אצלי זה איך שמתחשק בערך ../images/Emo2.gif
כתף - צלי באיזה שהוא נוזל ופירות/פטריות (בסיר ברזל עדיף כמובן) פילה מדומה - צלי בנוזל צוואר של בקר נכנס לצלי או לחמין בדרך כלל, אפשר גם במקרה חרום לעשות ממנו סטייקים ואם הוא של כבש אז למלא אותו (יאמי) צלעות - חמין וגם צליה איטית בתנור חזה - חמין = בישול ארוך טווח, טחינה קשתית - אסאדו - יאמייייייייי בתנור בחום נמוך לאט לאט וכמובן גם לחמין ורד הצלע - על האש או בתנור רוסטי בעיקרון אני משחקת עם הבשר ובודקת תמיד כיצד ואיך הוא מתאים לי באותו רגע נתון אך אני תמיד גם בודקת במונחי חלקי הבשר = בשביל הכיף. באשר להסבר לגבי טיבו של הבשר - ארגנטינה, אורוגואי ובכלל. טעמו של בשר נמצא בשומן שלו - עד כמה שהבנתי, בשומן נמצאים למעלה מ-200 מרכיבי טעמים שונים בשעה שבבשר עצמו מצויים רק 25 מרכיבי טעמים. טעמו של הבשר או במקרה שלנו שומן מורכב מהמזון שאוכל הבקר. בארגנטינה הבקר מסתובב בשדות ואוכל הרבה עשב - ועגלים מסיימים שם את התפתחותם העגלית ועוברים לכיוון אחר כשהם בני שנתיים - משמע אכלו כבר הרבה עשב ירוק וחמוד. באורוגוואי ונדמה לי שאמרו לי שמביאים גם מפרו או מעוד מדינה שם מאבסים את העגלים והם מגיעים למשקל הנכון כשנה קודם בערך - כלומר בגיל שנה שנה וקצת. מאחר והם מואבסים הרי שטעמו של הבשר/שומן מופחת ובהתאם לכך גם עלויות המחיר שלו. הבשר היקר ביותר מגיע מארגטינה, זה של אורווגאי עולה בחמישים אחוז פחות ושל המדינה השלישית עולה כרבע ממחירו של הבשר מארגנטינה. בשבת יצא לי לדבר עם וטרינר שהוא גם קרניבור וזו היתה התוצאה.