איך קולים שומשום?

chayahd99

New member
איך קולים שומשום?

במחבת עם או בלי שמן?
לכמה זמן?
הטעם או הצבע משתנים בקליה?
איך יודעים שזה מוכן?

תודה!
 
===>

מחבת ללא שמן
להבה נמוכה וקטנה
ערבוב די מתמיד
הצבע משתנה ויש להיזהר אם יקבל צבע חזק מדיי או יישרף יהפוך למר ולא טעים
 

chayahd99

New member
תודה על ההסבר

אז כנראה כיביתי את הגז מוקדם מדי כי הצבע לא השתנה.
 

נוRית

New member
תלוי לאיזו מטרה את קולה

אני מכינה מטבל גבינה עם שומשום, ואז קולה אותו עם שמן זית, ושמה בגבינה ביחד עם השמן - פשוט כי זה מוסיף לטעם.

על כל פנים, מה שמאוד חשוב לשים לב בשומשום (בעיקר בשומשום, כי אלה גרעינים קטנטנים, אבל זה נכון לכל קליה של גרעינים למיניהם) - ברגע שזה מוכן יש להוציא מהמחבת, כי המחבת החמה ממשיכה את פעולת הקליה, וכפי שקוקי כבר ענתה לפני - שרוף זה מר.
 

נוRית

New member
אנימ ניחה שאת מתכוונת לסלט כרוב

על כל פנים - לסלט סיני - בלי שמן.
 
למעלה