אם יש לך 3 ליליות, לדעתי הן צריכות להיות
סביב מרכז הזר כדי לקבל פריסה שווה. לוקח די הרבה זמן עד שמצליחים לעשות ספירלה יציבה, כזו שהפרחים לא 'מטיילים' בזר ומשנים מיקום תוך כדי השזירה... זה קורה בד"כ בזרים שמורכבים מפרחים עם עובי גבעולים שונה. ראיתי פעם שוזרת שהיה לה טריק לזרים כאלה, שלא הסתדרו בקלות ביד: נניח שאת רוצה להכין זר משלוש ליליות ועוד כ-20 פרחים אחרים, נניח ליזיאנטוס, ועוד ירק. היא היתה לוקחת ליליה אחת, מסדרת סביבה כרבע מהכמות של שאר הפרחים והירק, וכך מכינה לה שלושה זרים קטנים עם ליליה במרכז, כל זר קשור בגומיה זמנית. אח"כ לוקחת את שלושת הזרים, משלבת את הספירלות כך שיגעו וימשיכו אחת את השניה (והשלישית...) ואת שאר הירק והפרחים שנותרו, משלימה בהיקף ונקודות החיבור. בשלב הזה נוצר זר גדול, מחולק שווה בשווה מבחינת מרווחים בין הפרחים, אז קושרת את כולם יחד, ולבסוף גוזרת ומושכת את הגומיות החוצה. הספירלה אמנם לא מושלמת, אבל התוצאה לא רעה בכלל... אני אישית מכין את הזרים בשכיבה... אני לא מתכוון שאני שוכב על הריצפה ושוזר
אלא אחרי סיבוב הפרחים הראשון והשני, כשמתחילה להסתמן ספירלה, אני מניח את הזר על השולחן ועובד עליו בצורה הזו. יותר נוח כי הפרחים פחות זזים מצד אחד, אבל מצד שני לא ממש רואים את הצמרת תוך כדי העבודה, אז צריך לדעת מה עושים...