איך קוראים בעברית לשופשיק של

lady_anne

New member
איך קוראים בעברית לשופשיק של../images/Emo167.gif

(אין קומקום אז שמתי אייקון של פינג'ן). מה שאני באמת מחפשת זה איך קוראים בעברית לתוך הרך של גלעין המישמש, למשל, או בעברית יפה: איך קוראים לבפנוכו של הגוגו? רוףתודות,

lady_anne

New member
ליבה אכן היתה האפשרות הראשונה,אבל

במילון רב מילים כתוב שליבה היא "החלק הפנימי הקשה של הפרי המכיל את הזרע", ואני מחפשת את מה שבתוךהזרע. אם זה היה משמש ההצעה של תופס עוגב אולי היתה תופסת
, אבל במקרה הזה מדובר על הבפנוכו של גלעין הפרי של איזה עץ שצומח במרוקו דווקא, ומשמש זה לא
תודה לכולם, בכל אופן. אני כבר אמצא לזה איזה ניסוח אלגנטי.

גנגי

New member
סליחה,

למי את מאמינה? לרב מילים או לנו? 'שקלי מילים!

זה מזכיר לי

משהו ששכחתי (אפרופו משחקי ילדות וכו') מנהג מקובל היה בעונת המשמשים לשפשף את הגוגו שפשוף מלא מרץ וסבלנות על גבי אבן מחוספסת או שביל בטון, עד שנעשה חור בגלעין, ואז מוציאים את הלבן הזה (רעל, זהירות!) כדי להשתמש בגלעין כמשרוקית. אז עכשיו השאלה: אם זה זבל, שאין בו שימוש ותועלת - למה צריך מילה בשבילו?

לא זו בלבד

אלא הוא אף מר מנשוא. זכורתני שהיינו מכינים ממנו משקאות מזעזעים ונותנים לשונאינו ולאויבינו שהיו צעירים מאיתנו וטרם ידעו להבחין בין ברוך מרדכי לארור המן, כי ככה ייעשה לאיש שאיננו חפצים ביקרו. אולי באמת צריך לקרוא לזה "המן"?

ממש לא כך! סבתי שתחיה,

כשעוד עשתה גפילטע, ונדרשו לה שקדים מרים, אך שוד ושבר לא היו בנמצא, היתה אוספת את אלה מהמשמש, מפצחת ומשתמשת בהם - שיוסיפו קצת ארומה. אין כמו הגפילטע שלה.

שניה אני בודק

ככה: יש דופק ואני נושם, אז אני משער שאני בחיים. עד כמה שאני יודע - אפשר למות רק פעם אחת, אז אני משתדל לשמור את זה להזדמנות ממש טובה. בכל אופן, אני מניח שזה רעל כמו שקדים מרים - יענו אם תאכלי ק"ג תהיה לזה השפעה...

gonevinci

New member
נו, בטח - גפילטע...

(סבתא לא שומעת) בינינו, מי באמת אוכל את הדְרֶק הזה, הא? אין פלא שאתה חי, בני אדם אכן מתים רק פעם אחת, לכן הם מתרחקים מסכנות ובעיקר מגושים בלמ"ז אפורים ומרתיעים. כך יוצא שהכל זורקים הקציצות לחתול המפוטם ששוכן תחת השולחן, של הרי מיתות רבות. והאמת יצאה לאור.

gonevinci

New member
מקצה שיפורים..

צריך היה להיות (צה"ל) 'שלוֹ הרי מיתות רבות' מזל שאין פה אפְחד בשעה הזאת..

sailor

New member
אם כבר פיש

אצל הליטאים, בעלי תסמונת אפרים, זה גפילטע פיס. לא פיס - נוגה, אלה פיס דוגה (דגה).

גנגי

New member
אבל עלולים למות

כשרואים "מתתי" במקום "מתּי".. מי שאוכל, למשל, געפילטע פיש עם הבפנים של הגוגאים כשהוא קורא את זה, בהחלט עלול למות, בעיקר אם הוא זקן או נוהג תוך כדי זה במכונית (תופת?) וגם שותה קצת וודקה.

sailor

New member
בעיקר אם המטחנה היתה מקולקלת

ואיזה עצם לא קצוצה שכנה לה בקציצה.

למעלה