איך קוראים לדג הזה?...

איך קוראים לדג הזה?...

למי שראה 'מוצאים את נמו': דג המעמקים המפחיד עם המנורה שמשתלשלת לו מהמצח--> מה שמו? יש כאן תמונה מהסרט למי שלא ראה ויש לו מושג... תודה,

talkk

New member
קוראים לו חכאי...

ורק לנקבה יש כזה... רגע אני אביא את הספר שלי לבדוק שזה נכון... כן זה נכון, הנקבה היא זו שמפתה את הדגים בעזרת הפיתיון. לדעתי יכלו לשים דג יותר מפחיד בחושך - קופיסון... אמא'לה....

מוצ'ו תודה!

אם יש לך שם בספר תמונה אמיתית של החכאי או הקופיסון, אפשר יהיה לשים פה בפורום בשביל לראות איך הוא נראה במציאות?...

talkk

New member
אני היום בערב אסרוק....

יש שם תמונות של שניהם, ורואים שהם ציירו את החכאי יותר מפחיד ממה שבתמונה... והשני - יותר מפחיד במראה...

Suikun

New member
דומה- אבל לא אותו הדג..

החכאי (ANGELR) שוכן על הקרקע וכאשר דגים מתקרבים אליו הוא בולע אותם ונכון, יש להם מעין חוט כזה שזז והדגים חושבים שזאת תולעת או משהו, וכשהם מתקרבים הוא בולע אותם. אבל, בניגוד לדג ב"מוצאים את נימו", נדמה לי שלחכאים אין שיניים, ואם כן, אז לא באורך הזה
, הרי שהם בולעים את הדג, לא נושכים אותו כמו כן, החכאים יכולים להחליף צבעים (כמו זיקית) והם בעלי מבנה של סלע/אלמוג וכו' כדי ששאר הדגים לא יוכלו להבחין בהם (מצורפת תמונה) הדג מנימו הוא דג אחר, אני לא יודע את השם, אבל הוא נמצא במעמקים, הדגים נמשכים לפתיון המאיר שלו ואז הם נאכלים. נדמה לי גם שהדג עיוור כמעט לגמרי בגלל העומק הרב שהוא נמצא בו (אין שם הרבה אור)

talkk

New member
אממממ....

לגבי השיניים אתה צודק, לחכאי אין שיניים באורך הזה, ואני חושבת שהם הגזימו קצת בציור.... לא ראו כל כך את גוף הדג בסרט, אבל ראו את העיניים, שנראות בדיוק כמו בספר שלי. הדג באמת נמצא במעמקים (וגם החכאי...) בחושך מוחלט שהאור היחיד הוא הפנס הזה... רשומים לי בספר על כל מיני דגים שחיים בחושך.. יש לדג החכאי איברים מאירים שם... ואם אני לא טועה, וזה ממש משהו של זיכרון, כשראיתי את הסרט, הם נמשכו אחרי הדג כי הם רצו לקרוא מה שהיה על המשקפת כדי לגלות איפה נמו, אז האבא ניסה למשוך את החכאי כמה שיותר קרוב למשקפת כדי שהשנייה תוכל לקרוא. ואני זוכרת שבהתחלה הוא לא ראה את הדג, רק את הפנס ורק כשהוא התקרב הוא גילה אותו, וצעק שזה חכאי (אבל באנגלית)... אני לא בטוחה, אבל ככה אני זוכרת... ואז הוא התחיל לשחות ככה מסביב בלה בלה בלה...

Suikun

New member
-

אני לא בטוח שהחכאי נמצא במעמקמים איפה שאין אור, כיוון שמבנה הגוף שלו דומה לאלמוגים/ספוגים, ובמעמקים אין כאלו (ככה שאין ממש סיבה שהוא יראה ככה אם אין אלמוגים) כמו כן, החכאי לא מאיר. הדג בנימו והחכאי הם דגים שונים לחלוטין, יכול להיות שיש לך ספר ישן עם שם לא נכון?

זה בדיוק זה!

לדג באמת קוראים חכאי. ביררתי. והוא שייך למשפחת דגים שנקראת באנגלית Anglerfish. יש עוד אינפורמציה על המשפחה באתר: http://ramseydoran.com/anglerfish/deep_sea.htm

talkk

New member
רוצה להחכים עוד על החכאי?

אז ככה, אם יש לך "יס", אז בערוץ "אנימל פלנט", יש תוכנית בשם 'סרטים מדהימים על בעלי חיים', והיום הופיע שם סרטון על דג החכאי עם צילומים שלו כשרואים אותו ממש יפה, ואת הצורה שלו, והעיניים והשיניים, ומספרים עליו קצת, ועל זה שהזכר למעשה מתחבר אל הנקבה, ומפריש לה תאי זרע ובתמורה היא נותנת לו מזון, ועל כל הפעולה שלו והייחודיות שלו... נחמד.. יש שידור חוזר היום של הסדרה, והקטע עצמו יופיע בשעה 23:05 (הסדרה מתחילה קודם, אבל הוא בסוף התוכנית). רק אם אתם ממש רוצים...חחחח
טל

למעלה