איך קופצים למים אחרי שנה של אימונים אישיים

dana0500

New member
איך קופצים למים אחרי שנה של אימונים אישיים

יש לי מאמן מזה כמעט שנה שהביא אותי לתוצאות מדהימות עם ירידה מדהימה במשקל בערך (50 ק"ג+)אך אני מרגישה שפתאום אחרי שנה אין לנו על מה כל כך לעבוד הכל חוזר על עצמו אולי זה רק נידמה לי אנחנו כבר פחות מתרכזות בלהוריד במשקל אלה יותר מתרכז איתי על יציבה נכונה אך עדין יש לי הרגשה שזה לא כמו שהיה לפני מס' חודשים ברור שהתחלה היה הרבה יותר על מה להשקיע ולעבוד ניתנה לי האפשות לפני כמה חודשים להרגיש מה זה בלי מאמן כחודש וממש לא הסתדרתי מתוך הרגל וכיף של פעם בשבוע הייתי רוצה בכל זאת לדעת איך אני כן יכולה "לקפוץ למים" ולהתחיל להתאמן לבד כי בוא נגיד שאימונים אישיים זה לא עסק זול אך ברור ששווה וגם אם לא איך אוכל לרמוז להגיד למאמן שאני מרגישה שהאימונים לא מספקים אותי למרות שהם מאוד מגוונים אחת לשבוע! אציין שאני בעלת משמעת עצמית ועוסקת בספורט לפחות 5 עד 6 פעמים בשבוע

oridoron77

New member
לילה טוב דנה

אז ככה, ראשית הרשי לי לברר אותך על השינוי שעשית
. אין דבר שיותר מספק בתחום, מלשמוע על הצלחה של מתאמנת (וכמובן קרדיט למאמן) שבחרה לעשות את הדברים עם הקשבה ויישום, והגעה ליעדים שבחרה מראש. לגבי הסוגייה שהעלת (ומכאן אני מדבר מנקודת ראות לא רק של מאמן, אלא גם של מתאמן) - אין לך מה להרגיש רע, קודם כל. חוסר תכנים באימון או חוסר ממשי במטרות, די מורידות את הלהט להתקדמות מצד המתאמן, מה שגורם למתאמן לתהות על יחסי ה"עלות תועלת" של האימון האישי. ההצעה שלי היא כזאת: חשבי על מטרותיך, ועל מה שאת רוצה להשיג. במידה וכל רצונך הוא לשמור על הקיים מבחינת סרגל היכולות הנוכחי, דברי על על כך עם המאמן שלך והסבירי לו. אופציה נכונה לדעתי תהיה לקבוע למועד חודשי לאימון הערכת מצב, שיברר באיזה רמה היכולות שלך, והאם יש מקום לחיזוק או שיפור חלקים שלקחו אחורה. אפשר כמובן גם לוותר על הרעיון ולבחור לסיים את היחסי מתאמן מאמן. אין בזה שום דבר רע.. את באת, ושילמת על התהליך והאימונים שעברת, והחלטת שאת בוחרת לסיים. במקרה ובחנת את המטרות שלך, ואת מה שאת רוצה להשיג - וגילית שישנן דברים שתמיד רצית להשיג (כי הרי עולם הכושר והיכולות הוא מגוון, ואינו רק כולל הגעה למצב בריאותי וכושר תקין), פני למאמן שלך וצייני זאת. בקשי ממנו את דעתו האישית, לגבי ארסנל הכלים שיש ביכולתו להציע עבור המטרות החדשות שלך. את כמובן יכולה לוותר על הנושא השיחה, למרות שאני רואה את זה נכון יותר להיות מבוצע בצורה הזאת. במידה והמאמן לקח על עצמו את המטרות החדשות שלך, ועדיין את אינך מרגישה מסופקת עבור התשלום, את בהחלט יכולה לברר על מאמן אחר עם תכנים וידע שיתאימו ליכולות החדשות שאת בוחרת להשיג. זכרי תמיד שאת בגדר הלקוח, והינך צריכה להיות מסופקת מהשרות עליו את משלמת. ככל שתביני זאת מהר יותר, כך תמצאי את עצמך במקומות לא נוחים פחות יותר. בהצלחה, ותרגישי חופשי להתייעץ אורי

dana0500

New member
היי אורי

ראשית תודה רבה על התשובה המלאה והמספקת תודה רבה על הפירגון:) יש מטרה והא כמו שרשמת לישמור על הקיים ולשפר את מצב היציבה שבעצם יש לי בעיה בגב במאמן שלי עבר מין קורס די ארוך שמתעסק בתחום זה ולכן שהגעתי אליו בשאלה מה אנחנו בעצם עושים מכאן כלומר מהיום שאני במשקל הרצוי ובהמשך נאמר שעובדים על חיזוק ועל הגב האימונים איתו אכן בסוג של גיוון שבוע אימון מחזורי שבוע כוח משולב עם ארובי שבוע רק אירובי כל זה נעשה אזכיר אחת לשבוע מאוד קשה לי לוותר למרות ההרגשה על המאמן כי באמת נוצר קשר מעולה של ממש חברים אך באמת אקח לצומת ליבי ואדבר איתו בנוגע לנושאים שציינתי והנקודות והטיפים שנתת לי ללא בושה כמובן כי אכן ברור לי שאחרי הכל אני משלמת על שרות מעולה שאני מקבלת! אגב שאלה נוספת והפעם בעינייני חיזוק יד אחורית מי לא מכירה וסולת משריר "הפלפל מלח" איך ניתן לחזק אותו בתרגילים שניתן לבצע ביום יום בלי שום קשר לאיזה אימון בצעתי יום לפני אותו יום או יום אחרי מה שכן בצד אחד השריר רפוי יותר מאשר בצד השני האם עבודה מרובה יותר על צד זה תביא תוצאות כמו ביד השניה? תודה רבה רבה רבה:)

oridoron77

New member
לילה טוב פעם שנייה..

אני שמח שהבנת את התכלית של הדברים שניסיתי להעביר לך, ומקווה שתעשי מה שתמצאי לנכון לאינטרס שלך. לגבי השאלה השנייה, יש הרבה תרגילים 0למרות שלא הייתי עובד על אותו שריר יום אחרי יום). אחד מהתרגילים שנוח לעשות בבית ללא מכשור מיוחד (שולחן וכסא, לא יותר מזה) הוא התרגיל הנ"ל: http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/WtBenchDip.html *טונוס שרירי חלש יותר בצד אחד, יתאזן עקב עבודה שווה לשני האזורים עם הזמן. אורי

חן M

New member
היי דנה

כל הכבוד על ההצלחה . אני חושב שאחת הטעויות השכיחות היא לא לקחת פרק זמן מוגדר על מנת לבחון "תוצאות" , מחשבות ותהיות משום שאת לא אותה מתאמנת כמו לפני שנה ויכול מאוד להיות שהמטרות שלך השתנו ולכ אופן האימון והתזונה צריכים להיות בהתאם , תיזמי עם המאמן שיחה בונה ותגדירו לעצמכם מטרות ריאליות ואפקטיביות .

למעלה