איך קוראים לדת הפגאנית...

The Messiah

New member
איך קוראים לדת הפגאנית...

הזאת שדיברו עליה בשיעורי תנ"ך שהשאמאן משגל בהמה על הבמה לפני העם? פשוט שחשבתי על זה לא מזמן וזה נראה לי משחק מסיבות הרבה יותר שווה "מאמת או חובה"

רמץ

New member
לא יודע איך קראו לדת, אבל הסגנון

נשמע לי כנעני. הכוהנים שלהם היו זונות והם ביצעו בערך כל "עבירת מין" שאפשר לחשוב עליה (וגם כמה כאלה שאי אפשר אפילו לחשוב עליהן).

adam_a

New member
מי אנחנו שנגדיר

מהי "עברת מין"
ואכן, הכנענים נהגו לבעול בע"ח בעקבות אחד מסיפורי המיתולוגיה שלהם שבו אחד האלים שוכב עם פרה
אדם

The Messiah

New member
אז סבבה...אני מתכנען...

הייתה פעם תנועה כזאת בארץ לא? שטענו שהיהודים זה בעצם כנענים,לא? הם עדיין קיימים בארץ? הם עושים את הטקסים האלה?

greywolf

New member
חוסר הבנה בסיסית של נושא אידיאולוגי

אין זה מן הראוי לקחת מילה ולקשר אותה למשמעות שאיננה קשורה אליה כלל. במדעי החברה והרוח נהוג לדבר על גניאולוגיה של רעיונות בהם עוקבים אחר התפתחותם. התנועה הכנענית בארץ הייתה זרם אידיאולוגי וספרותי שדיברה על שיבה לשורשים הכנעניים בארץ. דומני כאלטרנטיבה לתפיסה הציונית. הוגיה ראו לנגד עיניהם מודל הממוקם בארץ על גבי פרשנות אידאית, כמדומני, של העבר. אין ולא היה להם קשר לעבר הממשי. ולא הם לא טענו בפשטות שהיהודים הם קנאים. ספרים בנושא על פי חיפוש בקטלוג אוניברסיטת ת"א, מאחר ואין זה תחום התמחותי: "ארץ אחת ושני עמים בה" של יעקבי דני "The New Hebrew Nation:a study in Israeli heresy and fantasy" של שביט יעקב

korinalir

New member
אממ כן

זה לא רק זה האמונה שלהם היתה שלשכב עם בהמה זה כמו לשכב עם אל שמייצג אותה נו ומי לא ירצה לשכב עם אל?
משמעות חדשה לחלוטין לקירבה לאל...וגם לאמונה אדוקה

למען האמת

מעשים אילו הוכרזו כעבירת מין רק בגלל שהם עשו אותה היה זה חלק מהקטע של הבדלנות היהודית - אנחנו לא ניהיה כמוהם, ולכן ביהדות ומאוחר יותר בנצרות זה נאסר אני חושב שזה מותר לפי האיסלם אגב, אם איני טועה יש חוק איסלמי או איראני שאומר שאסור לך לאכול את העז שהרגע שגלתה, הגיוני ואם זאת משעשע

Dia Leoghann

New member
גם אצל הקלטים באירלנד היה מנהג דומה

לא ידוע עם זה היה ממש משגל או משהו סימלי, אבל המנהג שהיה קיים הוא שמלך אירלנד היה בועל סוסה המייצגת את האדמה או את אלות האדמה. הרעיון היה שהמלך מתחתן עם הארץ, המלכות היא למעשה אישה אותה מייצגת הסוסה. כמו שאמרתי לא ידוע אם זה היה מעשה משגל ממש, או רק טקס סימלי. כמובן שלא מקיימים את הטקס הזה היום.... בברכת אור, Dia leoghann

adam_a

New member
אז אין טעם לעבור לגור באירלנד?../images/Emo8.gif

אדם

L e s t a t

New member
איייייייייייו ../images/Emo3.gif

תגידו, לא היו להם נשים? לא שאני שופט אותם, אם זה מה שעושה להם את זה... אבל באופן אישי אני לא רואה את עצמי מתנשק עם סוס או סוסה או סייח או צב...

רמץ

New member
איכס! לא להתנשק איתם!../images/Emo25.gif../images/Emo153.gif

רק לבעול אותם...

The Messiah

New member
איפה הרומנטיקה?

עוד מעט גם תגיד שלא צריך לעשות לסוס פורפליי

adam_a

New member
נכון!

מה? סוסים הם לא בני-אדם (אהה..בעצם לא) לעגל אין רגשות? "באנג" וגמרנו? נתחיל בארוחת ערב רומנטית... פסטה לה-פרימורה בשבילי...קש ברוטב סיצליאני לסוס... לאחר מכן נשב על כר דשא ונצפה באור הירח הלבן... ואז... נבעל את הסוס
ולא נשכח לחבק אותו אח"כ...
אדם

The Messiah

New member
חחח...

אל תגיד "תבעל" אותו זה משרה אווירה כוחנית ליחסי המין השיוויוניים בינך לבין בחיר\ת לבך... אני אישית חושב שעדיף שתשתמש במושג "להתנות אהבים"

L e s t a t

New member
אני לא יודע מי חולה יותר

המלך שבעל את הסוסה המסכנה או אתם שמדברים על זה כאילו גם אתם רוצים.... ................ ................ ........... איפה הכלבה שלי עכשיו?...

The Messiah

New member
Hold you horses!

אל תמהרי לקרוא לנו סוטים! פעם גם להומוסקסואלים קראו סוטים!

למעלה