איך קובעים חוזק של חוט?

איך קובעים חוזק של חוט?

פעם חשבתי שכשכתוב על סליל חוט TEST ל-7 קילו, זה אומר שהחוט מסוגל להחזיק 7 קילו, ולהקרע ביותר מכך (אני מניח שעם מקדם בטחון מסויים). ככה חשבתי עד שראיתי באתר של יו-זורי טבלה, ובה לגבי כל חוט יש גם "POUND TEST" וגם "AVERAGE BREAKING STRENGTH". וגם הערה כדלקמן: Please note the average break strengths shown in the sizing chart. Because labeled pound test designations are somewhat arbitrary, we have included approximate break strengths for each particular diameter. This allows the angler to make his own decisions on the line size, reel capacity, and desired performance based on expected angling situations מה שהצלחתי להבין מההערה זה שהערך שקשור ל"TEST" הוא די שרירותי ולא קשור לחוזק הקריעה עצמו? בטבלה, לעיתים חוזק קריעה ממוצע הוא יותר מכפול מהTEST ולעיתים קרוב. למשל ליו-זורי היבריד 0.3 מילימטר יש TEST של 10 ליברות עלובים אבל "חוזק קריעה ממוצע" של 17 ליברות שזה כבר יפה (ביחס לחד גידיים). מה לעזאזל קורה פה? מה המדד הנכון להשוואה בין חוזק חוטים שונים? HELP

אוריא

New member
test זה לא מבחן.

אני לא זוכר איפה קראתי את זה, אבל אלה הם עיקריי הדברים. ישנם 2 קטגוריות עיקריות לסיווג חוזק של חוט. 1. test - סיווג זה בא לומר שהחוטים עוברים בדיקות מדגמיות לגבי החוזק שהם עומדים בו. לא כל גליל נבדק ואין לזה אישור IGFA לחוזק. במילים אחרות החברה עובדת על best effort ובקרת איכות רגילה. 2. IGFA- חוט עם הסיווג הזה עבר את אישור ה-IGFA ולא פחות חשוב כל גליל של חוט נבדק ומאושר לחוזק. בתרגום חופשי - מה שכתוב זה בהכרח מה שתקבל ולכן גם תשלם על הבדיקה והאישור שעשינו. בכל מקרה כדאי לדעת שהחוזק לא נבדק על 10 ס"מ כמו שאנחנו נוטים לחשוב, אלא על אורך של מאה מטר. עוד משהו, החוטים נבדקים בתנאי יובש. לך תדע מה קורה במים או במים + מלח או במים + מלח + זיהום.

אז מה השורה התחתונה?

לפי מה שאתה כותב, ההבדל בין השיטות הוא באמינות הסטטיסטית של הבדיקה. אבל אני שואל על העיקרון של המדידה. מה המשמעות של הערכים *השונים* שיש למשל אצל יו-זורי? וגם - כשאני נכנס לחנות או בודק באינטרנט, מה אני צריך להשוות? אם בבית יש לי חוט 0.30 שכתוב עליו TEST 6.9KG, האם הוא חזק יותר או פחות מהחוט של יו-זורי שנתתי בדוגמא? ואגב, בדיקה של חוט ארוך יותר אינה משנה מבחינת חוזק החוט. חוט ש-10 סנטימטר שלו מחזיקים 10 קילו, יחזיק 10 קילו גם ב100 מטר. ההבדל הוא שהבדיקה אמינה יותר מבחינה סטטיסטית (במקרה שהחוט אינו אחיד, לבדיקת 100 מטר יש יותר סיכוי לאתר נקודות חולשה נדירות).

אוריא

New member
אל תקנה מה שמוכרים לך.

יוב, זה נראה לי כמו טריק שיווקי. הם פשוט שמו שם עוד מידה כדי להסיט אותך מהעיקר וכדי שזה יראה לך יותר חזק. מה גם שהם לא ציינו איך הם מדדו, ולכן זה עוד סימן לכך שזה עינין שיווקי. היצרנים האחרים לא עובדים בשיטה שלהם ולכן לדעתי הדרך היחידה להשוות היא בשיטת ה-pound test הרגילות.

paluta

New member
תשוביוב

ישנן כמה שיטות למדידת כוח לעומת משקל נשיאה ( force vrs. mass )של חוט אחת מהן הנהוגה לרוב זה לקחת חוט באורך מסויים (אפילו 100 מטר) לתפוש את שתי קצוותיו בסוג של מלחציים ולהתחיל למתוח באופן מבוקר עד שזה נקרע תוך רישום כמה ק"ג כוח נדרשו על מנת להביא לקריעת החוט בדייג גורם המתיחות ואורך החוט משתתפים במשחק ואלו פרמטרים שיש לקחת בחשבון הדג בקצה השני מושך ולאו דווקא ביחס ישיר למשקל שלו דג שמשקלו 400 גרם מסוגל למשוך בכח של 5 ק"ג כוח ולכן החוט שלך בהחלט צריך לעמוד בכך אם תלה דג מת ששוקל נאמר 2 ק"ג על חוט דייג באורך 10 מטר זה האחרון ישא את המשקל אולם אם אותו דג חי ומשתולל סביר להניח שהחוט יקרע

למעלה