצמאות יותר חשובה לך כרגע, אז בכל פעם שתהיה מבחינתך התנגשות בין השניים האלו, יהיה לך יותר ברור במה לבחור כרגע. אגב, מבלי להזניח אותו לחלוטין ובכל זאת למצוא לעצמך דרך כלשהי לענות על הצורך בחופש ובפנאי. אני מאוד מבינה את ההתלבטות שלך ומאוד ממליצה לך לעשות עבודת חשיבה ועוד יותר ממליצה לעשות את זה באמצעות כתיבה לעצמך. בעצמי הרבה פעמים אני מתלבטת בדיוק באותה שאלה ומוצאת פתרונות מאוד מעניינים ומגוונים שעונים לי יותר ויותר על שני הצרכים הללו. דוגמאות: אני עובדת בעבודה שאני מאוד מאוד מאוד אוהבת ואז מרגישה הרבה חופש. מצאתי עבודה שבה אף אחד לא אומר לי מתי לבוא ומתי ללכת וזה נורא כיף. אני עובדת גם כשכירה (בשביל המשכורת הבטוחה) וגם כעצמאית (כדי שאוכל לפתח לעצמי תחומים נוספים). לוקחת לעצמי לפחות שעתיים ביום בבוקר לעצמי, אפילו אם קמה מוקדם לשם כך. פיתחתי לעצמי תחביבים קטנים וכיפים שאני מתעסקת בהם מדי שבוע ועוד כל מיני דברים שעושים לי גם תחושה של חופש וגם מאפשרים לי להחזיק דירה ולהיות עצמאית. זהו, מקווה שעזרתי איכשהו. ושיהיה המון בהצלחה,

זאת אני למעלה -

עם השם של בן-דוד שלי, שבטעות שכחתי להחליף. ככה זה כשמשנוררים מחשבים מאחרים

למעלה