איך קופקסון עובד?

איך קופקסון עובד?

האם זה נכון שלקיחת קופקסון עלולה להשפיע על התפקוד המנטלי של החולה? \האם יש קשר? מה ההבדל בין קופקסון לביתא-פרון? תודה לכל העונים

הזריקות לא משפיעות מנטלית !

ארבעת הזריקות שיש ובכלל זה קופקסון לא משפעיות מנטלית או קוגנטבית הזריקה של קופקסון היא תת עורית ויומיומית..בטאפרו אוונקס ורביף הן אינטרפרון חומר שיש לנו בגוף באופן טבעי,אלא שהחומר בזריקות הוא הנדסה גנטית מאוגר וחיות אחרות-כך שזה לא ממש מושלם וטבעי לגוף אדם. קופקסון היא הזריקה שהיא לא אינטרפרון. איך עובדות אין לי מושג.אני לא עוסקת בביוטכנולוגיה מחקרים. פגיעה מנטלית וקוגנטיבית,אם בכלל היא מהמחלה-טרשת.זה רק לפעמים.יכול להיות אחרי הרבה שנות מחלה טרשת או אחרת. נשמע לי שהשואל אדם צעיר.אם כך ממש אין מה לדאוג.הצעירים לומדים ועובדים וחיים את העולם כך שחווים דברים והחוויות משפיעות לטובה על שני הדברים הללו. נורית

m י כ ל

New member
לאינטרפרונים יש השפעה מנטלית

במובן הזה שיש אנשים שאצלם הם גורמים לדכאון. לא רוצה להרחיב על השפעות הדכאון - אני לא רופא ואין לי התמחות פסיכיאטרית, (בהחלט ניתן לחפש על כך מאמרים רלוונטיים באינטרנט) - אבל רק מתוך הנחה (אולי אני טועה), דכאון עלול לגרום שינויים קוגניטיביים מסוימים כמו היעדר מוטיבציה, אפתיה (אדישות ואטימות), חוסר ריכוז וקושי בקבלת החלטות. אלה יכולים להיות שינויים קלים, אבל הם בהחלט כלולים בתחום המנטלי, ואסור להתעלם מהם. לשאלתך בנוגע לקופקסון - אחד היתרונות הגדולים שלו שאין לו כל השפעה מנטלית ובהתאמה גם אין שינויים קוגניטיביים, מלבד אלה העלולים להיגרם כתוצאה מן המחלה. זהו חומר שונה לחלוטין, וכפי שצויין אינו נמנה עם משפחת האינטרפרון ביתא שממנו נגזרים יתר שלושת התכשירים לטיפול בטרשת נפוצה. איך הוא בדיוק עובד בגוף זו שאלה מאוד מורכבת והפעילות שלו מסובכת.

מסכימה שאינטרפרונים עלולים לגרום

לדיכאון.מסכימה מאד שדיכאון עלול לגרום שינויים קוגנטיבים. בטאפרון במשך 12 שנה לא גרם לי לדיכאון,גרם תופעות לוואי סיסטמטית שהחלטתי להפסיק. הרביף כן גרם לדיכאון קשה תוך שבועיים הרגשתי את זה ודיווחתי לרופאים והופסק מידית. היום אני מזריקה קופקסון. חשוב אתהדיכאון ניתן למגר בקלות| יש תרופות נהדרות.לא ממכרות ובסל הבריאות. הדיכאון שחוויתי גרם לי רק לעצב תהומי ובכי ולא פגע בשום דבר אחר.זה הניסיון שלי. נורית

טעות הלדה והסבר קצר

שנתיים בלבד הזרתי בטאפרון . הסבר קצר:דיכאו יכול להגרם מהאבחנה של טרשת ויכול לנבוע מנסיביות אישיות.לכן לא ממהרת להאשים אינטרפרונים בדיכאון. מנסיון אישי שלי בטאפרון לא גרמה לי לשום דיכאון .לעומת רביף היה ממש ברור שהזריקה גרמה לכך.זה ברור אני מקווה שבשבועיים לא השתנה בי כלום ביחס לטרשת או בחיים האישיים.

תגובה

לקופקסון אין בדרך כלל תופעות לוואי מנטליות . כפי שציינו המשיבים הקודמים לי, שינויים במצב הרוח מדווחים יותר לגבי אינטרפרון אך גם באופן נדיר בקופקסון. קופקסון הינו תערובת של חלבונים (פוליפפטידים) שבמקור נבנה באופן שיחכה מבנה של חלבון מיאלין. בפועל השפעתו גורמת להסתה של התגובה החיסונית המזיקה בטרשת נפוצה ולצורה טובה יותר של תגובה חיסונית ולאחרונה נמצא כי התרופה מעודדת הפרשה של חומרים שמזרזים תיקון והתחדשות של עצבים. לאינטרפרונים (אבונקס, בטאפרון וריביף) השפעה דומה של הסתת התגובה החיסונית לצורה הטובה וכן פעילות במניעת המעבר של התאי הדלקת מכלי הדם אל המוח וחוט השדרה.

למעלה