איך קוראים את התרשים?

tamarhp

New member
איך קוראים את התרשים?

נתקלתי באתר הזה - http://perso.wanadoo.fr/mk.perles/ordre%20animaux.htm ואני לא מבינה מה עושים ואיך עושים... איך קוראים את התרשימים? תודה מראש :)

אז ככה ../images/Emo13.gif

מצד שמאל יש את הדו מימד שרצוי להתחיל איתם. הרעיון איתם הוא לעבוד עם חוט ברזל וכל שורה להצליב בכל החרוזים. בצד ימין יש את התלת מימד שבעצם שתי שורות הם שורה למעלה ושורה למטה. אבל אני ממליצה להתנסות בדו מימד שהם יותר קל.

tamarhp

New member
את הדו מימד הבנתי..

(הבנתי דרך אתר אחר שיש כאן בקישורים, והתרשימים שם "קצת" יותר מובנים)... אבל את התלת-מימד לא הבנתי, וחלק מהם נראים הרבה יותר משתי שורות... :(

tamarhp

New member
בנוגע לתלת מימד

נעזרתי באתר שמתרגם מצרפתית לאנגלית והבנתי קצת מה הולך, אבל לא ממש הבנתי את הכל. בעמוד של הטכניקה התלת-מימדית http://perso.wanadoo.fr/mk.perles/3d.htm יש הסבר לגבי ה2 שורות, אבל לא הבנתי איך גורמים לזה שהשורה הראשונה תישאר למעלה, הרי זה בעצם כמו לעשות "שטיח" אחד גדול מחרוזים ו"לקפל" אותו בזיגזג... כי אין שומדבר שמחבר בין השורה הראשונה לשלישית לחמישית ובין השניה לרביעית לשישית...

עוד לא יצא לי לעשות את התלת מימד

אבל ממה שראיתי אז בונים מתוך השתי שורות את השורה שהיא החלק העליון בעצם ואז מצליבים. ואז יורדים בעצם לשורה השניה שהיא החלק התחתון חורזים ומצליבים בחרוזים האלה. ואז בעצם יש לנו שורה מתחת לשורה שתרשים הם מוסמנים 2 שורות חרוזים עם קו הפרדה מעל ומתחת. צריך רק להבין מי החלק העליון ומי התחתון. עוזר ?

tamarhp

New member
הבנתי (ותודה :) )... אבל

לא הבנתי משהו אחר - נניח עושים שורה XXXX (כמו בציור 1) ואז עוד שורה, ומצליבים (2-3) XXXX XXXX ואז מוסיפים שורה שלישית - איך עושים שהיא תהיה "למעלה", בגובה של השורה הראשונה? צריך למתוח את חוט הדיג ממש חזק? זה לא יפול? או להשתמש בחוט ברזל? או שיש שיטה אחרת?

tamarhp

New member
אוקיי, אולי הבנתי..

אני מניחה שאני צריכה להתנסות בזה בשביל להבין יותר.. :)

tamarhp

New member
בעצם עדיין לא הבנתי.. ../images/Emo10.gif

שוב, איך השורות מצליחות להצמד אחת לשניה? כלומר - איך שורה 1,3,5,7 וכו' נצמדות אם הן לא מחוברות כלל? וכנ"ל לגבי 2,4,6,8? כאילו - יש שורה אי זוגית (החלק העליון), ומצליבים ממנה שורה זוגית (החלק התחתון) ואז "עולים למעלה" ומצליבים מהשורה הזוגית שורה אי זוגית.. אבל איך השורה האי זוגית "נצמדת" לשורה האי זוגית הקודמת ויוצרת חיה תלת מימדית ולא שטיח מחורז?

night mistress

New member
קודם כל..

ברוכה הבאה
ודבר שני,עבודה יפה עשית עם הפוטושופ.. תבחרי תרשים ספציפי ונעבוד עליו יחד טוב? אם יש לך מסנג'ר שלחי לי אותו במסר, זה יקל על שתינו..

tamarhp

New member
זה דווקא צייר ../images/Emo6.gif

אם כי אני עובדת די הרבה עם הפוטושופ...
תראי, יש בעיה - אני שומרת מצוות ונוהגת שלא לעשות מלאכת אומנות בחול המועד, אבל בכ"ז אשמח לקבל מס' אייסיקיו/מסנג'ר כדי שתוכלי לעזור לי לאחר החג כשיהיה לי זמן (רוב השבוע אני בשירות לאומי, ואני גם צריכה לקנות חרוזים...)

נסיכה666

New member
שתפו אותנו

מי מסבירה שלב אחרי שלב את הצפרדע בתלת מימד כך שכולנן נלמד

rotemshi

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif אז ככה...

זה מאוד פשוט. את אמורה לעבוד בחוט דייג ויש לו נטייה נוראית להפוך לזיגזג כשזה אמור להיות שטוח. אז אנשים חכמים החליטו לקחת שליטה על הזיגזג ולהפוך לתלת מימד. את פשוט עושה לפי השרטוט, אבל דואגת למתוח טוב טוב [לא צריך לקרוע תידיים, אבל למתוח] והזיגזג נהיה מעצמו. [כבר על ההתחלה בשור השלישית את אמורה לראות את הזיגזג.] בהצלחה!!

למעלה