איך קובעים מהו בלוג איכותי?

mary lou

New member
יש הבדל בין איכותי לחשוב

ושניהם, אגב, לא ממש בעלי הגדרה שניתן לבדוק ולכמת. צודק הכותב הטוען שציטוטים מראים על רצינות וחשיבות בעיני אנשי ***מחקר*** צודק גם קציר שאומר שלרוב האנשים זה לא רלוונטי. הקריטריון המוצע נכון לסוג מסוים של בלוגים אבל יש הרבה בלוגים אחרים שאולי לא חשובים מבחינה אקדמית או וואטאבר אבל הם חשובים מאוד מבחינה חברתית ואיכותיים לא פחות. איך קובעים מהו בלוג איכותי? השאלה היא אחרת, איך מגדירים איכות?

זו ערימה של קראפ יומרני לטעמי

אני לא חושב שיש אף אחד שיכול לקבוע שרירותית אם בלוג הוא איכותי או לא, עניין של טעם.

siv30

New member
בלוג איכותי בעיניי הקורא

בעידן שבו אנחנו חיים אף אחד לא יכול לקבוע עבורי מה הוא בלוג איכותי ואני המדד בשביל עצמי. כמובן שההמלצה מחמיאה, אבל לאורך זמן רק אם הבלוג ימצא חן בעניי אני אשאר שם ולא בגלל שקציר המליץ עליו או אשר.

לא מסכימה עם ההגדרה של

" בלוג חשוב", וגם אצל אורי קציר הבחירה היא עניין של טעם אישי. ומה זה "בלוג שהרבה בלוגים מקשרים אליו"? בדרך כלל מדובר בקומבינה מוצלחת. בקיצור, לא מסכימה עם אף מילה במאמר הזה.

גאמי

New member
באומנות כמו באומנות....

טוב זה משפט פלצני לכשלעצמו. אבל בלוג איכותי, אם ניתן להגדיר אחד שכזה, הוא בלוג שלא רק שיש בו אמירה (כי היא יכולה להיות אישית ביותר ועדיין לגעת ברבים), דרך ההגשה שלו אסתטית במובן הכתיבתי של העניין, או תמונתי של העניין, או כל מובן אחר שניתן לבטא באמצעות בלוג. בלוג איכותי, הוא בלוג שלא חייב להיות פובלציסטי ולגעת במקומות החדשותיים או הפופולריים, אלא להפתיע גם במקומות האישיים שלו... וואלה חזרתי על עצמי אה? ובאשר למאמר של קציר או אחרים, עייפתי מניתוחים של אחרים, בעבור זה שריתי מספיק בין כתלי האוניברסיטה, הגיע הזמן שגם אני אאכיל אחרים בהרצאות מפרכות.
שלכם גלית

דם דם

New member
היי אני התחלתי לכתוב את זה

מזל שראיתי שכתבת את זה עכשיו אני צריך לנסח מחדש את מה שכתבתי

גאמי

New member
../images/Emo6.gifדם דם, זה לא הולך ביננו אה?../images/Emo140.gif

פשוט ניגוד אינטרסים. מה עושים?<

דם דם

New member
הפורום הזה לא מספיק גדול לשנינו

מחר ב12 בצהריים מול השעון הגדול בכניסה ליפו דו קרב פוסטים רק אחד ישאר לעמוד
*מוזיקת רקע של "הטוב הרע והמכוער"*

גאמי

New member
רק אם תבוא רק 50%

|כלומר תבוא בדם, את הדם השני תשאיר בבית....בעצם אתה לא רוצה, לא בוא נעיף את ההתיפיפות, אני לא רוצה לעמוד מולך:
יותר מדי דם.....לא בריא לנו, זה יגמר לא טוב
, אני אומרת לך, טוב עכשיו אני באמת בלחץ....שניה חייבת להרגע

דם דם

New member
../images/Emo175.gif תשתי

זהו נרגעת אפשר להמשיך? מזה רק 50% למה שאני יבוא חצי ותא תבואי 100% גאמי נשים, לך תאבק בהן!

גאמי

New member
../images/Emo6.gifתמיד מתעסקים במספרים ומתחשבנים אתם

בחיי, מה כבר ביקשתי? 50% פחות דם? סתם תראה, חשבתי על לשנות את הניק מגאמי לדאמי אתה תוריד 50% ואז נהיה צמד מדהים, לא ? דם דאמי?

דם דם

New member
טוב אין לי ניסוח אחר

באומנות יש אימרה שאומרת "באומנות כמו באומנות אין דבר כזה שאין דבר כזה" והאיכות בבלוגים זה נורא תלוי בעני המתבונן בלוג איכותי בעיני אחד הוא לא ברכח איכותי בעיני האחר לכן לא נראה שאפשר להגדיר מהי איכות. בלוג איכותי לא חייב להיות מעמיק או פילוסופי, הוא יכול להיות נורא שטחי ורדוד, הכול תלוי את מי הוא מעניין. גם ההגדרה של רדוד או איכותי היא משתנה לפי הטעם האישי מהאחד לשני אני יודע שכבר כתבו את המשפט הראשון פה אבל אין לי כוח לחשוב בגללה מחדש על תגובה אחרת

ע ל ו מ ה

New member
אבל דווקא גאמי פירשה אחרת ממך

היא דווקא העזה להגדיר איכות - אמנות או לא אומנות, יש בכל זאת מדדים, וגמאי הגדירה אותם כ"אמירה", כ"הפתעה" (שיש לה השפעה על הקורא), וגם השתמשה במושג "אסתטיקה". כל אלה אכן מאפשרים להגדיר איכות. ואגב, מעבר ליכולת או אי היכולת למדוד איכות, ישנו קושי נוסף באיתור הבלוגים האיכותיים - העובדה שלא כל הבלוגים מקבלים אותה חשיפה. אז ברור שבלוג שאין לו חשיפה אינו יכול להיחשב "בלוג חשוב", כי כנראה לא יצליח לאסוף מספיק השפעה על העולם כדי להיות חשוב. אבל העובדה שאין לו הרבה קוראים (לא כי נטשו אותו אלא כי לא שמעו עליו) אינה הוכחה שהוא לא איכותי (כאן אפשר להביא ציטטה אחרת... "עץ שנופל באמצע היער בלי שאף אחד רואה או שומע... משמיע רעש?"

דם דם

New member
גאמי הגדירה

מהיא איכות לפי דעתה מה שמחזיר אותנו לזה שבסופו של דבר הכול עניין של טעם ומה כול אחד מגדיר מהיא איכות לדעתו. לגבי העץ שאמרת,אני מכיר זאת אחרת פצצה שהתפוצצה בלב לא מוישב שאיש לא מכיר בלב אוקיינוס. ואיש לא שמע שהיא התפוצצה האם היא באמת התפוצצה. רגע זה לא נראה לי קשור, דיי את מקלקלת אותי

למעלה